Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Money, Success and You. Harness Your Mind to Achieve Prosperity, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 27 гласа)

Информация

Сканиране
noisy (2010 г.)
Разпознаване и корекция
filthy (2010 г.)

Издание:

Джон Кехоу. Успехът и парите

Първо издание

Превод и редакция: Петя Петрова

Коректор: Женя Николова

Художествено оформление и дизайн на корица: Ивомир Димчев

Печатни коли 11

Печат и подвързия — „Инвестпрес“ АД — гр. София

Издателство „Феникс дизайн“, 2006 г.

ISBN-10: 954-8890-19-4

ISBN-13: 978-954-8890-19-9

История

  1. — Добавяне

Всичко започва с теб

Тази книга е за парите и успеха, но най-вече е за ВАС. Навсякъде по тези страници ще видите как финансовите постижения и самоусъвършенстването могат и трябва да вървят ръка за ръка. Нещо повече, ако разгледаме въпроса внимателно, става ясно, че качествата, които са ни необходими да станем богати и преуспяващи, са същите като тези, които ни трябват да развием характера, способностите и готовността си за действие. И така, ако всичко е организирано и „оркестрирано“ добре, нашият икономически успех става средството, чрез което ставаме по-добри и решителни хора.

Методът, чрез който можем да постигнем всичко това сами, е изкуството на самоконтрола.

Самоконтролът не е нещо мистериозно. Той означава да осъзнаем какви възможности имаме и след това внимателно да ги организираме и развием. Той е способността да опознаете и разберете себе си в най-голяма дълбочина, да се промените — външно и вътрешно, което е необходима предпоставка за вашето израстване и успех. Самоконтролът е следствие на упорити тренировки, чрез които се променяме, като често тези промени са драматични. Изборите, които правим сега, често определят какво ще ни се случи в бъдеще. Когато си се представяме перфектни и правим всичко, за да дадем най-доброто от себе си, то тогава се проявяват и забележителните промени.

По този начин вземаме участие в собствената си еволюция и я правим едновременно въодушевяваща и възнаграждаваща. В същото време, развивайки нашите способности ще преоткрием себе си на едно дълбоко интимно ниво и ще осъзнаем, както казва немският писател Гьоте, „гения, силата и магията“ в себе си. Най-вълнуващото е, че възможността да направим всичко това и да продължим напред, е наш и само наш избор.

Тази книга съдържа всичко, което е необходимо да знаете, за да поемете по тази пътека. Всяка глава съдържа принципи, които трябва да се овладяват. Някои ще изглеждат странни, други ще бъдат изумително прости. Следвайте всеки един от тях и се опитвайте да ги усъвършенствате в ежедневието си. Благодарение на това ще настъпят промени, които може да ви се сторят невероятни. Тази книга трябва да се изживее, а не просто да се прочете.

Добре дошли в страната на приключенията!