Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Алена кралица (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
King’s Cage, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
4,8 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране
silverkata (2018)
Разпознаване и корекция
Epsilon (2019)

Издание:

Автор: Виктория Айвярд

Заглавие: Кралска клетка

Преводач: Деница Райкова

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Сиела Норма АД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Алианс Принт“ ЕООД

Излязла от печат: април 2017

Отговорен редактор: Рия Найденова

Редактор: Ганка Филиповска

Художник: Стоян Атанасов

Коректор: Ганка Филиповска

ISBN: 978-954-28-2328-5

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/8349

История

  1. — Добавяне

Благодарности

Благодаря на армиите от хора, които направиха и продължават да правят книгите ми възможни. На моята редакторка Кристен и на целия редакторски екип, семейството на „Харпър Тийн“ и „Харпър Колинс“. Джина, двете Елизабет (Уорд и Линч), Марго, най-добрата дизайнерка на корици в света, Сара Кауфман и екипа по оформлението. На чуждестранните ни издатели и агенти, на филмовия екип в „Юнивърсъл“, Сара, Елизабет, Джей, Дженифър и разбира се, на кълбото от енергия, каквото представлява „Ню Лийф Лайбръри“. Сузи, винаги близо до мен. Пойа, Катлийн, Миа, Джо, Джаки, Джейда, Хилъри, Крие, Даниел и Сара ми помагат да запазя разсъдъка си и предлагат удивителни насоки за оформянето на Кралска клетка. „Ню Лийф“ винаги върви напред. И отново на Сузи, защото никога не мога да й се отблагодаря достатъчно.

Благодаря на също толкова внушителната армия, каквато са приятелите и семейството ми. Родителите ми Лу и Хедър, все още причината за всичко това и движещата сила зад всичко, което съм. На брат ми Анди, който сега е по-добър възрастен, отколкото съм аз. На бабите и дядовците ми, на лелите, чичовците ми и братовчедите ми, с огромна любов за Ким и Мишел, най-близкото нещо до сестри. Благодаря на приятелите от стария ми дом: Натали, Алекс, Катрина, Ким, Лорън и още други. Благодаря на приятелите от новия си дом: Баян, Анджела, Ерин, Джен, Джинджър, Джордан, на кажи-речи по-голямата част от Кълвър Сити и на всекиго, озовал се в люлеещите се столове за Петдесетнишката църква в неделя. Благодаря на съквартирантките си в Общата стая на Слидерин, Джен и Морган, и на отсъстващата съквартирантка Тори, за която винаги има запазено място на разтегателния диван.

Този абзац може и да прозвучи самохвално, но си създадох толкова много приятелства и израснах толкова много чрез срещите с други автори през изминалата година. Ние имаме чудновата работа, която не бих могла да върша без вас. Ще проявя небрежност, ако не назова, изтъкна и благодаря на много от вас. Първо, Ема Теру. Запомнете това име. Нейната подкрепа е неоценима през годините. Благодаря в произволен ред на Адам Силвера, Рене Ахдие, Лий Бардуго, Джени Хан, Вероника Рот, Соман Щаинани, Брендън Райхс, Дониел Клейтън, Морийн Гу, Сара Ени, Кара Томас, Даниел Пейдж и цялото семейство в YALL. Майката воин Маги Стол. Най-добрата приятелка, която някога съм си създавала в тази сфера, Сабаа Тахир, която продължава да бъде като факел, осветяващ нощта, падаща около нас. Най-дълбоката ми обич и възхищение за Сюзън Денард, която е не само човешко същество за пример, а и дълбоко талантлива писателка с несравнимо проникновение в нашия занаят. И разбира се, Алекс Бракън, която понася неизброими тиради от есемеси и е еднакво начетена както по въпроса за Междузвездни войни, така и по въпросите на американската история. Тя има най-сладкото куче на света, третирано като истински малък император, и е истински предана, прекрасна, решителна, интелигентна приятелка, която по случайност е и фантастично добра писателка. Мисля, че ми свършиха прилагателните.

Истински благословена съм, че имам читатели, и от само себе си се разбира, че оправям най-дълбоката си благодарност към всеки един от вас. Да цитирам Дж. К.: „… никоя история не оживява, освен ако някой иска да слуша“. Благодаря, че слушахте. И благодаря на цялата общност. Вие сте светлина сред тъмните вълни на 2016-а.

Последния път благодарих на пицата и това още важи. Благодаря на националните паркове и Националната паркова служба, които продължават да поддържат и пазят природната красота на страната, която обичам. Честит стотен рожден ден! За да научите повече, да се включите като доброволци или да направите дарение, влезте на www.nps.gov/ getinvolved. Нашите природни ресурси трябва да бъдат опазени за идните поколения.

Благодаря на Хилъри Родам Клинтан, Бърни Сандърс, Елизабет Уорън, президента Барак Обама, първата дама Мишел Обама и на всички онези, които работят за защитата на правата на жените, малцинствата, американските мюсюлмани, бежанци и американци. Благодаря на Мат Ромни за непоколебимото му противопоставяне на демагогията и патриотичния му дълг към Съединените щати. Благодаря на Джон Маккейн за трайната му борба срещу изтезанията, както и за дългогодишната му служба и за защитата, която оказва на семействата на военни. Благодаря на Чарли Бейкър, губернатор на Масачузетс, за подкрепата му на разумната реформа относно правото на носене на огнестрелно оръжие, правата на жените и брачното равенство. И просто в случай че нещо от гореказаното е претърпяло промяна към времето на издаване — тези благодарности бяха написани през ноември 2016 г.

Благодаря на семейство Кан и на всяко семейство в нашата страна, в което има загинал военен. Благодаря на всеки наш военнослужещ, всеки ветеран и на всяко военно семейство, служещо на Съединените щати с жертви, които повечето от нас не могат дори да си представят. И благодаря на всеки педагог в нашата страна. Вие сте ръцете, които оформят бъдещето.

Благодаря на хората в Шотландия, които гласуваха срещу разделението и страха. Благодаря на избраните представители в Калифорния, които ще продължат да защитават своите избиратели. Благодаря на Лин-Мануел Миранда и екипа на Хамилтън, които служиха истински на страната ни чрез трайното си изкуство. Хора, вие сте неудържими.

Благодаря на всички, заемащи влиятелни постове, които се изправят срещу несправедливостта, тиранията и омразата в Съединените щати и по всички краища на земята. Благодаря на всички вас, които слушате и бдите, и си държите очите отворени.

Край