Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Галактически военни игри (2)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Assassin Gambit, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,2 (× 11 гласа)

Информация

Сканиране
artdido (2014)
Разпознаване и корекция
khorin68 (2014)

Издание:

Уилям Форсчън. Гамбитът на убийците

Американска. Първо издание

Редактор: Персида Бонева

ИК „Лира Принт“, София, 1998

ISBN: 954-8610-19-3

История

  1. — Добавяне

Дружбата и честта са от най-редките дарове на живота, затова тази книга се посвещава на четиримата, които ми показаха колко ценни са тези съкровища.

На Джон Мина, Том Сий и Дон Райт. Когато имах нужда от близки приятели, вие винаги бяхте до мен. И всичките си книги да ви посветя, не мога да ви се отблагодаря.

И на Кевин Малади, който за мен винаги е бил въплъщение на духа на бушидо и самурайската чест. Стане ли дума за чест, опитвам се да следвам твоя пример.

Благодарности

Докато проучвах материали за тази книга, натъкнах се на историята на японския император Цунайоши и неговите закони за кучетата. Явно Цунайоши е бил сред първите, пожелали да защитят правата на животните. Кучетата били под особеното му покровителство, защото той вярвал напълно основателно, че са най-благородните и верни създания. Бих се радвал и днес да има закони за закрила на четириногите ни приятели, които искат от нас само да ги обичаме и да им позволим да ни служат.

Затова благодаря и на Цунайоши, и на един стар приятел, седял в краката ми, докато писах не помня колко книги. Споделяше с мен вдъхновението и безизходицата, винаги се опитваше да ме разсмее и разбираше всичко дори тогава, когато аз нищо не проумявах. Много ти благодаря, Иля Муромец. Платих за него десет долара преди години и това се оказа най-прозорливата инвестиция в моя живот.

Дано приятелите ми сред хората не се обидят, че им благодаря наред с едно куче и един отдавна покоен император. Признателен съм на Том Ийстън и Карстен Хенкел за помощта в теорията на вероятностите, на Сюзън Шварц и Джоъл Розенбърг за навременните полезни съвети и на Стивън Стърнс, моя неизменно търпелив и съчувстващ редактор. Разбира се, трябва да добавя няколко думи за Мър, но и така е ясно, че без нейната обич и подкрепа не бих създал нито една книга.