Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Живая и мёртвая вода (Целебная сила йонов для обновления клеток), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,3 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
dan

Издание:

Максим Баринов. Лечение с жива и мъртва вода: Лечебната сила на йоните за обновяване на клетките

Хомо футурус, София, 2006

История

  1. — Добавяне

Глава 1
ВОДА ОТ ВОДА СЕ РАЗЛИЧАВА

Изглежда, че няма нищо по-привично от водата, но все пак нищо не е по-загадъчно от нея, формите на съществуването й в течно състояние варират от изворче до океан. Струйката пара от чайника и облак в небето също са вода, само че вече в газообразно състояние, пухкавият сняг и твърдият лед — все същата вода. А физиците познават и тежката вода, която обещава да е сериозен източник за енергетиката на бъдещето.

Винаги е било известно, че замръзналата вода пука тръбите и съдовете. А в капилярите, които са по-тънки от косъм, тя и при голям студ си остава течна. Колко още тайни крие? Поредната загадка постави водата пред учените, когато я подложили на въздействие на елекрически ток… Но по този въпрос ще поговорим по-късно. А сега…

Веднага искам да поставя всички необходими акценти. Първото и основното: наистина ли може сериозно да се допуска, че живата и мъртвата вода съществуват? Да, може! Учените твърдят, че водата притежава голяма биологична активност, която е обусловена от физическата й структура, балансирана от съдържанието на микро- и макроелементи. С такива свойства се характеризират например водата от стопен лед и водата, съдържаща се в пресните плодове и зеленчуци, които не са замърсени с химикали и нитрати.

По-нататък подробно ще се спрем на въпроса какво именно придава на водата качества, които позволяват тя да се нарече жива. А сега ще засегна втория важен момент, свързан с темата за живата и мъртвата вода.

Водите са различни. Това също може да се каже и за живо-мъртвата вода.

В днешно време са известни няколко способа за получаването (или извличането) й, така че качеството на водата може да бъде различно.

— Живата и мъртвата вода се откриват в подземните източници. Естествено, далеч не във всички, но в какви именно ще узнаете от една от първите глави в книгата. Това е и единственият естествен способ за получаване на лековита вода. Но читателите трябва да знаят: минералните води и живата вода не са едно и също нещо. Под жива вода имаме предвид вода, получена по изкуствен начин. Изкуствен означава по пътя на допълнителна обработка на обикновената естествена течност.

— Водата може да се зарежда с енергия с баене, като думите на наричанията са широко разпространени в традиционната култура на всякаа страна. За този метод също смятам, че е необходимо да разкажа, макар че не съветвам читателите да му придават голямо значение. И съвсем не защото призовавам да не се доверяваме на народното лечителство (по-скоро наричано магьосничество). Просто в тази книга ще изхождаме от научните аргументи и рационалните факти. Мистиката и чудесата не влизат в рамката на нашата тема.

— Водата може да променя структурата си, следователно да придобива едни или други лечебни качества в резултат от съприкосновението си с различни вещества — камъни, метали и др. Има напълно рационални обяснения за получаването на жива или мъртва вода по такъв начин и за това ще поговорим, когато му дойде времето. Но все пак… Аз предпочитам да смятам за жива или мъртва вода течността, получена с помощта на друг способ, който ви представям в следващите редове.

— Относително неотдавна учените въз основа на последните постижения на физиката и химията разработиха специален апарат, който дава възможност да се приготвят жива и мъртва вода. Водата, получена по този начин, е истинската героиня на тази книга.

На всички останали разновидности на живата вода ще се спра само защото е добре да умеете да различавате видовете лечебна вода, а също да можете да оцените възможностите, спецификацията и надеждността на всеки от тях.

Както е известно, приказката бързо се разказва, но не тъй бързо работа се върши, затова… Също като Иван Царевич и ние с вас ще се отправим на далечен път — да търсим жива и мъртва вода и отговори на всички неизяснени, загадъчни въпроси, свързани с нея. На добър час!