Читателски коментари (за „Лечение с жива и мъртва вода “ от Максим Баринов)

  • 1. Георги Григоров (20 ноември 2016 в 22:07)

    Много полезна книга!

  • 2. Ф р а к с (21 ноември 2016 в 07:14)

    Прегледах книгата по диагонал. И, честно казано, не зная да се смея ли, да плача ли?!? В един от любимите ми филми — „Ужилването“ — главният герой твърдеше, че хората винаги успяват да го изненадат. За колкото и глупави, наивни и лековерни да ги смята, те винаги се оказват още по-глупави, наивни и лековерни :) Май беше прав…

    По същество — книгата е написана в стил „Ръководство по екстензия на захарозно-амилозни гелове“ :) Или, казано на по-прост език — „разтягане на локуми“. Хайде, 5 глави общи приказки се преглъщат как да е… Ако и да представяляват половината книга. След това обаче започват небивалиците. Човекът отказал операция от аденом на простата, три години изобретявал чудния си уред и накрая изпитал получената жива и мъртва вода не върху кого да е, а върху собственото си дете, което имало рана, незаздравяваща от 6 месеца?!? Интересно, как е изкарал три години без лечение, след като случаят му е бил спешен, щом лекарите са предложили операция? Още по-интересно — каква е тази рана на дете, която не зараства половин година??? Че то дори поражения от азотен иприт заздравяват за толкова време :D И най-сетне — що за човек е автора, след като използва за лабораторна мишка сина си?

    Най-после търпеливият читател стига до същността на великото „откритие“ — промяна на pH на водата. Ха доброй ютро! Само дето добавянето на чаена лъжичка сода за хляб или лимонов сок май води до същите промени? А използването на електроди от неръждаема стомана води до отделяне на никелови съединения във водата. Които, най-меко казано, не са особено здравословни…

    Следва хвалебствено слово за авторовия уред „Изумруд-СИ“. Само дето линк за online поръчка не дават. Благодарствени писма от анонимни излекувани в стил „WS Teleshop“. И още един куп откровени глупости. От типа на: „слабоминерализирана вода — 1–5 г/л; нискоминерализирана — 5–10 г/л…“. Това грамове, милиграми, няма разлика, нали? Или „неорганичните съединения не могат да се усвоят от телесните тъкани, те се отлагат по кръвоносните съдове (това става и с любимата ни готварска сол)“! Аз си мислех, че по стените на кръвоносните съдове се отлагат липопротеини с ниска плътност, а то било… готварска сол! Човек се учи, одкато е жив! :) И за капак — последния бисер: „Обикновената вода от чешмата е недостатъчно пречистена от промишлените замърсявания. В добавка тя е хлорирана. От нея бързо се отделя хлорен диоксид…“. Цък, цък, цък! Пък хората дават луди пари, за да си купуват MMC, който отделя във водата точно хлорен диоксид. И го пият за лечение и профилактика на какво ли не, вместо да ползват за целта чешмяна вода :)

    • 3. atman (21 ноември 2016 в 17:52)

      Хората са склонни да вярват в онова, което им се иска да е вярно.

      В случая, логиката и доводите нямат значение.

      Поздравявам те за стоицизма, да прочетеш всичко това.

  • 4. anika (14 януари 2017 в 22:15)

    Много посредредствена, дори бих казала лоша книга. Бла, бла и накрая нищо, нищо за което да се захванеш, никаква научна стойност. Без да се обоснове индиректно отрича метода на лечение с вода от лед на Пол Брег и други световни лечители, в това число и руски, имали доказани успехи. Само банални неща и даже съдържа информация, която по най-новите научни изследвания е грешна, говорим например за млякото. То е един от причинителите на много болести, тъй като не е дадено от природата за човека, скучна. Методите сложни и опасни. А една стомна от годините на баба ще свърши много по-добра работа. Дали нашите баби са имали знания или по интуиция, но много неща, които ние заменихме с модерни и отровни са били здравословни. Съдържанието не обслужва заглавието. Накрая автора сам си прави оценка, че много хубава книга е станала…. :) Е, щом си вярва.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.