Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Meta Secret, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 26 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2010 г.)
Разпознаване и корекция
Xesiona (2010 г.)
Допълнителна корекция и форматиране
Mandor (2012 г.)

Издание:

Мел Гил. Метатайната

ИК „БАРД“, София, 2010

Редактор: Саша Попова

Американска, първо издание

ISBN 978-954-655-138-2

История

  1. — Добавяне

Предговор

Когато за пръв път ми изпратиха тази книга за четене, разбрах, че заглавието й е също като на филма, който моят приятел Мел Гил засне преди година заедно с мен, Боб Проктър, Джо Витале, Чарли Джоунс Страхотния, д-р Масару Емото и неколцина други видни първооткриватели в полето на човешкото развитие. Във филма разглеждахме метаидеите, свързали със закона за привличането и способността на човека да открие живот, изпълнен с богатство, любов, здраве и щастие. Спомних си нашите разговори на балкона на хотелската стая в Санта Барбара. Там Мел с хумор и страст разказваше историята на своя живот и как стигнал до точката на създаването на „Метатайната“.

В онзи момент книгата бе все още само замисъл и съдържанието й трябваше да включва „скритите“ закони, които действат в синхрон със законите на привличането. Мел бе набелязал седемте закона на Хермес Трисмегист — „пратеника на боговете“, и разяснения за прилагането им при специфични събития или положения в нашия живот. Той говореше за необходимостта да извисим съзнанието си и да се пробудим за своите по-висши способности и за истинската си същност. Животът е просто танц на енергия и емоции, свързани с най-голямото добро, което сме в състояние да проявим чрез любовта и състраданието. Разговорът ни се въртеше около неговото основно схващане, че трябва да поемаме отговорност за собствените си емоционални състояния и че нашето щастие не зависи от това, което правят или казват другите, а е изцяло зависимо от нашата връзка с Извора и лъчистото присъствие, което струи през нас с чиста положителна енергия и ни дава различни възможности. Именно връзката с Извора на енергия ни позволява да се издигнем над ограниченията и условностите и ни дарява свобода, сила, доброта, любов, съзнанието за призвание и посока, така че нищо не може да ни спре да постигнем всяка цел или да стигнем до всяка крайна точка. Така откриваме Метатайната за всичко, което някога ни е било необходимо да знаем. В резултат на това дните ни се изпълват с невероятно усещане за радост и забавление, а що се отнася до нас, че „всичко е наред“.

Седемте херметични закона са твърде сложни за обяснение и още повече за илюстриране. Все пак в книгата си Мел ги е опростил и обяснил толкова елегантно, че човек започва да се чуди защо са трудни за разбиране.

Съществуват неизменният закон за съответствието, законът за менталността, законът за противоположностите, законът за причината и следствието, законът за рода, законът за вибрацията й законът за ритъма. Всички споменати закони се съчетават по разнообразни начини и в различна степен, за да ни дадат онова, което неизбежно се проявява като закон на привличането.

Задълбоченото вникване в принципите, описани на тези страници, ще ти даде усещането за спокойствие и мир на духа, което ще те следва във всяко преживяване, подготвено от живота за теб. Не трябва да се стремиш към по-висше съзнание, ако не си изпълнен с разбиране и вяра, че всички неща са достъпни за теб и можеш да сътвориш живота, който истински желаеш. Всичко, което ти трябва, е набор от средства и философията, съдържаща се в Метатайната. С тях можеш да отключиш вратите към Храма на Соломон, където лежат най-ценните съкровища.

През годините много мъдреци са писали за седемте херметични закона в съчинения като „Кибалион“ и „Изумруденият скрижал“, но в днешно време и в нашата епоха сме щастливи да имаме личност като Мел Гил, който не само истински разбира тези принципи, а ги преподава като част от взаимодействието му с всекиго, когото среща. Той е градски мислител, разпространяващ мъдростта чрез своите семинари, лекции и радиопредавания, а сега всичко това е изкристализирало под формата на книгата, която държиш в ръцете си. Както Мел би ти казал, не е случайно, че сега четеш тази книга. Така е трябвало да бъде — това е твоята съдба.

Бях вдъхновен от излъчваните от Мел спокойствие и ведрина, когато го срещнах за първи път, а днес се чувствам истински благословен да го смятам за мой приятел. Веднъж един учител ми каза, че би трябвало да бъдем учители за тези под нас, спътници на тези, които са на същото ниво, и ученици на онези над нас. Прозорливо избрах да бъда един от учениците на Мел и научавам нещо ново от него всеки път, когато сме заедно!

Книгата, която държиш в ръцете си, е удивителната история на един млад мъж, който предприема пътуване на търсач и след много беди и болка открива истинските тайни на Вселената. От нещастния инцидент на върха на планината, където загубва ръката си, до операционната, в която преминава през „близко до смъртта преживяване“, той демонстрира голяма смелост и решителност с една-единствена цел… да запомни уроците, които е научил от светлината, и да ги сподели със света.

С Мел имаме общ приятел в лицето на Чарли Джоунс Страхотния, който за съжаление почина от рак по време на снимането на филма „Метатайната“, и аз не мога да не се запитам дали той не провокира моите чувства, когато заявявам, че книгата е направо СТРАХОТНА!!!

Знам, че ще имаш полза от четенето й толкова много, колкото и аз имах!

От цялото си сърце:

Джак Канфийлд