Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Meta Secret, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 26 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2010 г.)
Разпознаване и корекция
Xesiona (2010 г.)
Допълнителна корекция и форматиране
Mandor (2012 г.)

Издание:

Мел Гил. Метатайната

ИК „БАРД“, София, 2010

Редактор: Саша Попова

Американска, първо издание

ISBN 978-954-655-138-2

История

  1. — Добавяне

Метатайната
Учителите…

Боб Проктър

Боб Проктър е смятан за един от най-големите специалисти в света по въпросите на забогатяването. Той учи хората как чрез скритите си способности да направят повече, да бъдат нещо повече и да имат повече във ВСЯКА област на живота. В основата на преподаваните от него техники стои книгата на Наполеон Хил „Мисли и забогатявай“, но неговият начин на говорене не отстъпва на ничий друг! Повече от 40 години на първо място в дневния ред на Боб Проктър е амбицията да помага на хората да си изградят живот, изпълнен с благополучие, удовлетворяващи взаимоотношения и духовна осъзнатост. Един от най-уважаваните лектори по въпросите на преуспяването, той става световноизвестен със своя вдъхновяващ и мотивиращ стил. Понастоящем Боб Проктър обикаля земята и учи хиляди хора как да вярват и да действат в съответствие със степента на развитие на собствените си умове.

Джак Канфийлд

 

 

Джак Канфийлд е известен със съавторството си на поредицата от книги бестселъри като „Пилешка супа за душата“, която до 2007 г. включва над 124 заглавия и от която са продадени повече от 100 милиона екземпляра. Известен е като лектор по въпросите на мотивацията. Участва и в създаването на книгата и филма „Тайната“. Канфийлд помага в подготовката и мотивирането на личности, лидери и предприемачи да постигнат професионалните и личните си цели. Публикувал е и книги, които вдъхновяват и мотивират хиляди хора. „Силата на фокуса“, „Факторът «Аладин»“ и „Осмелете се да печелите“ са някои от най-продаваните му заглавия. Наскоро издадената му книга „Принципите на успеха: Как да стигнеш оттук, където си, там, където искаш да бъдеш“ обединява неговите лекции и принципи в един том.

Джо Витале

 

 

Д-р Джо Витале е президент на „Хипнотик Маркетинг Инкорпорейтед“, маркетингова консултантска фирма със седалище в Тексас. Той е първият световен автор хипнотик, който създава курс за домашно изследване със заглавие „Хипнотични тайни за продан“ и печели 450 000 долара за три дни, продавайки го онлайн. Наричат го „Буда на интернет“ заради съчетаването на духовност и маркетингова прозорливост. Неговият бестселър „Най-голямата тайна за печеленето на пари в историята“ и електронната книга „Хипнотично писане“ са едни от изключителните му литературни постижения. Д-р Витале е автор и на бестселъра „Факторът привличане: 5 лесни стъпки за създаването на богатство (или каквото и да е друго) отвътре навън“. Тя два пъти става бестселър № 1, изпреварвайки дори последната книга за Хари Потър. Маркетинговите методи на д-р Джо Витале превръщат хората в милионери!

Масару Емото

 

 

Д-р Масару Емото е световноизвестен изследовател и учен, който придобива слава, показвайки, че водата е дълбоко свързана с индивидуалното и колективното съзнание. Той е ръководител на Институт за здравно медицински изследвания (IHM), негов президент е и главен представител на дружеството HADO на IHM, което провежда семинари и курсове в цял свят. В първата си книга „Посланието на водата“ Емото документира своите открития за „истинската природа на водата“, направени в изследването му за въздействието на човешката вибрационна енергия, мисли, думи, идеи и музика върху молекулярната структура на водата. Той публикува още с голям успех и „Тайните послания на водата“, популяризирана във филма „Какъв сигнал познаваме?!“

Джей Ейбрахам

 

 

Джей Ейбрахам е международно признат автор в областта на стратегиите за икономически растеж и маркетинг. През последните три десетилетия е помогнал на над 10 000 различни фирми в 400 различни отрасъла да спечелят над 6 милиарда долара от допълнителни продажби и приходи, поради което се радва на голямо внимание от страна не медиите. Стратегиите на Джей могат да вдъхнат нов живот и да обогатят идеите на компания, която се бори за оцеляване, има нужда да се преструктурира или да се отличи на пазара. Той подготвя цяло поколение консултанти и специалисти по маркетинг, които гледат на него като на свой наставник заради програмите му за обучение на консултанти. Само в интернет над 2000 уебсайта коментират изключително успешната му работа.

Т. Харв Екър

 

 

Т. Харв Екър е автор на бестселърите „Тайните на милионерския ум“ и „Овладяване на вътрешната игра на богатството“, които са явления в издателската дейност. Той е основател и президент на „Пийк Пътеншълс Трейнинг“, една от най-бързо развиващите се компании за постигане на личен успех в Северна Америка. Екър разработва и няколко курса, радващи се на голямо одобрение, като „Милионерски ум“ — интензивен, „Жизнени насоки“, „Подготовка на магьосници“ и „Научи учителя“. Смятан за един от най-магнетичните лектори в Северна Америка, Екър със своя преподавателски стил, недопускащ ограничения и „сведен до преследването на целта“, използва най-новите и напредничави технологии за обучение, с което направо омагьосва слушателите си!

Дан Пойнтър

 

 

Дан Пойнтър е един от най-енергичните, опитни и уважавани лидери в издателската дейност. Носител на наградата „Бенджамин Франклин“ на Асоциацията на издателите в областта на маркетинга, Пойнтър е издал над 100 книги и преработени издания досега. От неговите книги се продават между 10 и 20 хиляди екземпляра всяка година! Написва „Наръчник за публикуването на книги“ по настояване на много издатели, които искат да узнаят тайната, с която той продава толкова много книги! Пойнтър получава и наградата „Ъруин“ на Книгоиздателите от Южна Калифорния за най-добра кампания за електронно представяне. Семинарите му са показвани по Си Ен Ен, книгите му са представяни в „Уолстрийт Джърнъл“, а историята на живота му е разказана в „Нюс енд Уърлд Рипорт“.

Илай Дейвидсън

 

 

Илай Дейвидсън е преуспяваща собственичка на фирма, инструктор и лектор по справяне с житейски проблеми. Сред клиентите й са номинирани за наградата „Оскар“, носители на „Златен глобус“, много личности от Холивуд, както и успели хора от Съединените щати, Канада и Великобритания. Освен това Илай подготвя и ръководители в областта на новите технологии, недвижимите имоти, развлекателния бизнес и здравеопазването. Дипломирана като „Студент на годината“ с магистърска степен по психология, с оптимистична нагласа и лична история на човек, приел предизвикателството и станал победител, Илай успешно насърчава хората да направят първата стъпка за преодоляването на пречките, независимо от какъв характер са те. Като актриса тя играе на сцената заедно с Кристофър Уокън, Кифър Съдърланд и Майкъл Дж. Фокс. Носителят на „Оскар“ Джон Мадън (най-добър режисьор за „Влюбеният Шекспир“) написва за нея роля в пиесата „Пепел“, получила наградата „Оби“.

Дейвид Риклан

 

 

Дейвид Риклан е президент и основател на „Селф Импрувмънт Онлайн“, водещ доставчик на информация за самоусъвършенстване и лично израстване чрез интернет. Неговата компания, основана през 1998 г., сега поддържа четири уебсайта по въпросите на самоусъвършенстването и природното здраве. Той публикували девет електронни бюлетина, които имат над 950 000 читатели седмично и разглеждат теми за самоусъвършенстването, природното здраве, личностното израстване, взаимоотношенията, бизнеса от дома, търговски умения и подобряването на ума. Първата книга на Дейвид — „Самоусъвършенстването: 101 топспециалисти, които ни помагат да подобрим нашия живот“, е определяна от водещи специалисти в областта като „Енциклопедия на самоусъвършенстването“. Нейният успех подтиква Дейвид да продължи да публикува книги, които да помагат за подобряване на живота на другите.

У. Мичъл

 

 

У. Мичъл е многократно награждаван изтъкнат международен имиджмейкър, който вдъхновява президенти, министър-председатели, директори и ръководители с послания, изпълнени с топлота, ведър хумор и мъдрост. Той завладява слушателите, като им вдъхва увереност да поемат неизбежните предизвикателства на живота и да прегърнат силата на властта и предприемането на действия! Животът на Мичъл в ролята му на популярен кмет, преуспяващ бизнесмен, осигуряващ работа на хиляди хора, кандидат за Конгреса от Колорадо и уважаван природозащитник чудесно илюстрира неговата философия — че повечето ограничения в живота ни са наложени от самите нас. Оцелял след злополука с възпламенил се мотоциклет и самолетна катастрофа четири години по-късно, Мичъл заявява убедително: „Не е важно какво става е теб, важно е какво правиш ти в случая.“

Артър Кармаци

 

 

Артър Кармаци е определян като един от 10-те най-влиятелни световни гурута в областта на лидерството, специализиран в областта на психологическите подходи за ръководство и преобразяване на корпоративната култура. Като популярен имиджмейкър и инструктор по въпросите на мотивиращото ръководство в региона на Азия, Артър Кармаци предлага корпоративно обучение за напреднали с новаторски техники и средства, признато от някои от най-големите световни организации. Той е автор на бестселърите „Шестте измерения на стигащите върха“, „Наръчник на цветното поле на мозъчната комуникация“ и „Интелигентност на същността“. Освен това Кармаци разработва успешни методи за представяне на членовете на Камарата на представителите, което му спечелва признанието на престижния американски Институт по бизнес психология.

Грегъри Харт

 

 

Грегъри Харт е имиджмейкър с международен успех, определен за един от 10-те водещи специалисти в Азия. В качеството си на основател на CoachAsia.org Грег пътува по цял свят, за да учи и подготвя хората да откриват своята мисия и духовна цел в живота. Като използват най-модерните технологии и новаторски техники за обучение и най-новите научни открития, клиентите на Грег в цял свят се радват на незабавни и същевременно дълготрайни промени, които включват по-голяма яснота, радост, богатство, изобилие, връзки, любов и усещане за вътрешен покой. Грег живее, за да вдъхновява и пробужда всеки, когото подготвя, и допринася за извисяването на човешкото съзнание в цял свят! Той е много известен с уникалната си способност да отприщва пълния потенциал на човека и със своята проникновена простота, насочвайки се направо към извора на всяко предизвикателство, позволява на всички, с които се среща, да направят изключителни пробиви и гарантирано да постигнат изумителни резултати!