Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Meta Secret, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 26 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2010 г.)
Разпознаване и корекция
Xesiona (2010 г.)
Допълнителна корекция и форматиране
Mandor (2012 г.)

Издание:

Мел Гил. Метатайната

ИК „БАРД“, София, 2010

Редактор: Саша Попова

Американска, първо издание

ISBN 978-954-655-138-2

История

  1. — Добавяне

Посвещавам тази книга на онази част от теб, която знае, че всички мъже и жени са братя и сестри, свързани с мечти, надежди, любов и желания, и независимо какво постигаме, осъществяваме или придобиваме в този живот, ние оставяме всичко зад себе си като знаци по пътя за другите поклонници в пътуването към дома.

 

На моите деца Люк и Аурора, които за мен са raison d’etre (смисълът на съществуването ми) и истинското вдъхновение за това, което съм днес. Обичам и двама ви за търпението към мен и предоставената ми свобода да правя толкова много грешки, докато се опитвам да бъда бащата, с когото бихте искали да прекарвате повече време.

На Боб Проктър, Джоуел Робъртс, Джак Канфийлд, д-р Джо Витале, д-р Масару Емото, Илай Дейвидсън, Дейв Риклан, Т. Харв Екър, Дан Пойнтър, Джей Ейбрахам, Артър Кармаци, У. Мичъл и Грег Харт, които подпомогнаха появата на филма чрез щедрия си и благороден принос за колективната мъдрост на нашата планета.

На сестра ми Индра, която бе моят най-търпелив и благосклонен критик и ми помогна в редактирането на книгата. На Греъм Смит и Дорис Тан-Смит, чието приятелство ме насърчаваше през последните четиринадесет години, а вярата им в мен никога не се разколеба до завършването на Метапроекта. Когато всички ме изоставиха и нямах нищо, вие ме подкрепихте, дадохте ми всичко… Благодаря ви, че ме подтиквахте „вътрешно“ и външно, за да осъществя замисъла си.

На Тереса Хсю и Шарана Рао, които са истинските „пазителки“ на Метатайната и творческото им наследство се долавя във всяка дума, която пиша и преподавам. На Алисън, Лорън, Ема, Кайла и Ричард Хъмфрис, които с неуморна обратна връзка ми помогнаха за формулирането на идеите, които придадоха завършен облик на книгата.

На Ричард Елеп, който вършеше всичко „зад сцената“ — от „изпълнението на ролята“ до счетоводството, плащането на сметките ми, наемането на хора, превеждането и асистирането при превръщането на Метатайната в действителност. На Шианг Фу и Тифани Лау, с чиито графики и блестящ гений филмът и книгата се открояват. Шианг, без теб нито една от моите мечти не би видяла бял свят. Благодаря ти, че бе до мен при всички „каши“, които аз или някой друг забъркваше.

На Нора за любовта, подкрепата и покровителството. Дори когато ми е ядосана, тя ме закриля от хората с лоши намерения… Винаги ще го помня. На магистъра по позитивни науки Чан за преводите от японски, за многократното возене с колата и обедите, предложени щедро на моя „екип“ и на мен. На Джени за преписването на ръкописите и нанасянето на бележките, което ми помагаше да не откача съвсем. На Джин Фанг за смелостта, която ми вдъхна преди десет години.

На Крис Лий, Ив и Ивон. Помните ли кога ми хрумна тази идея? Вие бяхте там и думите на Ив все още звучат в главата ми. От тях дойде истинското вдъхновение, поради което реших един ден, че всичко е възможно. На Дилип Мукерджиа, който ми осигури обратна връзка и ценни прозрения, неимоверно облагородили написаното. На Анита и Шан, благодарение на които проектът „Метатайна“ бе започнат преди три години.

На другите учители, владеещи Метатайната, които не са включени тук, но на които дължа голяма благодарност: Далай Лама, Умеш Нандвани, Карл Мур, Кристина Чиа, Каролайн, Аджан Брахм, Калисвари, Дебра Томпсън, Мат Бакак, Юън Чиа, Фабиан Лим, Джудит Уилямсън, Свами Ракумани, Тъбтен Чодрон, Викас Малкани, Уенди Куек и Уилям Куек.

 

И накрая на всички онези, които направиха пътя ми дотук по-лек: Карен Гербер, Каз Саи, Елън Файнбърг, Аксел Чан, Деви Харидас, Дъглас Ийгър, Норма Джийн Райт, Даяна Чан, Йе Пан и хилядите ми студенти, които са и мои учители… Благодаря ви, че сте такива!