Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Meta Secret, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 26 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2010 г.)
Разпознаване и корекция
Xesiona (2010 г.)
Допълнителна корекция и форматиране
Mandor (2012 г.)

Издание:

Мел Гил. Метатайната

ИК „БАРД“, София, 2010

Редактор: Саша Попова

Американска, първо издание

ISBN 978-954-655-138-2

История

  1. — Добавяне

Предисловие

През 2009 г. участвах в едно предаване на националната телевизия „Фокс и приятели“ и водещият се заинтересува по какви дисциплини имам докторски степени. Отговорих, че едната е по маркетинг, а другата — по метафизика.

— Какво е метафизика? — запита той.

Имах само миг, за да обмисля най-добрия начин, по който да му отговоря. Знаех, че каквото и да кажа, то ще го обърка. Като телевизионен журналист той бе свикнал да говори за конкретната реалност, а не за мисли, чувства, езотерична философия, сила на ума и разни такива неща. Все пак трябваше да остана верен на истината, за да запазя собствената си почтеност.

— Изследване на невидимото — отвърнах.

Той ме погледна втренчено.

И призна, че за пръв път чува за подобно нещо.

Разбира се, че не беше чувал. И повечето хора не са. Това обяснява защо мнозина се борят през целия си живот. Отдават цялото си внимание на физическото и почти никакво на метафизичното. А всъщност именно в последното се крият действителната сила и истинската магия. Плавай там и ще изпълниш живота си с радост и чудеса!

За наше щастие скъпият ми приятел Мел Гил осигури средствата, от които имаш нужда, за да се озовеш и да играеш на метафизическата арена. Всичко е в тази книга. Тя е допълнение към неговия филм, а тяхното предназначение е да ти помогнат да навлезеш в живота по-дълбоко, отколкото някога си предполагал, че е възможно.

Но подобно на журналиста, който не знаеше, че съществува „изследване на невидимото“, повечето хора не допускат, че има Метатайна. Спомни си обаче, че мнозинството (както Хенри Дейвид Торо отбелязва) води живот на тихо отчаяние. Доста хора не подозират, че съществува изход, който е достъпен за всички. И дори не се сещат, че за да излезеш от положението, трябва да влезеш навътре. А начинът да се преодолеят нашите проблеми, изпитания и нещастия е да се премине през тях. Понякога водачът прави пътуването по-лесно. Мел бе такъв водач за мен и за много други. Книгата предоставя богат набор от средства и знания, които са ти необходими, за да направиш точно това — да преминеш през живота, използвайки могъщи метафизични представи, и да изплуваш с повече смях, любов и богатство, отколкото си смятал, че е възможно!

Всичко, което искаш да промениш, най-напред трябва да се промени вътрешно. Както веднъж казах на слушателите, да се опитвате да промените външното, е все едно да положите грим върху огледалото или дори да го обръснете! Вие не искате да изчистите огледалото, искате да пречистите себе си.

Изумителната книга, родена от гения на моя приятел Мел Гил, ти казва как да се грижиш за себе си отвътре навън. Тя е практична, хипнотична, вдъхновяваща и изпълнена с мистична, но приложима мъдрост. Собствената му история приковава вниманието. Тя ще те „залепи“ за книгата. Личните му прозрения са самородни късчета висше познание, които веднага можеш да приложиш в живота си. Тази книга е тайната мъдрост на Вселената, отпечатана за пръв път от памтивека!

Казано по-точно, тя е Метатайната на Вселената.

Когато си готов да откриеш МЕТАТАЙНАТА на своя живот, просто обърни страницата…

Д-р Джо Витале, метафизик