Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Спирала (2)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Quake, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 7 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2011 г.)
Разпознаване и корекция
Dave (2012 г.)

Издание

Анди Ремик. Земетръс

Американска, първо издание

Превод: Анна Христова

Редактор: Иван Тотоманов

Художествено оформление на корица: „Megachrom“

Компютърна обработка: Иванка Нешева

Формат: 84/108/32

Печатни коли: 30

ИК „Бард“ ООД, 2006 г.

ISBN–10: 954–585–728–5

ISBN–13: 978–954–585–728–7

История

  1. — Добавяне

Втора част
Малък пожар

мразя твоята страна

мразя твоя свят

мразя хората, които бог

развъжда на света

 

там, от другата страна

аз съм хванат да престъпвам закона

ще съживя религиозен ритуал

и ще извадя шибаното си сърце

Хор на душите

Маккой / Полята на нефилимите

РЕКЛАМЕН КЛИП

Телевизорът оживява с цифровия звук от електрическо бръмчене, кристално ясни образи се завъртат и се изливат в подобното на искряща течност лого на „Левиатан Фюълс“.

 

„Левиатан Фюълс“ с гордост обявяват, че наскоро бяха подписани важни договори… не само че повечето спасителни служби подписаха споразумение за преминаването на превозните им средства на левиатан, но бяха подписани и договори със 78% от военните в света — това осигурява на ЛФ преобладаващ дял от световния пазар на горива, и то благодарение на вас!

 

Усмихнат американски войник поставя ръката си на рамото на рошав бежанец и го прегръща, без да обръща внимание на калашника, който виси до крака на бежанеца — Сцената преминава в> Дискотека, пълна с норвежки и корейски войници, които пият заедно, смеят се, след малко към тях се присъединяват механици с изцапани с грес ръце и масло по пръстите и високо обявяват ползата от преминаването на левиатан>…

 

Сцената се свива до куб/завърта се и се превръща в дигитално изображение на Земята и после преминава в> Екипите на пожарникарска кола, полицейски патрул и линейка се движат по чакълест път в неизвестна страна и взимат виртуозно завоите — бъдете разумни, целият свят минава на левиатан, нали не искате да останете последни в мръсотията…

 

Сцената преминава в> Деца тичат по кален път под проливен дъжд. Зад тях на пътя остава малко опърпано момче с рошава коса, мърляво лице и зачервени от плач очи. То хълца, когато бившите му приятели избягват от него и го остават разплакано само на пътя…

 

Едно на сто! Хайде, направете разумния избор… изберете „Левиатан Фюълс“, децата ви заслужават по-добро бъдеще…

 

Минава кола, спира и прибира момчето — слънцето се показва, светът разцъфтява в зеленина и блести от цветя, момчето се смее и всичко е наред. Колата изчезва, рекламният стикер върху бронята й гласи: Левиатан — направете ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР.

 

Тече надпис отляво надясно:

Влезте в клуба, присъединете се към най-бързо разрастващата се потребителска група на света — потърсете повече информация за най-близкия ви агент или левиатанстанция на интернет адрес www.leviatanfuels.com

 

СЦЕНАТА ИЗЧЕЗВА — ЕКРАНЪТ СТАВА СИН.

 

 

Сведение от ССО

 

СЕКРЕТНО СР19/1178/СПЕЦИАЛЕН СЛЕДСТВЕН ОТДЕЛ

Засичане на разкодиран електронен куб

Дата: септември 2XXX

 

Водещата новина тази вечер е убийството на президента на „Левиатан Фюълс“ Чаня Верисимилов, който е бил застрелян днес в 3 часа следобед на мраморните стъпала пред централата на „Левиатан“ в Прага.

 

Четирима мъже с маски и автомати открили огън без предупреждение от камион, убили Верисимилов и трима бодигардове на място и сериозно ранили много репортери и папараци, които стояли наблизо за интервюта и снимки.

 

Специалните сили се намесили незабавно и отрязали пътя за бягство на камиона. Въпреки показанията на очевидци, че атентаторите се предали с вдигнати ръце, всички убийци били простреляни в главите и съответно няма как да бъдат разпитани.

 

„Левиатан Фюълс“ заливат планетата с все по-големи продажби на гориво, явяващо се по-икономична алтернатива на петрола и газта, което изисква единствено малка промяна на двигателя. Наскоро подписаха договори със спешните служби и военните в световен мащаб и според слуховете в скоро време на пазара ще се появи нов вид левиатан, който НАСА и останалите космически агенции могат да използват като гориво за космическите двигатели. Говори се, че се работи върху създаването на нов вид двигател за совалки съвместно с НАСА, РФФСА и СПЛСА.

 

Семейството на Верисимилов не беше открито за коментар по повод на бруталното, жестоко и кърваво убийство на любимия съпруг, баща и дядо — въпреки постоянните въпроси от различни медии.