Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Satanic Bible, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
4,9 (× 47 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
jeims (25.09.2007)

История

  1. — Добавяне

/ВОДА/
КНИГАТА НА ЛЕВИАТАН
БУШУВАЩОТО МОРЕ

3570-glava.png

Въпреки всички протести на не-вербалистите, посредством словесна комуникация могат да се постигнат висини на емоционален екстаз или яростни спазми от мъка. Щом магическата церемония използва цялото сетивно съзнание, тогава трябва да се използват и подходящите звуци. Съвсем вярно е, че „действията говорят по-силно от думите“, но думите стават монументи на мислите.

Може би най-явният недостатък на публикуваните магически призиви от миналото, е липсата на емоционално разрастване при произнасянето им. Един стар вещер, познат на автора, когато използваше веднъж инвокация съставена от него, с голямо лично значение в светлината на неговите желания, не му достигнаха думите точно един момент преди ритуалът му да достигне успешна кулминация. Съзнавайки необходимостта да задържи генерирането на емоционалния си отклик, той набързо импровизира първите предизвикващи емоция думи, които му дойдоха на ум — няколко строфи от поема на Ръдиърд Киплинг! По такъв начин, с този финален изблик на зареден с величие адреналин, той успя да доведе до край една ефективна работа!

Следващите инвокации са предназначени да послужат като прокламации на увереност, а не на хленчеща тревога. Поради това, те са лишени от плахи жертвоприношения и мними подаяния. Левиатан, Великият Дракон на Водната Бездна, фучи като бушуващото море и тези инвокации са негови вестители.