Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Satanic Bible, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
4,9 (× 47 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
jeims (25.09.2007)

История

  1. — Добавяне

/ЗЕМЯ/
КНИГАТА НА БЕЛИАЛ
ОВЛАДЯВАНЕТО НА ЗЕМЯТА

3570-glava.png

Най-голямата привлекателност на магията не е в нейното приложение, а в нейните езотерични криволичещи пътеки. Елементът на тайнственост, който така тежко покрива практиката на черните изкуства, е бил подхранван умишлено или поради невежество от тези, които често претендират, че са най-големите експерти по тези въпроси. Ако най-късото разстояние между две точки е правата линия, тогава утвърдените окулти-сти биха построили лабиринт между тях. Основните принципи на церемониалната магия толкова дълго са били свеждани до безкрайно класифицирани късчета от схоластичен мистицизъм, че набеденият вещер става жертвата на самото изкуство на подвеждането, което той самият би трябвало да оползотворява. Тук може да се направи аналогия със студента по приложна психология, който макар и да знае всички отговори, не може да си намери приятели.

Каква полза има от изучаването на лъжи, освен ако всеки не вярва в лъжи? Мнозина, разбира се, ВЯРВАТ в лъжи, но все още ДЕЙСТВАТ според естествения закон. Точно върху тази предпоставка е базирана Сатанинската магия. Това е един буквар — основният текст върху материалистичната магия. Това е един Сатанински McGuffey’s Reader[1].

Белиал означава „без господар“ и символизира истинската независимост, самостоятелност и самореализация. Белиал представлява земния елемент и тук ще бъде открита магията стъпила с двата крака на земята — реална, твърда, магическа процедура, а не мистични баналности, лишени от обективно основание. Не сондирай повече. Опрял си на твърда скала!

Бележки

[1] Американски универсален справочник (бел. прев.)