Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Satanic Bible, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
4,9 (× 47 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
jeims (25.09.2007)

История

  1. — Добавяне

САТАНИНСКИЯТ РИТУАЛ

3570-pentagrama.png

А. НЕЩАТА, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СЪБЛЮДАВАТ ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА РИТУАЛА

1. Лицето, което изпълнява ритуала, стои обърнато към олтара и символа на Бафомет по време на целия ритуал, освен в случаите, в които други позиции са специално указани.

2. По възможност олтарът би трябвало да гледа на запад.

3. При ритуали изпълнявани от едно лице, ролята на жрец не се изисква. Когато в церемонията участват повече от един човек, един от тях трябва да действа като жрец. При личен ритуал самостоятелният изпълнител следва инструкциите за жреца.

4. Всеки път, когато думите „Шемхамфораш“ и „Привет Сатана!“ се изричат от лицето, което действа като жрец, другите участници ги повтарят след него. След като дру гите участници отвърнат на „Привет Сатана!“, се удря гонг.

5. Разговаряне (освен в контекста на церемонията) и пу шене след удрянето на камбаната в началото, не се позволяват до удрянето й отново в края на ритуала.

6. Книгата на Белиал съдържа принципите на Сатанинската магия и ритуал. Преди предприемане на ритуалите в Книгата на Левиатан, е задължително да се прочете и разбере цялата Книга на Белиал. Ако това не е направено, не може да се очаква никаква степен на успех от тринадесетте стъпки, които следват.

Б. ТРИНАДЕСЕТТЕ СТЪПКИ

1. Обличане за ритуала.

2. Събиране на пособията за ритуала; запалване на свещите и изгасване на всички външни светлинни източници; поставяне на пергаментите отдясно и отляво на олтара, както е указано.

3. Ако за олтар се използва жена, тя сега заема своята позиция — главата сочеща на юг, краката на север.

4. Пречистване на атмосферата чрез биене на камбаната.

5. „Инвокацията на Сатаната“ и „Пъклените Имена“, които следват (виж Книгата на Левиатан), се произнасят на висок глас от жреца. Участниците повтарят всяко Пъклено Име след произнасянето му от жреца.

6. Отпиване от Бокала.

7. Като се върти обратно на часовниковата стрелка, жрецът насочва меча към всяка от четирите посоки на компаса и призовава съответните Принцове на Ада: Сатана от юг, Луцифер от изток, Белиал от север и Левиатан от запад.

8. Благославяне с Фалоса (ако се използва такъв).

9. Жрецът произнася на висок глас подходящата за съответната церемония инвокация: Страст, Съчувствие или Унищожение (виж Книгата на Левиатан).

10. В случай на самостоятелен ритуал тази стъпка е изключително важна. Уединението е уместно при изразяване на най-тайните желания. Не трябва да има никакви „задръжки“ при изиграването, изразяването с думи или създаването на образи, свързани с желанието ви. В тази стъпка се „снема вашия отпечатък“ на работата, увива се и се изпраща на получателя.

(А)
За призоваване на някой с цел сексуална страст или създаване на ситуация за сексуално удовлетворение.

Оттеглете се от олтара и се преместете на някое място, или в същото помещение или извън него, което е най-подходящо за работа по съответния ритуал. След това създайте всякаква образност, каквато можете и която да съответства възможно най-точно на желаната от вас ситуация. Помнете, че имате пет сетива, които можете да оползотворите и не се чувствайте длъжни да се ограничавате само с едно. Тук са дадени способите, които можете да използвате (или поотделно или в комбинация):

а. графична образност, такава като рисуване и т.н.

б. писмена образност, такава като разказ, пиеса, описание на желанията и евентуалния им резултат.

в. изиграване на желанието като жива картина или кратка пиеса, или в ролята на вас самите, или изпълнявайки ролята на обекта на вашето желание (пренасочване) като използвате всякакви средства, които засилват въображението.

г. всякакви миризми свързани с желаната личност или ситуация.

д. всякакви звуци или музикален фон, проводими за силен образ.

Тази стъпка би трябвало да се съпровожда от интензивно сексуално усещане и след като се постигне достатъчно образност, кулминацията би трябвало да бъде възможно най-силен оргазъм. Тази кулминация се постига посредством всякакви необходими мастурбационни или автоеротични средства. След като достигнете до оргазъм, преминете към стъпка 11.

(Б)
Осигуряване на помощ или успех за този, който се ползва от вашата симпатия или съчувствие (включително и вас самите)

Останете в непосредствена близост до олтара и с възможно най-жив въображаем образ на човека, на когото искате да помогнете (или интензивно самосъжаление), заявете желанието си със свои собствени думи. Ако емоциите ви са достатъчно искрени, те би трябвало да бъдат придружени със сълзи, които трябва да се оставят да се леят без задръжки. След завършване на това упражнение по сантименталност преминете към стъпка 11.

(В)
За причиняване унищожението на някой враг

Останете в близост до олтара, освен ако някое друго място не е по-подходящо за постигане на по-добра образност, например в близост до жертвата. Като създадете образ на жертвата, преминете към унищожаването му, по какъвто начин намерите за добре. Това може да се направи по следните начини:

а. забиване на игли или пирони в кукла, която представлява жертвата ви; куклата може да е от плат, восък, дърво, растителна материя и т.н.

б. създаване на графична образност, изобразяваща метода, по който жертвата ви е унищожена; рисунки, картини и т.н.

в. създаване на живо литературно описание на крайната участ на жертвата ви.

г. подробна реч адресирана към избраната жертва, която да описва нейните мъки и унищожение.

д. осакатяване, нараняване, причиняване на болка или заразяване с болест посредством заместител като се използват всякакви други желани средства или способи.

Тази стъпка от церемонията би трябвало да се съпровожда от интензивна, пресметната омраза или презрение, без да се прави какъвто и да е опит за спирането й докато изразходваната енергия не причини известно изтощение на магьосника. Когато изтощението настъпи, преминете към стъпка 11.

11 а. ако исканията са писмени, сега те се прочитат на висок глас от жреца и после се изгарят в пламъка на подходящата свещ. „Шемхамфораш!“ и „Привет Сатана!“ се казва след всяко искане.

11 б. ако исканията се правят устно, участниците (един по един) ги казват сега на жреца. Той ги повтаря със свои собствени думи (такива, каквито най-много го стимулират емоционално). „Шемхамфораш!“ и „Привет Сатана!“ се казва след всяко искане.

12. Прочита се подходящия Енохов Ключ като доказателство за предаността на участниците към Силите на Мрака.

13. Биене на камбаната за инфекция и думите „РЕЧЕНО СТОРЕНО“ се изричат от жреца.

КРАЙ НА РИТУАЛА

В. ПОСОБИЯТА ИЗПОЛЗВАНИ В САТАНИНСКИЯ РИТУАЛ

ОБЛЕКЛО

Участниците-мъже носят черни роби. Робите може да са с качулки, които при желание може да покриват лицето. Целта на това покриване е да се даде свобода на участниците да изразяват емоциите си посредством лицето си без да се притесняват. Това също намалява разсейването на участниците един с друг. Участниците-жени носят сексуално възбуждащи одежди, а възрастните жени — пълно черно облекло. Всички участници носят амулети със сигила на Бафомет или традиционната пентаграма на Сатаната.

Мъжете обличат робите си преди да влязат в ритуалното помещение и ги носят през целия ритуал. Черните роби на мъжете могат да се заместят с пълно черно облекло.

Черното облекло е официално за ритуалното помещение, защото символизира Силите на Мрака. Жените носят сексуално възбуждащо облекло с цел да стимулират емоциите на мъжките участници и посредством това засилват отделянето на адреналин или био-електрическа енергия, която осигурява помощна работа.

ОЛТАР

Най-раните олтари на човека са били от жива плът и кръв, а неговите естествени инстинкти и предпочитания са основата, на която се базират религиите му. По-късните религии, превръщайки естествените човешки наклонности в грехове, изопачили живите олтари като ги превърнали в каменни плочи или метални блокове.

 

Сатанизмът е по-скоро религия на плътта, отколкото на духа, затова в Сатанинските церемонии се използва олтар от плът. Целта на олтара е да служи за фокус на цялото внимание по време на церемонията. В Сатанинските ритуали за олтар се използва гола жена, тъй като жената е естественият пасивен приемател и символизира майката земя.

При някои ритуали голотата на жената, която служи за олтар, може да не е практична, така че тя може да е облечена или частично покрита. Ако ритуалът се изпълнява само от жена, друга жена за олтар не е нужна. Ако не се използва жена за олтар, върху издигнатата плоскост, която служи за нейно легло, могат да се сложат други пособия за ритуала. За големи групови ритуали може да се направи трапезоиден олтар, от 3 до 4 фута висок и от 5,5 до 6 фута дълъг, върху който да легне жената. Ако това е неизпълнимо или церемонията е лична, може да се използва всякаква издигната плоскост. Ако за олтар се използва жена, другите пособия могат да се поставят върху маса, която да е в удобна близост за жреца.

СИМВОЛЪТ НА БАФОМЕТ

Символът на Бафомет бил използван от Рицарите Тамплиери, за да представлява Сатаната. През вековете този символ бил наричан с много различни имена, сред които са: Козелът на Мендес, Козата с Хиляда Малки, Черният Козел, Козелът на Юда и може би най-подходящото — Козел Отпущения.

Бафомет символизира Силите на Мрака, съчетани с гене-ративната плодовитост на козела. В „чистата“ си форма, пентаграмата се представя като обгръщаща човешка фигура в петте си лъча — три лъча нагоре и два надолу — символизиращи духовната природа на човека. В Сатанизма също се използва пентаграма, но тъй като Сатанизмът изразява плътските инстинкти на човека, или противоположността на духовната природа — пентаграмата е обърната, за да побере идеално козята глава — рогата, символизиращи двойственост, стърчащи предизвикателно нагоре, а другите три лъча — обърнати надолу — отрицанието на светата троица. Староеврейските букви около външния кръг на символа, които произлизат от магическите учения на Кабалата, се четат като „Левиатан“, Змеят на Водната Бездна, отъждествен със Сатаната. Тези знаци съответстват на петте лъча на обърнатата звезда. Символът на Бафомет се поставя на стената над олтара.

СВЕЩИ

Свещите използвани в Сатанинския ритуал, символизират светлината на Луцифер — Носителят на Светлината, Просветлението, Живият Пламък, Горящото Желание и Пламъците на Бездната. В Сатанинския ритуал се използват само черни и бели свещи. Никога не използвайте повече от една бяла свещ, но можете да използвате толкова черни свещи, колкото са необходими за осветяването на ритуалното помещение. Поне една черна свещ се поставя в ляво от олтара, за да символизира Силите на Мрака и Пътя на Лявата Ръка. Другите черни свещи се поставят там, където е нужно осветление. Единствената бяла свещ се поставя отдясно на олтара, за да символизира лицемерието на бело-светлите „магьосници“ и последователите на пътя на дясната ръка. Никакъв друг източник на светлина не бива да бъде използван.

Черните свещи се използват за сила и успех и върху тях се изгарят пергаментите, на които се изписват исканите благословии. Бялата свещ се използва за унищожението на врагове. Пергаментите, върху които са написани проклятия, се изгарят в пламъка на бялата свещ.

КАМБАНА

Силно въздействащият ефект на камбаната се използва за отбелязване началото и края на ритуала. Жрецът бие камбаната 9 пъти, като се върти обратно на часовниковата стрелка и насочва камбанния звън към четирите главни посоки на компаса. Това се прави веднъж в началото на ритуала за пречистване на въздуха от всякакви външни звуци и още веднъж в края на ритуала за подсилването на работата и като акт на инфектиране, който отбелязва завършека.

Тонът на камбаната, която се използва, би трябвало да е мощен и пронизителен, а не тих и дрънчащ.

БОКАЛ

Вокалът или потирът, който се използва в Сатанинския ритуал, символизира Чашата на Екстаза. В най-идеалния случай бокалът би трябвало да е сребърен, но ако не може да се намери сребърен бокал, такъв направен от друг метал, стъклен или керамичен, също може да послужи — въобще всякакъв, освен златен. Златото е било винаги асоциирано с бело-светлите религии и Царството Небесно.

Жрецът първи пие от Вокала, после — неговият асистент. При самостоятелни ритуали, този който изпълнява церемонията, изпива целия Бокал.

ЕЛИКСИР

Стимулиращото питие или Еликсир на Живота, което са използвали езичниците, било изопачено като светопричастно вино от Християнската вяра. Първоначално, използваното в езическите ритуали питие се пиело за да отпусне и усили емоциите на участниците в церемониите. Сатанизмът, за разлика от другите религии, не принася своя бог в жертва. Сатанистът не практикува никаква такава форма на символичен канибали-зъм и връща светопричастното вино, използвано от християните, към неговото първоначално предназначение — да стимулира емоциите, необходими за Сатанинския ритуал. Вино, само по себе си, не е нужно да се използва — подходящо е всяко питие, което е най-стимулиращо и приятно на вкус.

Еликсирът на Живота се пие от Бокала на Екстаза, както е оказано по-горе, непосредствено след Инвокацията на Сатаната.

МЕЧ

Мечът на силата символизира агресията и действа като удължение и усилвател на ръката, с която жрецът жестикулира и посочва. Негов аналог е показалката или поразяващия жезъл, използвани в други форми на магическия ритуал.

Мечът се използва от жреца и се държи насочен към символа на Бафомет по време на Инвокацията на Сатаната. Използва се също, както е указано в Стъпките на Ритуала, когато се призовават четиримата Принцове на Ада. Жрецът забива върха на меча в пергамента, който съдържа посланието или искането, след прочитането му на висок глас, след което пергамента се поднася върху пламъка на съответната свещ. Докато слуша исканията на останалите участници и докато ги повтаря, жрецът поставя меча върху главите им (по традиционния „рицарски“ маниер).

Ако не може да се намери меч, при самостоятелните ритуали може да се използва дълъг нож, бастун или някаква тояга.

ФАЛОС

Фалосът е езически символ на плодородието, който символизира възпроизвеждането, мъжествеността и агресията. Това е още едно осквернено пособие, нагодено към обременените с вина церемонии на Християнството. Фалосът е нелицемерната версия на aspergillim или „свещената четчица за ръсене на светена вода“, използвана в католицизма — пълна метаморфоза на обикновения пенис.

ГОНГ

Гонгът се използва за призоваване на Силите на Мрака, удря се веднъж след като участниците повтарят след жреца думите „Привет Сатана!“. Гонгът е необходим само при организираните групови ритуали. За най-добри тонови качества се предпочита концертен гонг, но ако не може да се намери такъв, използва се всеки гонг с пълен и наситен тон.

ПЕРГАМЕНТ

Използва се пергамент, тъй като органичните му качества са съвместими с елементите на природата. Придържайки се към Сатанинското гледище относно жертвоприношението, използваният пергамент би трябвало да е направен от кожата на овца, която по необходимост е била убита за храна. Никога не се убива животно с цел използването му, цялото или на части от него, в Сатанинския Ритуал. Ако не може да се купи пергамент, направен от вече убита овца, той може да се замести с обикновена хартия. Пергаментът е средството, чрез което писменото послание или искане може да се погълне в пламъка на свещта и да се изпрати в етера. Искането се написва върху пергамент или хартия, прочита се от жреца на висок глас и впоследствие се изгаря в пламъка на черната или бялата свещ — тази, която съответства на конкретното искане. Преди започването на ритуала, проклятията се поставят отдясно, а чаровете и благословиите отляво на жреца.