Читателски коментари (за „Сатанинската библия “ от Антон Шандор Ла Вей)

  • 1. Луцифер Лаиди (9 януари 2008 в 18:46)

    Книгата е хубава и напулно оправдава библията за Бог жалко че Лавей е пукнал :} пча е написал една много хубава книга

  • 2. Амаранта (30 август 2008 в 00:48)

    Шегуваш се, нали? „Пича“ ако питащ мен се е подиграл със сатанизма!

  • 3. Арийл (12 декември 2008 в 21:29)

    Ти да не би да знаеш какво е истински сатанизъм . Щот май и идея си нямаш .

    • 5. Amarantha (1 януари 2009 в 12:03)

      Ако говориш на мен. Да,знам много добре какво е сатанизма и той няма нищо общо с това, което казва Ла Вей!

      • 22. Джу (25 март 2013 в 21:08)

        Аз лично съм чела само Ла Вей. Ако може да ми кажеш нещо друго, което по-добре описва сатанизма. Благодаря предварително!

  • 4. стоичков (17 декември 2008 в 22:34)

    уоу супер направо ще ми се изпопръскат органите от кеф и ще се разпръснат из пространството като приказни дарове изчезващи във въздуха оставящи кървава диря ..ей така по сатанинско да звучи…въпреки че това не е четиво като библията да се чете единствено то и да си изкараш изводите за живота си само от него ( не е промивка, ако се чете повърхностно имам предвид)..просто служи за разгрявака в четенето на романтичните романи на Даниел Стил и разгадаването на нейния апокалиптичен шифър за генезисната форма на игривите безмозъчни кончета вихругончета

  • 6. дяволчето фют (18 септември 2009 в 19:31)

    По принцип всички религии,имат за цел,да дьржат човек в някаква форма на под

    чинение.През средновековието,християнските свещенници са казвали,че властта на богатите дадена от бог.Според мен хората са сьздали бог,ане обратното.

  • 7. Кика (25 септември 2009 в 10:44)

    Ако някой би искал да прочете за действията на сатанистите, може да потърси книгата: „Пътешествие в свръхестественото“ Роджър Морно . Човек, който става сатанист.Това е реална история.

  • 8. RoSeNsChWaRz (11 ноември 2009 в 17:21)

    Хм.. аз лично съм чела само тази на Ла Вей, но повечето хора като Amarantha казват, че Ла Вей не струва. Специално се обръщам към тези хора — бихте ли ми казали как да науча нещо повече за сатанизма извън обкръжението на Ла Вей, откъде да намеря свястна информация?

    Благодаря предварително :)

  • 9. Shadow (14 февруари 2010 в 15:27)

    Ама вижте според мен поне лично всеки разбира сатанизма по свой начин Ла Вей по един аз по друг трети по съвсем различен общото е силата която ни дава сатанизма…силата да вярваш в себе си…защото това не е просто религия а цяла философия на живота :)

  • 10. Полина (29 май 2010 в 18:25)

    Ама вие сериозно ли за сатанизъм говорите или всички се шегуват? Сатанизъм като религия? Инатересно в какво се изразява. Ако християнството поощрява доброто в човека и братството между всички, а сатаната е обратната страна на монетата, то сатанизма би трябвало да поощрява лошото и враждата ли?

  • 11. Чума (21 юли 2010 в 11:31)

    Колебая се между версията на Ла Вей и спиритуалният сатанизъм… хм…

    Но все пак, мисля, че сме прекалено малко сатанистите. Или поне в България. ;(

  • 12. Крис (16 май 2011 в 11:38)

    Римляни 16:20

    А Бог на мира, скоро ще смаже сатана под нозете ви. Благодатта на нашия Господ Исус Христос да бъде с вас.

  • 13. Lieutenant (15 юли 2011 в 15:58), оценка: 1 от 6

    Хора, тази книга е опасна за психическото ви здраве.

    Ако искате да прочетете нещо стойностно за сатанизма, си намерете книгите на Григорий КЛИМОВ.

  • 14. Инферис (17 януари 2012 в 04:15)

    Григорий Климов:

    „Към успеха, постигнат по честен път, това е упоритата работа, доброто образование и доброто семейство“.

    Това няма нищо общо със Сатанизма.

    Тоя от горе явно има психически проблеми от морален запек. Сатанизмът е над глупости като „честност“ „морал“ и „добро“ — той е пълна свобода на изява и разруха за всичко, което пречи.

  • 15. Пламен (31 януари 2012 в 01:01)

    Хора, не си губете времето с глупости сега! А четете Библията, за да сте стойностни живи за напред!!!

  • 16. INRI OMNIPOTENTVS (13 февруари 2012 в 14:29)

    В началото беше Словото; и Словото беше у Бога; и Словото беше Бог.

    То в началото беше у Бога. Всичко това стана чрез Него; и без Него не е станало нищо от това, което е станало. В Него беше животът и животът беше светлина на човеците.

    И светлината свети в тъмнината, а тъмнината не я обхвана.

  • 17. kap4ica8 (21 февруари 2012 в 19:56)

    Това което зная е, че много трудно може да се освободи човек от сатанинското влияние.

    Потърсете тази история „From Evolutionist to Creationist“

    „My Most Difficult Jorney“

    Изумителната необикновена история на библейският учител — Walter J Veith

    Източник: http://www.hristiqni.com/-video/filmi-za-svalyane/128-2011-01-10-07-54-26#ixzz1n2VytdSQ

    И потърси възможно всички теми на Walter J Veith, който казкриват скритите действия на сатанизма и техните планове за човечеството

  • 18. Stirlitz (7 март 2012 в 15:10)

    Според мен това е много интересна гледна точка. Би било чудесно да прочетете и библията за да направите съпоставка. Аз лично,като атеист,намирам част и от двете за глупости.Но определено са написани от много умни хора и си заслужават четенето.

    • 27. Диaнa (27 ноември 2013 в 03:02)

      Кой ти кaзa, че Библиятa е писaнa от умни хорa? Тя е превеждaнa толковa много,че свят дa ти се зaвие. И преводите сa с безброй недомлъвки и грешки-от нерaзбирaне, но нaй-вече по нaреждaне нa църквaтa. „Сaтaнинскaтa библия“ е бълнувaнето нa един егоцентрик, отврaтен от двуличието нa християнскaтa църквa, но е пълнa глуопост. Сaтaнизмът е олицетворение нa aбсолютният егоизъм, рaзрухaтa и всичко първично в човек. Зaтовa някои сa по-подaтливи нa проповедите му-нямaт волятa и рaзумa дa устоят нa животинските си инстинкти зa зaдоволявaне нa То. Aко допуснем, че имa Бог, Aд и Рaй, то тогaвa трябвa дa приемем, че имa достaтъчно мaлоумни, които добрлволно се клaнят нa онзи, който бе низвергнaт от Бог зaрaди омрaзaтa към рaсaтa ни-Луцифер, носителя нa светлинa.

      Не бивa дa постaвяме другите пред себе си, но не можем и дa тънем в клоaкaтa нa егоцентризмa си.

  • 19. FLAME (26 март 2012 в 21:07)

    Лесно се върви по широкия път — трудно по тесния. Съвременното човечество ненавижда всичко свързано със смирението. А вярата в БОГ е смирение преди всичко. Така ,че не се учудвам на симпатийте на мнозина към дявола и неговите измишльотини. Самият аз съм християнин в своите убеждения ,но като направя съпоставка с делата и страстите си съм по-близко до Сатаната отколкото до Христа. Ето колко е трудно да си истински ХРИСТЯНИН. Но без борба няма и награда нали така! И какво му е великото да си сатанист?! Това го може всеки. Истински трудното е да си християнин. Това е ИСТИНСКИЯТ БУНT!Бунт против целия оглупял свят. Бунт против злото вътре в нас. Бунт против светоуправниците и най-вече против онова комплексирано ангелче ,което му е кофти ,че не е бог а много му се иска.

    • 20. Deomogorgon (8 април 2012 в 19:25)

      FLAME -много си зле човече, явно не си прочел Сатан-библията на Лавеи, поста ти е нелеп, спрете да пишете глупости бе хора, образоваите се :@@@@@@

    • 23. Глория (21 април 2013 в 11:26), оценка: 1 от 6

      ГОЛЯМО БРАВО!!!!

    • 25. somewone (23 юли 2013 в 12:39)

      Ти не си в ред.Ако си бил в пети клас ще знаеш,че боговете,заедно с митовете и легендите,са измислени за да си обяснят хората как е създаден светът.Църквата е секта(поне за мен.).

      • 26. pencho (24 юли 2013 в 10:17)

        Добре е човек да не си остане цял живот в пети клас на социалистическото образование…

    • 33. сам в къщи (16 декември 2014 в 16:49)

      много хубаво си го казал приятелю, браво!

  • 21. Antichtist (18 февруари 2013 в 16:11)

    Да, за жалост сме малко сатанистите в България. И все пак смятам, че сатанизма като цяло е различен за всеки. Всеки сатанист има нещо, което го различава от другите. На мен лично варианта на Ла Вей ми харесва.

  • 24. Адам (25 април 2013 в 16:55)

    Аман от разбирачи „по-принци“. Не са челли книгата, НО априори я знаят и после критикуват (това, което си мислят че пише в нея)

    Абе осъзнайте се бе! Първо прочетете и после коментирайте! Така например ако бяхте прочели предговора, щяхте да видите че автора казва че в книгата има много истини и фантазии. С други думи са ви предупредили да не се палите много-много. Ама кой да чете.

  • 28. Диaнa (27 ноември 2013 в 03:31)

    Изчетох „умотворението“ нa Лaвей и то си остaвa хaбене нa мaстило и хaртия, нaй-вече, зaщото не е истински сaтaнизъм. Той си е хaресaл някaкви мисли и виждaния и ги е предстaвил, кaкто му отървa. И точно товa го прaви опaсен зa умовете нa млaдите хорa, които предпочитaт дa скaндирaт зaучени фрaзи вместо дa ползвaт глaвите си.

    Истинскaтa сaтaнинскa литерaтурa НИКОГA нямa дa я откриетa тaкa лесно, кaкто говнaтa нa Лaвей. Не съм aтеист, но и презирaм църквaтa, кaкто и всякa институция, която се опитвa дa ме упрaвлявa чрез вярaтa в нещо aбстрaктно и невидимо. A дa срaвнявaте християнството, което е МОНОтеистичнa религия с политеистичния гръцки пaнтеон е нaпрaво невежество.

    Социaлизмът никогa не е пречил нa хорaтa дa вярвaт в бог, a ги е нaсърчaвaл първо дa ползвaт глaвите си преди сляпо дa се хвърлят в коя дa е вярa.

    Но дa се мисли е трудно. Лесно е дa зaтвориш очи и уши и дa повтaряш зaучени фрaзи. Лесно е дa си овцa от безмозъчното стaдо, a дa си овчaря е почти непостижимо…

  • 29. бенър (2 декември 2013 в 19:15), оценка: 6 от 6

    Книгата ми хареса много особено след като твърдо реших да ходя по този път.но много неща не са ми ясни.ако има сатанисти в България които могат да ми обяснят по подробно ще се ,адвам [email protected]

  • 30. Shaddix (20 февруари 2014 в 03:35), оценка: 6 от 6

    Имате само един истински избор в целият си живот, глупави мои роби. Имате правото на какво да робувате. Християнство — Добре. Ще те водят. Корана — Добре. Ще те водят. Будизъм — Добре. Ще те водят, и т.н. Същата работа е и със сатанизма. Въпросът е, кое е по близо до вашето себеусещане. Дори и да си сатанист, не означава, автоматично, че си психопат. Но това, че си християнин, не означава, че си смирен, спокоен, без задни мисли, човек. Съмняваме да има такъв човек в обществата по света. Всички са арогантни егоцентрици. Добрите хора умряха много отдавна. Сега има спокойни и буйни. Спокойните са тези, които можете да дразните много, но накрая превъртат влизат във вас и давят брат ви в кръвта на майка ви. Буйните ще ви начупят главата на момента и ще си замине. Не се закачайте с хора, които не познавате, защото бройката на психопатите нараства много сериозно през тези години. А най-опасното при тях е, че те са перфектните лъжци, защото дори и те не знаят, че са такива, докато не превъртя напълно. Пак повтарям. Внимавайте с кого се дразните. Тъмните и влажни мазета по-света са много и може някой ден да ви открият там разчленен в някой от тях.

    Желая ви весел ден :)

  • 31. antimob (10 юни 2014 в 15:03)

    точно така

    и овцете нека изчетат законите и кои за 9те гряха на Ла Вей, може да са им от полза в което се съмнявам за повечето

    не забравяйте като хулите ла вей напразно че той не ги е изпикал тези правила от някъде си, това са правила за един почтен живот изпълнен със смисъл, ако ли не запалете си X 1 свещ и чакайте спасителят да ви оправи бакиите, понеже всички сте за рая, първа класа билет :D (овцете)

  • 32. Надя Станева (17 юни 2014 в 07:29)

    Ако изключим заглавието на книгата и някой и друг абзац , съдържанието и е много интересно откъм психологически аспект, всъщност заглавието е много гръмко това определено е анатомичен преглед на човешката психология и разобличаване религиозните заблуди преди всичко в християнската доктрина.От прочетеното стигам до извода, че почти всички съвременни хора могат да се отнесат към сатанистите, независимо, че се причисляват към една или друга форма на християнството или някоя друга религиозна общност.Всъщност истинският сатанист според автора това е човек със собствено мнение за събитията и ситуациите в живота, няма стаден принцип на мислене, отговорен е за постъпките си, помага на тези, които заслужават, има приятели и кръг от близки, които обича, приема чуждото мнение и уважава различието в хората.А това май е идеалният човек, който все по рядко се отличава на фона на общата глупост.

  • 34. бенър (4 юни 2015 в 23:49), оценка: 6 от 6

    И след много лутане и житейски опит, истината си остава истина-Богът на Библията е истинският Бог-нашият създател-Този, който има силата да промени всички ни!

  • 35. Фракс (5 юни 2015 в 01:55)

    Само едно не разбрах: какво общо има т.нар. „сатанизъм“ на Ла Вей с коя да е религия?!? Основен постулат във всяка религиозна доктрина е предимството на вярата над аналитичното мислене (philosophia ancilla theologiae). Докато Ла Вей обосновава всеки свой тезис рационално и не изисква от последователите си вяра. Това, което проповядва той, е доктрина на хуманизма в най-чистия и вид: живей максимално добре, без да пречиш на другите и без да позволяваш на другите да ти пречат. Фактът, че е прибирал по $500 (немалка сума за него време) от всеки, желаещ да се присъедини към неговата „сатанинска църква“ доказва само старата истина, че естествената посока на паричните потоци е от хората с малко мозък към тези с малко скрупули :)

  • 36. Краси (12 юни 2016 в 17:27)

    Фракс е прав, този автор първо избива комплексите си, второ, печели, и трето подкопава Римокатолическата църква, и в частност християнството. Разбира се, през Средновековието на Запад е имало много злоупотреби от страна на духовни служители, но отделният служител не е Църквата, Християнството е свобода, но не тази, която е на Запад.

  • 37. Анастасия (12 юни 2016 в 21:17)

    Относно правенето на магии и ритуали не съм съгласна с автора. Първо в природата всяко действие има противодействие и трябва да се отбележи че когато правиш магия тя винаги рекушира върху теб. Второ за да промениш нещо трябва да дадеш нещо за да бъде балансът възстановен и ако ти кълнеш някого например и него го сполети нещо то ще ти се върне и на теб.

    Относно сатанизма нямам представа колко е така, но относно магията нищо вярно….

  • 38. Солара (16 юли 2020 в 14:08)

    На никой ненужна книга . Единственото и предназначение е за палене на огън или в кофата за боклук !

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.