Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Satanic Bible, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
4,9 (× 47 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
jeims (25.09.2007)

История

  1. — Добавяне

РИТУАЛЪТ ИЛИ
КАМЕРАТА ЗА „ИНТЕЛЕКТУАЛНА ДЕКОМПРЕСИЯ“

Магическата церемония може да се изпълнява самостоятелно или групово, но предимствата на всяка форма на изпълнение трябва да се изясни.

В груповия ритуал има много повече подсилване на вярата и вливане на сила, отколкото в една интимна церемония. Събирането на личности, посветени на обща философия, трябва да осигурява възраждане на увереността в силата на магията. Бляскавата зрелищност на религията е това, което я подхранва. Когато религията постепенно се превръща в уединено задължение, тя достига до онази степен на себеотрицанието, която се равнява на анти-социално поведение.

Поради тази причина Сатанистьт би трябвало да се опита да намери други, с които да се включи в тези церемонии.

В случаи на проклятие или ритуал за унищожение понякога би било от помощ за магьосника, ако желанията му са подсилени от другите членове на групата. В този вид церемония няма нищо, което би довело до неловко положение от страна на тези, които провеждат ритуала, тъй като гневът и символичното унищожение на избраната жертва са съществените им елементи.

От друга страна един ритуал за съчувствие с безсрамно ронене на сълзи, или един сексуален ритуал, с неговите мастурбационни или оргазмични моменти, по-вероятно биха успели, ако се изпълняват в интимна обстановка.

Няма място за стеснение в ритуалното помещение, освен ако самата стеснителност не е съществена част от ролята, която се играе. От това може да се извлече добра полза, например, срамът изпитван от една скромна жена, която служи за олтар и която се възбужда сексуално от смущението си.

Все пак, дори при съвсем личен ритуал, стандартните встъпителни инвокации и пособия би трябвало да се използват преди отдаването на интимни фантазии и актове. Формалната част от ритуала може да се изпълни в същата стая или помещение, в която се извършва и личната работа — или формалната церемония на едно място, а личната на друго. Началото и краят на ритуала трябва да се провеждат в пределите на ритуалното помещение, което съдържа символичните пособия (олтар, бокал и т.н.).

Формалните начало и край на церемонията, действат като догматично и антиинтелектуално средство, целта на което е да отдели дейностите и основните критерии на външния свят от тези на ритуалното помещение, където трябва да се използва цялата воля. Този аспект на церемонията е извънредно важен за интелектуалеца, тъй като особено такъв човек се нуждае от ефекта на напевите, камбаните, свещите и другите уловки, които действат като „камера за декомпресия“, преди да накара чистите си и волеви желания да заработят за него като активизират и оползотворят въобръжението му.

„Камерата за интелектуална декомпресия“ на Сатанинския храм би могла да се счита за тренировъчна школа по невежество, каквито са ВСИЧКИ религиозни богослужения! Разликата е в това, че Сатанистьт ЗНАЕ, че практикува форма на изкуствено невежество, за да разпростре волята си, докато другите религионисти не знаят — или ако знаят, практикуват онази форма на самозаблуда, която не позволява такова признание. Тяхното его е вече твърде неустойчиво от религиозни втълпения, за да им позволи да си признаят такова нещо като самоналожено невежество!