Читателски коментари от kalanova

Райско гнездо от Карън Робърдс


Подведох се по коментарите, че книгата е страхотна. Напротив, някой е написал една елементарна любовна история, без много да я осмисли. Пък и опитът за криминална нишка тотално срива книгата.

Във вихъра на двайсетте от Софи Кинсела

kalanova (16 август 2019 в 17:02), оценка: 5 от 6

В началото не вярвах, че ще дочета книгата. Но признавам, че в един момент вече не можех да я оставя. Хареса ми стилът на авторката, начинът на поднасяне на историята и всички размисли, които остават за читателя, обобщавайки книгата.

Изчезналите от Крис Муни

kalanova (4 април 2019 в 15:17), оценка: 3 от 6

Доста трудно прочетох книгата, все едно беше взаимствана от друга и ми беше позната. Нямаше я и тръпката от неочакваното развитие, всичко ставаше нагласено и мудно.

Да помним Сара от Крис Муни

kalanova (9 март 2019 в 18:31), оценка: 5 от 6

Впечатлена съм от книгата, истински трилър. Невероятен обрат на събитията, страхотен край!

Рай от Джудит Макнот

kalanova (4 март 2019 в 17:13), оценка: 4 от 6

Розова и сапунена книга, но за разтоварване става.

Часовникаря от Джефри Дивър

kalanova (18 февруари 2019 в 16:05), оценка: 4 от 6

Не съм очарована от книгата. Много истории се преплитат, полицаи с невероятен късмет и липсващ край.

Дървото на живота от Катрин Алрид


Понякога се ядосвах на слабия характер на героинята. Но като цяло книгата ми хареса.

Сделка за милиони от Сандра Браун

kalanova (9 май 2018 в 23:11), оценка: 4 от 6

Личи си, че книгата не е писана от автор на криминални романи. Много пропуски и дупки има в сюжета. Но един път на две години да се чете такава книга става. ????

Наследници от Джон Гришам

kalanova (25 януари 2018 в 22:17), оценка: 3 от 6

Доста скучна книга с ужасно недоразвит финал.

Хайка от Джо Гарбър

kalanova (21 януари 2018 в 11:13), оценка: 5 от 6

Странна и интересна книга, много завладяващ и индивидуален стил на писане. Запомняща се история, бих предпочела и другите книги на Гарбър.

Колекцията от Мери Хигинс Кларк

kalanova (18 януари 2018 в 16:51), оценка: 3 от 6

Книга написана в час по трудово обучение. Много зле, дразнеща по време на четене, много хаотична, много герои, като нито един от тях няма развитие. И още — по вбесяващ е краят, в който се оказва че един убиец е бил пред очите на всички 17 години и никой не е разбрал, че е той и в един момент трима човека го разбират едновременно. Не препоръчвам книгата.

Възмездие от Мерилин Бакстър

kalanova (2 януари 2018 в 10:57), оценка: 4 от 6

Ще напиша, че книгата не е лоша, само защото се води към любовния жанр. Но ако изключим това и направя равносметка, то има прекалено много драматизъм,закъсняло действие без причина и мнооого розов край.

Клиниката от Кип Ланджело

kalanova (20 декември 2017 в 23:50), оценка: 5 от 6

Книгата ми хареса доста. Много напрежение от началото до края, без излишни описания и обяснения от авторката. Покрива напълно жанра трилър. Доста книги прочетох тук, които се водят за трилър, а нямат нищо общо с него.

Пясъчна буря от Джеймс Ролинс

kalanova (14 декември 2017 в 18:57), оценка: 3 от 6

Не ми харесва книгата, дори ме изнерви докато я прочета. Прекалено много авторът е отделил на антиматерията и научните фантастични обяснения. Пък и клонингите на Савската царица стрелящи със снайпери ми дойдоха в повече. Аз също съм на мнението което е изразено по — нагоре, че книгата е посредствена.

Кой би повярвал от Сюзън Елизабет Филипс

kalanova (3 декември 2017 в 12:38), оценка: 3 от 6

Не ми хареса книгата, много елементарна и блудкава. Вместо да изгради героите в развитите, авторката ги показва като слабохарактерни егоисти. Финалът е много глупав, би ми било много по — интересно, ако имаше взаимствано нещо от „Пепел във вихъра“, както видях че е коментирано. Последната е в пъти по — интересна.

Скрити истини от Барбара Делински

kalanova (26 ноември 2017 в 12:32), оценка: 3 от 6

Книгата за мен беше много тогава за четене, на няколко пъти щях да се откажа да я довърша . Мноооого ненужни разсъждения на авторката, много отклонения от главната тема. Сюжетът също беше ужасно наивен, все едно съвкупност от няколко други книги. Рядко ми се случва, но за тази книга в едно изречение мога да кажа, че ме е яд, че я прочетох!

Избрах теб от Сюзън Елизабет Филипс

kalanova (15 ноември 2017 в 16:52), оценка: 5 от 6

От доста време мечатех за книга, която да ме разтовари от напрегнатото ежедневие и се радвам, че я открих. На места доста розова, но пък свежа и забавна. Няколко пъти се смях с глас, бих я прочела след време отново с удоволствие :-)

Бяла смърт от Клайв Къслър, Пол Кемпрекос

kalanova (11 ноември 2017 в 13:21), оценка: 4 от 6

Много трудно ми беше да прочета цялата книга. Сюжетът е добре замислен, но доста зле поднесен. Или превода не е добър, или авторите са били доста начинаещи. Все едно книгата се разказва от дете, използващо кратки изречения и разказващо повърхностно и без никаква емоция.

Аз, детективът от Нелсън Демил

kalanova (15 октомври 2017 в 22:57), оценка: 4 от 6

Бих се колебала доста дали да препоръчвам книгата на на някой. Наистина вече обсъжданото в горните коментари чувство за хумор, на места беше глупаво и дразнещо. Преводът от английски на някои мъжки анатомично части е вулгарен, което допринася за още по- голямо разочарование от героя. Като сюжет много ми хареса как започна, но след това се закудих дали не чета " Островът на съкровищата ".Кулминацията беше прекалено разтегателен….общо — взето не съм очарована от книгата.

Насън и наяве от Сидни Шелдън

kalanova (2 октомври 2017 в 22:37), оценка: 4 от 6

Харесвам много от книгите на Шелдън. Някои от тях са доста еднакви по сюжет и за това си бях дала дълга почивка от този автор. Тази книга до средата беше много интересна и изведнъж се превърна в четене на едно медицинско досие. Няма да издавам детайли от книгата, но съм доста разочарована след като я прочетох. Краят е ужасно глупав, дори и дете би го познал.