Читателски коментари от kalanova

Огнената диря от Саймън Бекет

kalanova (1 октомври 2017 в 11:50), оценка: 5 от 6

Прекрасна книга, възхитена съм!

От началото до края авторът не спря с изненадите и високото напрежение в мен като читател. Почти не спах цяла нощ за да я дочета, защото много ми хареса, но си заслужава. Тази книга ми харесва повече от предишната, но и двете заслужават да се прочетат. Освен удоволствието от разплитането на историите, получих много знания относно работата на антрополозите и каква т.н.кутия е човешкото тяло.

Препоръчвам книгата :-)

Другата Болейн от Филипа Грегъри

kalanova (27 септември 2017 в 16:27), оценка: 6 от 6

Една от най — хубавите книги, които някога съм чела! Започнах я много скептично четейки коментарите, но бях приятно изненадана. Не обичам книги и филми за крале, но тази книга ме омагьоса. Авторката е страхотна, така умело и талантливо разказва, че не можах да оставя книгата за дълго време. Скоро бях в един от замъците на Хенри 8 и сега благодарение на книгата се върнах там и припомняйки си обстановката в замъка и разказът на Филипа, усещането е страхотно.

Опитах се да гледам и филма — мноооого слаб и няма много общо с книгата.

Препоръчвам книгата, много е хубава и остава в сърцето на читателя зя дълго време.

Убийства в Манхам от Саймън Бекет

kalanova (15 август 2017 в 20:56), оценка: 5 от 6

Предупреждавам, че книгата е за хора със здрави стомаси :-) Авторът така подробно обяснява за разложението на труповете, че на няколко пъти започна да ми се гади :-)

Книгата е хубава, меланхолична, но увлекателна от самото начало. През цялото време ме държа под напрежение, краят също ми хареса.

Дете на порока от Сюзън Джонсън

kalanova (12 август 2017 в 19:38), оценка: 3 от 6

Ако някой няма достъп до порно канали, спокойно може да прочетете книгата. Нищо смислено няма в героите, нито в съдържанието. Сексуалните сцени на места бяха отвратителни. Нямаше тръпка, нито кулминация, но имаше много вулгарен език и повърхностно и безумно поведение. Или накратко — книгата е много зле!

И тогава умираш… от Айрис Йохансен

kalanova (31 юли 2017 в 15:13), оценка: 3 от 6

Много трудно дочетох книгата, не можа са ме грабне. На много места беше банално безинтересна и през цялото време си личеше, че не е писана от майстор на трилъри. Сюжетът е като измислен от дете, героите далечни и недостигащи до читателя. Краят — претрупан и без никаква кулминация. Не я препоръчвам.

Горчиво и сладко от Лавърл Спенсър


Тази банална история е за един женчо, който на който хем му се иска, но не му стиска и една целенасочена разбивачка на семейства. И двамата са представени от автора като жертви, което няколко пъти породи ироничната ми усмивка. Кой смотльо ще чака дете 40 години и когато то се роди няма да отиде да го види 6 месеца, защото майка му е казала, че трябва да отиде там с документите от развода му! Книгата е абсурдна :-)

Копринената паяжина от Сандра Браун

kalanova (31 май 2017 в 18:36), оценка: 3 от 6

Обратно на останалите мнения, за мен книгата е много слаба. Героинята бяга от всяка една трудност, авторката показва абсурдни съвпадения и случайности като в приказките.

Не бих я препорчала.

Пламъци от Сандра Браун

kalanova (19 декември 2016 в 16:36), оценка: 4 от 6

Странна книга с още по — странна развръзка. След края на книгата не намирам нормално поведението на героите. Няма такива хора, които да предприемат подобни действия и те да са лишени от логика. Не искам да издавам съдържанието на книгата, но никой не би провалил живота си за нищото. Давам оценка 4, въпреки че анализирайки книгата едва ли заслужава толкова.

Френска коприна от Сандра Браун

kalanova (14 декември 2016 в 17:19), оценка: 4 от 6

Не е от силните книги, които съм чела, но става за разтоварване. Липсваше ми напрежението и кулминацията. Много заподозрени герои, действието се развива около тях и след се обезличават.

Езикът на цветята от Ванеса Дифенбо

kalanova (7 декември 2016 в 18:26), оценка: 5 от 6

Тази книга е от тези, които докато ги четеш все едно не се случва нищо. Но в момента в който я оставиш и асимилираш напълно всичко което си чел и искаш да вземеш книгата отново.

Книга за самотата, за детство без родители и последиците за цял живот от нещастното детство. Много хубава книга!

Синеокият дявол от Лайза Клейпас

kalanova (2 декември 2016 в 08:37), оценка: 5 от 6

Като за любовен роман книгата ми хареса доста. Аз също не обичам разкази от 1л., но за първи път точно това помага книгата да се приеме по — образно и да се разберат преживяванията на героинята. Засегната е тема и за домашното насилие, която може да бъде пучителна за много хора, как не трябва да търпят подобни жестокости.

Последният жив от Дейвид Балдачи

kalanova (24 ноември 2016 в 23:49), оценка: 6 от 6

Балдачи е любимият ми автор и мислех, че вече няма с какво да ме изненада. Но тази книга се оказа една от най — хубавите му. От първата до последната страница екшънът и напрежението не престанаха. Въпреки, че засяга различни аспекти, нито едно изречение не беше скучно, или излишно. Браво, Балдачи!

Благодаря на преводача и на „Читанка“, че се насладих на тази прекрасна книга!

Аварията от Тихомир Димитров

kalanova (17 ноември 2016 в 14:47), оценка: 2 от 6

Абсолютно съм съгласна с горното мнение! Не ми хареса книгата, не е и отбелязана, че е фентъзи. Никога не бих я препоръчала, съжалявам че си изгубих времето мъчейки се да я чета.

Единайсет минути от Паулу Коелю

kalanova (15 ноември 2016 в 16:43), оценка: 3 от 6

Въпреки дълбоката философия съдържаща се в книгата — не мога да кажа, че ми хареса. Беше ми скучна и отегчителна. Не искам да развивам теория относно книгата, за да не издам на останалите читатели съдържанието.

Истински цветове от Сюзън Кайл

kalanova (10 ноември 2016 в 15:27), оценка: 3 от 6

Не ми хареса книгата, прочетох я насила. Започна добре, но след това стана прекалено отекгчителна. Прекалено захаросана любовна история, едни и същи моменти се повтаряха много пъти. Нетипично поведение на героите, спрямо ролите, които им беше отредила авторката.

Мейдей от Нелсън Демил, Томас Блок

kalanova (6 ноември 2016 в 11:55), оценка: 5 от 6

Прекрасна книга!

Благодаря, че ми дадохте възможност да я прочета!

Почти женени от Джейн Костело

kalanova (1 ноември 2016 в 22:15), оценка: 4 от 6

Много приятна и разтоварваща книга с много чувство за хумор.

Родени за ченгета от Дейвид Балдачи

kalanova (27 октомври 2016 в 21:55), оценка: 4 от 6

Типично за Балдачи в книгата напрежението започва още от самото начало и не спира до края. Не е от най- силните му книги, но си заслужава да се прочете.

Перфектният мъж от Линда Хауърд

kalanova (22 октомври 2016 в 11:50), оценка: 4 от 6

В книгата ми хареса чувството за хумор на главните герои. Криминалната история също беше добре. Но любовната история според мен беше слаба и доста " куцаше ".

Всичко наопаки от Александра Маринина

kalanova (21 октомври 2016 в 21:38), оценка: 5 от 6

Книгата ми хареса,авторката много интересно и умело завладява читателя. Ефектът след прочитането на книгата е голям. Голямо семейство, много интриги през погледа на всеки един от героите.