Читателски коментари от kalanova

Бедствие на високи токчета от Кристина Дод

kalanova (16 октомври 2016 в 00:19), оценка: 3 от 6

Не помня да съм чела по — глупава и елементарна книга. Беше истинско мъчение да я прочета, но допоследно се надявах да видя нещо интересно от препоръките на останалите читатели на тази книга. Е не успях!

Дяволът в теб от Луиз Бегшоу

kalanova (13 октомври 2016 в 21:39), оценка: 5 от 6

Книгата ми беше интересна. Доста повтарящ се сюжет с други книги, но ме заинтригува от самото начало. Разтоварваща е, хубаво е да се прочете, действа освежаващо.

Магията на тропика от Елизабет Лоуъл

kalanova (11 октомври 2016 в 10:43), оценка: 3 от 6

Много елементарна и сантментална до глупост книга. Повече научих за морския свят, отколкото за героите. Има много по — стойностни книжки за релакс, не си губете времето с тази.

Аз преди теб от Джоджо Мойс

kalanova (7 октомври 2016 в 16:53), оценка: 6 от 6

Докато четях книгата плаках много!

След това я сънувах!

Сега не мога да се отърва от чувството, че съм била там и наистина съм преживяла всичко!

Прекрасна книга!

Окончателната диагноза от Артър Хейли

kalanova (3 октомври 2016 в 22:36), оценка: 4 от 6

Книгата е хубава, но някак я оцених след като я прочетох. Първата половина на книгата вървеше трудно, много герои без нищо да се случва. След средата дойде раздвижване и свърши много бързо. Не знам защо е сложена в категория трилър?!

Хейли ми харесва като автор, добре въвлича читателя в книгата, разказва добре, но някак това не беше моята книга.

Хляб по водите от Ъруин Шоу

kalanova (27 септември 2016 в 15:20), оценка: 5 от 6

Много хубава,, завладяваща и ратърсваща книга. Шоу е страхотен разказвач, много приятно и умело въвлича читателя в историята и не му дава спокойствие докато не дойде финала.

Лорд Безупречност от Лорета Чейс

kalanova (22 септември 2016 в 22:45), оценка: 3 от 6

Не ми хареса книгата. Много скучна и безинтересна. Повече от половината книга пътуваха и правиха секс, след това развръзката беше безкрайно банална и глупава. Напълно разминаване с останалите мнения, но е факт.

Твой завинаги от Тереза Медейрос

kalanova (21 септември 2016 в 16:28), оценка: 4 от 6

Приказката за „Красавицата и звярът“ във вариант за възрастни. Хубава, наивна книга, разтоварваща от напрегнато ежедневие.

Не казвай на никого от Харлан Коубън

kalanova (20 септември 2016 в 14:23), оценка: 3 от 6

Съгласна съм с втория коментар — " Плоско, елементарно и изсмукано от пръстите ".Никаква живинка, безкрайно излишни описания и разсъждения, които ме караха да ги пропускам и да търся да чета с изреченията свързани със случая. Ако е искал авторът да напише супер книга, то се е получило точно обратното. За самия край на книгата да не говорим, пълна глупост

Съдба от Луиз Бегшоу

kalanova (16 септември 2016 в 17:59), оценка: 3 от 6

Не мога да повярвам, че една авторка може да напише две еднакви книги! Тази и " Жена от класа " са толкова едни и същи, че едва ли не авторката е сменила само имената на главните герои. Издателски бизнес, жени златотърсачи и отмъстителки, всичко еднакво. Още в началото на книгата припознах историята, но любопитството ме накара да я дочета. И все едно тичах докато четях книгата. Набързо разказана история, препускаща във времето. Поради тези причини давам слаба оценка на книгата и знайте, че прочетете ли едната, все едно сте прочели и другата :-)

Бебето е мое от Сюзън Елизабет Филипс

kalanova (15 септември 2016 в 18:38), оценка: 4 от 6

Разтоварваща розова книжка. Написана с чувство за хумор, служи за разсейване от ежедневието

Повече от приятели от Барбара Делински

kalanova (12 септември 2016 в 15:49), оценка: 5 от 6

Много хубава книга! За истинските неща от живота, за приятелството и за това как да оцелее. Четейки през цялото време си задавах въпроса какво бих направила, ако това се случи с мен. Авторката по много умел начин развива героите си така, че да са поучителни за читателите.

Невинните от Дейвид Балдачи

kalanova (10 септември 2016 в 14:08), оценка: 6 от 6

Прекрасна книга! Екшънът и напрежението започват в самото начало на книгата и до края не спират. Неочаквани развръзки, много интересни герои, житейски съдби и много, много интересни моменти!

Забравените от Дейвид Балдачи

kalanova (7 септември 2016 в 22:36), оценка: 5 от 6

Със смесени чувства съм за книгата. Не е лоша, но не е от типичните трилъри на Балдачи. Бях изненадана приятно в началото от българското участие. Но към края останах доста изненадана от развитието на историята и българските намерения. Леко ми е смешно, но бих прочела с голям интерес и други мнения за книгата.

Кралят на орхидеите от Мерил Сойър

kalanova (23 юни 2016 в 12:24), оценка: 3 от 6

Книгата за мен беше пълно разочарование.Блудкава история със сюжет издишащ отвсякъде. Пълен провал с опита за вмъкване на криминална нишка, глупава любовна история, недомислена и глупава та чак смешна от глупост. Съжалявам, че я прочетох, но поставих на изпитание търпението си :-)

Ледената кралица от Мерил Сойър

kalanova (9 март 2016 в 22:18), оценка: 4 от 6

Интересна книга, препоръчвам я за разтоварване.

Проста истина от Дейвид Балдачи

kalanova (14 февруари 2016 в 21:39), оценка: 3 от 6

Балдачи ми е един от любимите ми автори, но тази книга все едно не беше писана от него.Дори след известно време четене проверих дали случайно не съм свалила друга книга, но уви.Ужасно мудно и безинтересно начало,натрупване на герои, никаква живинка за читателя.Към средата малко се размърда действието, но не както при другите книги на Балдачи.За мен беше пълно разочарование, радвам се, чн на останалите им е харесала книгата.

Избави ни от злото от Дейвид Балдачи

kalanova (8 февруари 2016 в 19:39), оценка: 6 от 6

Поредната прекрасна книга на Балдачи!Чудесно продължение на поредицата за Шон.Екшън, интриги, чувства и много напрежение събрани в една книга!

Шестият от Дейвид Балдачи

kalanova (4 февруари 2016 в 15:57), оценка: 6 от 6

Поредицата за Шон Кинг и Мишел Максуел са ми любими. Прочетох ги преди месеци, но постоянно се сещам за любимите си герои. За съжаление не съм видяла кога в " Читанка " са пуснали и тази книга, но страшно й се зарадвах. За всяка една прочетена книга от тази поредица казвах, че е най — добрата, но тази надмина всички предишни. Бих я определила само с една дума — страхотна.

Благодаря на всички от "Читанка ", които положиха труд за всички книги от тази поредица. Не знам дали има още книги за Шон и Мишел , но живея с тайната надежда някой ден в този сайт да ги видя.!

Тотален контрол от Дейвид Балдачи


Хубава книга, макар с много герои, компютърни компании, понякога тотално се обърквах. Но екшън и напрежение има, кара те да четеш все повече за да разбереш развръзката.С главната героиня, Балдачи е пресъздал женският Рамбо, оцелява навсякъде и е най — добрата :-)