Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Be Holy: The Forgotten Command, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Религиозен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
3,5 (× 2 гласа)

Информация

Разпознаване, корекция и форматиране
Стаси 5 (2020)

Издание:

Автор: Уилиям Макдоналд

Заглавие: Забравената заповед: „Бъдете свети!“

Преводач: Екатерина Абаджиева

Година на превод: 1993

Език, от който е преведено: английски

Издател: Верен

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Художник: Dieter Otten, Bergneustadt

ISBN: 978-619-7015-98-0

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10486

История

  1. — Добавяне

Божествената цел

Великата Божия цел за Неговите хора е да ги преобрази според образа на Неговия Син. Той е толкова удовлетворен от Исус, че иска да изпълни небето с подобни на Него. Когато Го видим, ние веднага ще се променим и ще станем подобни на Него. Но ако този процес започне сега, това ще донесе много повече слава на Бога.

Керол Мейхол дава две ярки илюстрации на този процес. Първата е с една доста пълничка жена, която се записала в курс за отслабване. Първото нещо, което ръководителят направил, било да нарисува върху огледалото един силует на фигурата, която жената искала да постигне. Когато тя застанала пред огледалото, инструкторът й казал: „Нашата цел е да отслабнеш така, че да съвпаднеш с тази фигура“. В продължение на много седмици жената пазила диета и правела упражнения. Тя заставала пред огледалото всяка седмица, но фигурата й, макар и да отслабвала, все още излизала извън очертанията на силуета. Жената продължила да пази диета и да се упражнява още по-упорито и накрая, за радост на всички, когато един ден застанала пред огледалото, фигурата й напълно съвпаднала със силуета в огледалото.

Втората илюстрация е с един скулптор, който изваял лъв от гранитен блок. Когато го попитали как е успял да направи този прекрасен шедьовър, скулпторът отговорил: „Не беше трудно. Просто махнах всичко, което не изглеждаше като лъвско“.

В следващите редове ще се опитаме да опишем как Бог ни извайва по време на нашия живот, така че да станем съответни на образа на Човека. И нека, докато четем, да се молим така:

Исусе, помогни ми да живея така,

че всички да видят, че съм Твой,

и да познаят по мойте думи и дела,

че Ти си Господ и Спасител Мой!