Мег Блекбърн Лоузи
Децата на новото време (24) (Кристалните деца, Децата индиго, Звездните деца, Ангелите на земята)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Children of Now (Crystalline Children, Indigo Children, Star Kids, Angels on Earth, and the Phenomenon of Transitional Children), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,7 (× 9 гласа)

Информация

Сканиране и първоначална корекция
ira999 (2010)
Корекция и допълнително форматиране
Диан Жон (2010)
Допълнителна корекция
Диан Жон (2012)

Издание:

Мег Блекбърн Лоузи. Децата на новото време

История

  1. — Добавяне
  2. — Корекция

Тревър

Тревър е едно от първите Звездни деца, с които съм работила. Той имаше не само звездна енергийна система, но и кристално енергийно поле. Попадаше и в категорията деца, които наричам Красивите мълчаливци. По времето, когато работех с него, все още не бях научила отличителните характеристики на отделните групи специални деца (както и че тези характеристики могат да се съчетават, образувайки уникални индивиди). По-късно, с течение на годините, научих, че това е типично за ускорената еволюция, която преживяваме. Много от децата не се вместват плътно в една или друга категория. Все пак има някои основни характеристики, които са уникални за всяка от групите.

Семейството на Тревър му оказва голяма подкрепа, тъй като отрано са забелязали множеството му таланти. Тези хора са сред авангарда на човечеството, които инстинктивно знаят, че трябва да опитат алтернативни методи, за да помогнат на своя син. Когато работих с него, той беше на 9 години. Определено личеше, че общува с много измерения. Проговорил чак като прехвърлил 3 години, но дори и тогава — с откъслечни изречения. Като бебе от време на време общувал телепатично. Тогава майка му още не съзнавала какво става, но бързо наваксала! Поради телепатичните си способности и факта, че родителите му винаги били гледали на него като на духовно напреднал човек, той просто нямал нужда да говори. Родителите му го насърчавали да се научи, но само за да се улесни животът му на тази планета. С течение на годините не един и двама се опитвали да убедят неговите родители, че той е с аутизъм. Те обаче нито за миг не допуснали такова нещо, понеже знаели, че различията на детето им не се дължат на аутизъм.

Тревър често говорел за живота си на друга планета, където всичко било далеч по-удобно. Казвал, че когато живеел там, хората изглеждали като „Божия енергия и светлина“. Обяснявал още, че там всички се придвижвали с летене и били нежни, любящи същества. Споделил с родителите си, че му било много неудобно и трудно в земното тяло, тъй като то доста го ограничавало. Нямал търпение да може отново да лети и често сънувал, че го прави. Родителите му правели всичко възможно да му помогнат да се чувства по-добре в тялото си. Работили с шамани, които ги научили как да пътешестват със съзнанието си. (Става дума за изпращане на съзнанието извън тялото, понякога с точно определено намерение или въпрос.) Шаманските пътища са многобройни и разнообразни и се простират на различни равнища на реалност, така че Тревър, майка му и баща му се научили да изследват заедно Вселената. И това им доставяло огромно удоволствие!

Родителите на Тревър подходили холистично към различията му. Работили семейно с алтернативни лечители и други, за да бъдат на еднакви вълни и да си помагат, когато има нужда. Когато Тревър станал на 15 месеца, а все още не можел да пълзи, двамата го завели на мануален терапевт, който не използвал силови методи. След първия сеанс бебето вече пълзяло и ходело без ничия помощ. Работили и с един особено прогресивен мануален терапевт невролог, който използвал кинезиологични методи. Както става в много семейства, те винаги питали Тревър, преди да отидат при някой лечител. Искали момчето да се чувства добре, за да участва активно в сеансите. Това е изключително важно. (Може би си спомняте за Уилям от трета глава. Той призовава лечителите, преди да насочи майка си към тях, и освен това изпраща при тях приятелите си, когато прецени, че са готови за подобен род работа. Тези деца са светлинни години пред онези от нас, които не са родени с такива дарби!)

Родителите на Тревър правели заедно с него най-различни упражнения, като например гимнастика на ума. Търсели всевъзможни начини да включат в ежедневието му работа, която да му помогне да усвои нови физически умения и да заякне. Правели упражненията два или три пъти седмично, за да не му омръзва. Също така играели йога заедно с него и го записали на уроци по езда, които особено му допаднали. Не е станал професионален жокей, но уроците му носят полза и много удоволствие.

Момчето разказало на семейството си за много от своите предишни прераждания, част от които били крайно травмиращи. Когато споделял историите си, той сякаш отново ги преживявал. Докато говорел за подробностите, го разтърсвали силни чувства, а някои спомени му причинявали истинска болка. Подобно на други от описаните тук деца, при Тревър идвали неколцина нощни посетители, които невинаги били приятелски настроени. Очевидно били души на току-що умрели хора — сякаш момчето било нещо като проводник между нашия свят и света на духовете. То разправяло, че първо виждало починалия, а сетне идвали ангели, които да го придружат до другия свят. Когато родителите му го попитали какво искат духовете от него, той им казал само, че очевидно се нуждаят от утеха и успокояване, преди да продължат към отвъдното. Родителите му го научили как да се предпазва с помощта на светлина от Източника и също така как да преценява кои същества са приемливи за него. Това значително подобрило нещата.

Веднъж детето споделило с родителите си, че преди да дойде на земята, Исус му казал много да внимава за това тяло. Духовните му наставници избрали за него това семейство, защото знаели, че в него Тревър ще получава много грижи. (Неведнъж съм чувала за деца, които казват на родителите си защо са ги избрали. Това като че ли е постоянна тенденция сред Децата на новото време.)

Едно лято Тревър разправил на майка си и баща си за куче, което влязло в двора им през нощта. Той „литнал“ навън, за да бъде с кучето, защото то умирало и изпитвало силни болки. Тревър го попитал дали може да сложи ръката си в тялото му, за да му помогне. Кучето се съгласило („наум“, по думите на момчето). Той сложил ръка в тялото му и кучето му поблагодарило, задето му махнал болката. Сетне ангелите дошли и отнесли кучето обратно в света на духовете. Това било първото преживяване на момчето със същество от животинския свят, но нощите му често били пълни с летене и посещения на други светове.

Родителите му споделиха онова, което мъчи всички останали в тяхното положение, а именно че се чувствали крайно изолирани в преживяванията си с тяхното изключително дете. Всеки път, когато правели опит да споделят за странните си преживявания, околните се отдръпвали от тях, а в някои случаи ставали и по-лоши неща. Родители в такова положение копнеят за хора, с които да могат да говорят за преживяванията си. Не съм говорила с майката и бащата на Тревър от няколко години. Последния път, когато разговаряхме, ми казаха, че все още имал резки смени на настроенията и от време на време се борел със страховете за тялото си и от онова, което виждал — особено от някои същества, които много се интересували от него, — макар че бил станал много „по-контактен“ отпреди, що се отнасяло до околните. Шапка им свалям! Те са чудесен пример за гъвкави и творчески настроени родители, които обръщат наистина сериозно внимание на особените дарби на своето дете.