Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
My Sweet Revenge, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,3 (× 19 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2019)
Разпознаване, корекция и форматиране
VeGan (2019)

Издание:

Автор: Джейн Фалън

Заглавие: Моето сладко отмъщение

Преводач: Боряна Даракчиева

Издание: първо

Издател: СББ Медиа АД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2018

Тип: роман

Националност: британска

Печатница: Ропринт ЕАД

Редактор: Златина Пенева

ISBN: 978-954-399-278-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/8959

История

  1. — Добавяне

30.
Саския

Толкова е забавно. Не, наистина. Пола ще идва на йога! Знам, че свали сума ти кила, но все още си е едричка. Всъщност — ако питате мен — твърде едричка. Предполагам, че трябва да й се възхищаваме обаче, справя се добре.

Мислех си, че моето предложение за измислената връзка между Саманта и Джес е гениално, но тя е права, разбира се. Ако това се случваше наистина, Робърт би се разправял със Саманта и тя ще изтича право при Джес. Не бива да забравям, че макар между Робърт и Саманта да няма нищо (и дано да няма де!). Пола трябва напълно да повярва, че има, затова трябва да обмислям добре действията си. Без дупки в сюжета. Наистина, дали да не наема някой от сценаристите да ми измисли нещо. Но те май не се тревожат особено за достоверността на сюжетните си линии.

Все трябва да има нещо обаче, което ще убеди Пола, че Робърт е зарязал Саманта завинаги (или пък обратното, разбира се, но мисля, че така е по-достоверно, като се има предвид как й описах връзката им). Идва времето, когато тя ще реши, че трябва да го изрита, преди той да я зареже, за да си направи нов дом със Саманта, или поне тя така си мисли. Джорджия ще замине след няколко седмици. Кога започват университетите? В края на септември? Значи след шест седмици вероятно. Имам шест седмици да я убедя, че всичко между тях е приключило окончателно. Шест седмици, за да се погрижа той да излезе от дома си и да дойде право в жилището, което съм подготвила за нас.

О, това ми напомня нещо. Взех си ден да огледам няколко апартамента. Знам, че е малко преждевременно. С Роби направихме само първите колебливи стъпки един към друг (добре де, не са стъпки, предимно лежим, хаха!). Така че няма да му казвам за това, защото ще реши, че го пришпорвам. Но трябва да съм готова и да имам съвършеното гнезденце. А шест седмици не са много време. Когато видя идеалното място и мина през всички формалности, ще трябва да го запазя (при положение че е вече празно. Всъщност трябва да кажа на агента, че това не подлежи на обсъждане. Нямам време да чакам предишните наематели да се наканят да се изнесат), да намеря декоратор, да се свърши каквото трябва, да купя всички необходими дреболии, за да се превърне в дом… е, нека кажем просто, че времето е малко.

Затова ще огледам четири апартамента. Всички в Мерилебон. Защо, не знам, просто обичам да ходя там и ми се струва достатъчно далеч както от Джош в Ричмънд, така и от Пола в Чалк Фарм. Там е много скъпо, затова бюджетът ми скочи до небето, но предполагам, че когато най-сетне се нанесем, ще си делим наема и ще е само въпрос на време да намерим идеалния дом, който да купим. Ще оставя на Джош къщата. Колкото и да ми се къса сърцето, защото аз се мъчих да я направя точно каквато я исках. Добре де, наех друг да се мъчи, но все пак струваше цяло състояние и още не е довършена. Но пък аз изкарвам повече от него. И като се има предвид, че той скоро ще остане без работа, ми се струва честно. Да не споменаваме, че тази история ще го съсипе. Той няма никаква представа какво го очаква. Така че това е най-малкото, което мога да направя. Пък и Роби винаги е казвал, че не би настоявал Пола да продаде апартамента, или нещо подобно.

Три апартамента с две спални и един с три спални, макар че той е доста извън моя бюджет. Всички с подземни паркинги, защото знам как Роби ще се тормози дали ще намери място за паркиране на улицата при всяко излизане. Просто ще трябва да се справя някак, докато решим къде ще се изнесем за постоянно. Всички имат балкон или пък тераса на покрива. И всички, трябва да добавя, са много по-хубави от неговото жилище.

Още щом е готов да се нанесе, ще съобщя лошата новина на Джош. Дори не ми се мисли за това сега. Знам, че съм ужасен човек — това, което правя, е хладнокръвно и пресметнато, но наистина никога не съм искала да го нараня. Това не става заради него. Заради мен е. И Роби.

И нашето бъдеще заедно.