Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Година
(Пълни авторски права)
Форма
Документалистика
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
няма

Информация

Сканиране
incheto_1914 (2009 г.)
Разпознаване и корекция
Драгомир Керанов (2018 г.)

Издание:

Автор: Стефан Нойков

Заглавие: С името на Левски

Издател: Профиздат

Град на издателя: София

Година на издаване: 1964

Печатница: Профиздат

Излязла от печат: 30 декември 1964

Редактор: Методи Петров

Художествен редактор: Стефан Пенчев

Технически редактор: Кирил Настрадинов

Художник: Антон Петков

Коректор: Мариана Бисерова

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5570

История

  1. — Добавяне

Лека атлетика

„Левски“ е републикански първенец по лека атлетика за 1948 и 1963 г. (комплексно за мъже, жени, юноши и девойки) и за 1964 г. — за жени и девойки.

В дружеството работи школа за спортно майсторство. Подготовката на различните групи млади лекоатлети е поверена на опитни треньори — Ст. Славков, Цв. Исаева, Д. Милев, Г. Нечев, Г. Борисов, В. Райнов и др. Това са познати имена. Стоян Славков е един от нашите най-популярни и заслужили лекоатлети, многократен републикански и балкански шампион на десетобой, поставил рекорд и на скок на височина. Сега той предава богатия си опит на младите лекоатлети на „Левски“, оказва активна помощ и на футболния отбор. Със синята фланелка излизаха и други изтъкнати наши майстори — Кирил Такев (един от най-преданите и дългогодишни състезатели на „Левски“), Ал. и Г. Нечеви, Д. Бъчваров, М. Бъчваров, С. Гюмишев, К. Рачев, П. Маринов и др. Тяхна смяна са младите, които сега гонят върховете на спортното майсторство — Ив. Сеизов, В. Колева, Г. Черкезова, Б. Димитрова, Ив. Тотев и др.

„Школата за спортно майсторство при «Левски», усърдието на моите другари-треньори и масовизирането на леката атлетика сред нашите колективи дават основа за по-нататъшни трайни успехи“ — споделя Стоян Славков.

„Левски“ е едно от дружествата, което прави усилия за устройване на международни клубни срещи и по лека атлетика. В годините след 9 септември в негов актив са участието му в състезанията на „Варшавянка“ в Полша, победите над сборните отбори на Сараево в София и в Сараево, международните състезания в София през 1964 г. и др.