Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Аз обичам (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
I Heart New York, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,5 (× 54 гласа)

Информация

Сканиране
in82qh (2015)
Разпознаване и корекция
cherrycrush (2015)

Издание:

Линдзи Келк. Аз обичам Ню Йорк

Английска. Първо издание.

Коректор: Мария Тодорова

Технически редактор: Ангел Йорданов

Предпечатна подготовка: Веселка Стоянова

ИК Кръгозор, София, 2010

ISBN: 978-954-771-216-4

История

  1. — Добавяне

Ресторанти

Обичам яденето почти толкова, колкото обичам и Ню Йорк, така че тук следва най-трудно съставеният от мен списък. Налагаше се да включа само пет от моите предпочитани заведения.

 

 

„Алта“

Западна Десета улица и Шесто авеню.

Някой ми каза, че веднъж зърнали там Джъстин Тимбърлейк, и автоматично ме зариби. А после хапнах и храната и окончателно се хванах на въдицата. „Алта“ наистина е едно адски модерно местенце, където всичко изглежда невзрачно, но всъщност е много вкусно.

Идеално място за срещи — малките чинии превръщат взаимното хранене в необходимост. Но не си тръгвайте, преди да сте опитали шоколадовото фондю!

 

 

„Мърсър Кичън“

Пресечката на улиците „Пайн“ и „Мърсър“

Насладете се на приятната атмосфера и честите срещи на знаменитости и не пропускайте печеното пиле! Уха! Храната е добра, атмосферата е страхотна, а коктейлите — доста силни. Но бих ги оставила чак за десерта. Който със сигурност не бих пропуснала. „Мърсър Кичън“ е прочут като ресторант за морски дарове, но както вече казах, ще се влюбите и в пилето. И в бургерите. И даже в пицата. О, да! Калмарите са едно от най-добрите неща, които съм слагала в устата си! Ммммм!

 

 

„Тайвански морски ресторант“

Уилямсбърг, Северна Шеста улица, между улиците „Бери“ и „Уайт“.

(Вземете метрото от Юниън Скуеър до Бедфорд авеню.)

Горещо, ама много горещо ви препоръчвам да отскочите и до Бруклин поне за един ден или дори само един следобед! Ако не нещо друго, то храната там е много вкусна и — ако това изобщо е възможно в Ню Йорк — по-евтина от тази в Манхатън. Ресторантът е не само прекрасен със Златния Буда, който пази всички клиенти, но и заради всички фенове на „Сексът и градът“ — именно там Саманта срещна Смит! Хапнете на воля, но си оставете място и за коктейлите. Силни, но великолепни. Хммм, май усещам интересна тема!

 

 

„Балтазар“

Улица „Спринг“, между Бродуей и улица „Кросби“.

Ако държите да фалирате, отскочете до „Балтазар“. Разкошно френско заведение, което събира множество знаменитости в шикозна зала. Още при първата открила ви се възможност за делова закуска (където другите плащат) ви предлагам да предложите „Балтазар“ заради прекрасните им закуски. Ммммм! Френски кроасани с домашно сладко. Кифлички. Морски дарове. Моят приятел обича последните, но по принцип всичко там е добро. Доведете някого тук по специален повод, като например последната вечер от почивката ви!

 

 

„Манатус“

Улица „Блийкър“ между Западна Десета и „Кристофър“.

Прекрасен ресторант и най-горещо препоръчваното място за отмора след усилена шопинг терапия. „Манатус“ с основание заслужава моята лична награда за препечени филийки с бекон (яйцата, доматите и картофките, които вървят с тях, също не са лоши). Пригответе се и за една божествена чаша чай! И ако това не ви е достатъчно, „Манатус“ е само на един хвърлей разстояние от „Марк Джейкъбс“, „Бонд № 9“ и редица други мои любими магазинчета по улица „Блийкър“.