Читателски коментари

(за „Долината на конете“ от Джийн М. Оел)

Пускане на нов коментар

 • 1. gost (28 август 2008 в 16:49)

  Когато чета праисторически роман, претендиращ, че описва епохални събития, неочаквам да се натъкна на повече еротични сцени отколкото ловни. Ако се върна в миналото ще мога да въведа едно момиче от местните в женствеността, но не и да си ощавя като хората някоя кожа.

  За сюжета:

  Докато прогонената от клана кроманьонка доказва, че общата пра баба на Доктор Дулитъл и Томас Едисон, съдбата й праща арийски жребец, който от където мине си размахва „женоправеца“ и оставя по няколко разбити сърца и синеоки бебета. От момента малко след срещата на двамата най-подходящият етикет за романа е „нежен реализъм“.

  Друга важна особеност е, че всички кроманьонци ми внушават чувство на непълноценност. Езикът, културата, поведението, мисленето и всичко е по-близо до съвременните хора от колкото до ахейците да речем. Изобщо всичко ме кара да си мисля, че това е съвременен роман със праисторически заден фон. Като ще са глупости, да са поне малко по близо до достоверността. Когато почвах книгата, очаквах от авторката да разкрие как си представя истинските палеолитни хора, а не подробности от фантазиите си.

 • 2. alatar (9 декември 2009 в 16:00), оценка: 2 от 6

  толкова секс, че се налага да прелистваш и прелистваш и …

  в резюме: блудкав любовен роман, не разбирам защо е с етикет „исторически“

  скука

 • 3. summer-knight (19 септември 2017 в 14:43)

  Книгата не е нито детска, нито историческа, а най-обикновен любовен/еротичен роман. От туй следва, че е най-честно да я сравнявате с други подобни книги, където красив, популярен сред дамите, мускулест и желан пират/рицар/лорд/крал/капитан се люби с княгиня/слугиня/пиратка/пастирка. По мои скромни наблюдения там се пукат та пушек се вдига и изобщо не се пазят. Не съм срещал в тези книги много реплики от типа „спри ще ме обремениш, добре надупи се“, пък и в истинския живот се срещат дори още по-рядко (особено откакто са измислили главоболието).

 • 4. summer-knight (21 септември 2017 в 12:49)

  Изтрита е забавна дискусия за последствията от употребата на репродуктивните органи, уместно ли е това да го има в книгата и дали това е любов. За мен е любов, защото не всеки акт води възпроизвеждане. Шансът по груби сметки е 50/50. С известни отклонения безопасно е през първата седмица от цикъла (когато пръстенът пътува към Мордор) и през четвъртата (когато пръстенът напуска Мордор). Опасно е през седмица 2 и седмица 3, когато евентуален акт може да доведе до нежелано падане на Средната Земя.

Пускане на нов коментар

Уважаеми посетители на сайта, всеки е добре дошъл да изкаже мнението си относно дадено произведение. Имайте предвид, че модераторите ще изтрият коментара или част от него, ако той съдържа обидни и груби нападки към другите, както и ако рекламира собствени възгледи, които не са в контекста на произведението. Ако сте съгласни с това условие, моля, продължете към изпращането на коментара си.

Задължително е попълването на всички полета, както и писането с кирилица. Коментарите с латиница най-вероятно ще бъдат изтрити.

Спазвайте елементарни правописни правила:

 • Започвайте изреченията с главна буква;
 • Оставяйте интервал след препинателния знак, а не преди него!
Разрешени са следните етикети
 • <em>
 • <strong>
Нов коментар