Започнахме развитието на нов библиографски проект и активно търсим хора, които да участват в него и да помагат за обогатяването му.

Читателски коментари

(за „Долината на конете“ от Джийн М. Оел)

  • 1. Elentari (10 октомври 2017 в 19:35)

    Здравейте Елиана,

    Поредицата не ми допадна, защото може би очакванията ми бяха различни. Очаквах някакво по-задълбочено художествено изследване на онези времена и общности, но моето лично усещане е, че получих нещо бутафорно, нещо като декор за сексуалните практики на протагонистите. Които впрочем бяха като описание донякъде самоцелни и доста графични. Не ме разбирайте погрешно, не съм пуританка или нещо подобно, нямам нищо против хубавите еротични сцени в един роман, но тези ми се струват малко нереални, а честотата им — излишна. Разбира се, ние не знаем какъв точно е бил сексуалният живот на т. нар. първобитни хора, дали са познавали еротиката в смисъла, който ние влагаме сега в това, или любовта, такава, каквато ние я изживяваме. Възможно е да не съм права. Но възприемането на литературно произведение е доста субективно преживяване, така че няма лошо, ако на вас поредицата ви харесва, а на мен — не чак толкова:).

Уважаеми посетители на сайта, всеки е добре дошъл да изкаже мнението си относно дадено произведение. Имайте предвид, че модераторите ще изтрият коментара или част от него, ако той съдържа обидни и груби нападки към другите, както и ако рекламира собствени възгледи, които не са в контекста на произведението. Ако сте съгласни с това условие, моля, продължете към изпращането на коментара си.

Задължително е попълването на всички полета, както и писането с кирилица. Коментарите с латиница най-вероятно ще бъдат изтрити.

Спазвайте елементарни правописни правила:

  • Започвайте изреченията с главна буква;
  • Оставяйте интервал след препинателния знак, а не преди него!
Разрешени са следните етикети
  • <em>
  • <strong>
Нов коментар