Читателски коментари от kalanova

Ако утрото настъпи от Сидни Шелдън


Тази книга съм я чела три пъти и бих я прочела отново.Няма нищо отрицателно да кажа за нея.Страхотна е — от първата до последната страница!

Най-силната магия от Елизабет Лоуел


Аз пък се чудя как книгата е могла да спечели някаква награда.За мен беше една от книгите, които се заставих да изчета, само и само за да е прочетена.Доста приказки, които съм чела са били по-съдържателни и интересни от тази книга.Не можах да усетя истинското в героите, чувствата им, всичко ми изглеждаше написано от вяртърничева романтичка, изчела първата си любовна книга.Смях се на изразните средства на авторката когато описва съвкупленията между главните герои."Ножницата и меча кйто влиза в нея"……..боза, яд ме е, че я изчетох.

Богат, беден от Ъруин Шоу

kalanova (23 януари 2016 в 15:25), оценка: 6 от 6

Много хубава книга, наистина съжалявам, че свърши! Много умело и интересно проследяване на 3 съвършенно различни характера, които постоянно се преплитат. Много ми хареса и идеята на автора за семейството, за силата на единността му и за поуките, които читателите би трябвало да извлекат.

Триъгълникът на дракона от Джеймс Ролинс

kalanova (19 януари 2016 в 20:49), оценка: 5 от 6

Поредната хубава книга на Ролинс. Трилър, екшън и фентъзи събрани в едно по великолепен начин. Когато чета Ролинс, описанията са му толкова хубави, че все едно гледам филм.

Знойни сънища от Сюзън Елизабет Филипс

kalanova (18 януари 2016 в 23:09), оценка: 5 от 6

Харесва ми книгата, няма сладникава любов в нея. Действието се развива бързо, чувствата на героите достигат до читателя…. поплаках си, доволна съм, че попаднах на тази книга.

Разпилени от вятъра от В. С. Ендрюс

kalanova (15 януари 2016 в 19:35), оценка: 6 от 6

Прекрасно продължение на "Деца на тавана ", една от любимите ми книги!

Цветя на тавана от В. С. Ендрюс

kalanova (15 януари 2016 в 19:33), оценка: 6 от 6

Книгата я прочетох преди няколко месеца и все още не мога да я забравя. Заедно с " Разпилени от вятъра " са едни от най — впечатляващите книги, които някога съм чела. Плакаха и преживявах историята на децата, страдах заедно с тях и заради тях. Браво на авторката за умението й на разказвач, за това, че успява да докосне чувствата и сърцата на читателя. Винаги ще препоръчвам тази книга!

Завещанието от Джон Гришам

kalanova (15 януари 2016 в 18:55), оценка: 3 от 6

Много се мъчих да я дочета, но се отказвам. Много ми е скучна и безинтересна книгата. Прочетох повече от половината, но е все така провлачена и монотонна.

Гонитбата от Тес Геритсън

kalanova (15 януари 2016 в 18:49), оценка: 4 от 6

Не е лоша книгата. Не е написана от майстор на кримки, но като за любовен роман е добра.

Забравената градина от Кейт Мортън

kalanova (15 януари 2016 в 18:46), оценка: 4 от 6

С противоречиви чувства съм за книгата. Докато я четох доста ме отегчаваше.Монотонна, без никаква кулминация, разказваща за тъжните съдби на няколко човека. Но определено книгата се помни известно време след прочитане.

Да се влюбиш в негодник от Джоана Линдзи

kalanova (15 януари 2016 в 18:32), оценка: 4 от 6

Хубава, разтоварваща приказка за разпускане.

След полунощ от Тереза Медейрос

kalanova (21 октомври 2015 в 22:46), оценка: 3 от 6

Много са малко книгите, които не съм ги дочитала, но тази е една от тях.150 страници скука и никаква динамика. След това се оказа, че някои от героите са вампири и желанието ми за четене съвсем угасна.

За пореден път се убеждавам,че от " Читанка " понякога не посочват правилно жанра на книгата.

Не я препоръчвам за четене :-)

Айсбергът на смъртта от Джеймс Ролинс

kalanova (10 октомври 2015 в 20:29), оценка: 5 от 6

За първи път чета книга в която кулминацията е 2/3 от цялото съдържание . Ролинс разказва така образно и умело, че по едно време се усетих уморена от това да си представям толкова екшън и напрежение. Прекрасна книга, страхотна фантазия и стил на писане. Би било чудесно, ако се екранизира.

Първото семейство от Дейвид Балдачи

kalanova (6 октомври 2015 в 15:02), оценка: 5 от 6

Рижа, относно коментарът ти за втората сюжетна линия не съм съгласна.Тя е точно на мястото си, все пак това е поредица от няколко книги и разказва за взаимоотношенията на главните герои.Вярвай ми, че тяхната история на съдружие е най-интересна.Книгите за Шон Кинг и Мишел Максуел са ми любими.

Амазония от Джеймс Ролинс

kalanova (6 октомври 2015 в 14:58), оценка: 5 от 6

Много ми хареса книгата! Ако знаех, че клони към фантастика не бих я прочела, но не знаех и ме заплени:-) Към края стана като приказка, но въпреки това интересът ми не намаля.Много ми хареса как Ролинс разказва, благодарение на него и аз бях в джунглата и преживях много силни емоции!

Клуб „Кемъл“ от Дейвид Балдачи

kalanova (2 октомври 2015 в 20:18), оценка: 5 от 6

Харесвам Балдачи, тази книга също не ме разочарова.Интересна, с напрежение и емоции.По-тежка е за четене от останалите които съм чела, но си заслужава.

Жена от класа от Луиз Бегшоу

kalanova (2 октомври 2015 в 20:15), оценка: 4 от 6

Поредната стандартна книга за еманципираните жени.Не се отличава с нещо от останалите, но става за убиване на свободното време.

Венчило с дявола от Джули Гарууд

kalanova (2 октомври 2015 в 20:13), оценка: 4 от 6

Книгата е като приказка за възрастни, но за разтоварване става.Успя да задържи усмивката ми, от което съм доволна:-)

Принцеса Алесандра от Джули Гарууд

kalanova (2 октомври 2015 в 20:12), оценка: 3 от 6

Явно съм единствената на която книгата никак не ми хареса.Преводът ли е много зле, или стилът на авторката е такъв, но много пъти бях решена да оставя книгата.Сюжетът е ужасно глупав и елементарен.Подлъгах се са прочета тази книга след „Венчило с дявола“, но последната я бие по всички показатели.Имах нужда от разтоварване, но тази книга определено ме отегчи.

Нощи в Роданте от Никълъс Спаркс

kalanova (22 юли 2015 в 09:56), оценка: 2 от 6

Аз съм разочарована от тази книга!"С дъх на канела" ми хареса много, но тази все едно Спаркс беше бързал да я напише за да се отчете.Не разбрах каква беше идеята на тази книга?!Голямата любов, която жената е срещнала в зряла възраст за 3 дни?Всяка една такава неизживяна любов е перфектна……………..По-добре да не издавам за какво се разказва в книгата с разсъжденията си, но книгата за мен е пълна боза!