Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
True Discipleship, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Религиозен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
6 (× 2 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2019)
Разпознаване, корекция и форматиране
Стаси 5 (2020)

Издание:

Автор: Уилиям Макдоналд

Заглавие: Истинско следване на Христос

Преводач: Ясен Дамянов; Красимира Ненова (стихове)

Година на превод: 2000

Издание: второ (не е указано)

Издател: Верен

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Националност: не е указана

Печатница: ЕТ Ко-Ко-92

Редактор: Юлиана Балканджиева

Коректор: Юлияна Балканджиева

ISBN: 978-619-7015-57-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10493

История

  1. — Добавяне

Наградите на истинския ученик

Живот, изцяло предаден на Господ Исус, има своята дълбока вътрешна награда. В следването на Христос има радост и удовлетворение, които са животът в най-истинския смисъл.

Спасителят неведнъж е казвал: „Който изгуби живота си заради Мен, той ще го намери“. Този Негов израз се среща в четирите евангелия по-често от почти всичко, което е говорил. (Вж. Мат. 10:39, 16:25, Марк 8:35, Лука 9:24, 17:33, Йн. 12:25.) Защо се повтаря толкова често? Не е ли защото изтъква един от най-фундаменталните принципи на християнския живот — че живот, стискан за себе си, е живот изгубен, а живот, пожертван за Него, е живот намерен, спасен, прекрасен, вечен?

Половинчатото християнство може да ви осигури само едно мизерно съществуване. Да бъдеш готов на всичко за Него е най-сигурният начин да се радваш на Божието най-добро.

Да бъдеш истински ученик означава да си роб на Исус Христос и да откриеш, че службата за Него е съвършената свобода. Свободата се крие в стъпката да кажеш: „Обичам Господаря си. Няма да си изляза свободен“.

Истинският ученик не затъва в дребни занимания и временни неща. Той се занимава с вечното и, както Хъдсън Тейлър, се наслаждава на лукса да има съвсем малко неща, за които да се грижи.

Той е като непознат, и все пак добре познат. Макар и непрекъснато умиращ, той все пак живее. Наказван е, но не е умъртвен. Наскърбяван, но винаги радостен. Макар и беден, прави другите богати. Той няма нищо, но притежава всичко. (2 Кор. 6:9-10)

И както може да се каже, че животът на истинския ученик е животът с най-голямо духовно удовлетворение в този свят, със същата сигурност може и да се каже, че това е животът, който ще бъде най-богато награден в идващия свят. „Защото Човешкият Син ще дойде в славата на Своя Отец със Своите ангели; и тогава ще отплати на всекиго според делата му“ (Мат. 16:27).

Затова истински блажен и през времето, и във вечността е онзи човек, който може да каже заедно с Бордън Йелски:

„Господи Исусе, свалям ръцете си от кормилото на живота си. Седни Ти на неговия престол. Промени ме, очисти ме и ме използвай по Своята воля!“.