Към текста

Метаданни

Данни

Серия
The State (2)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Integral Trees, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,6 (× 10 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
moosehead (2013)

Издание:

Лари Нивън

Вихрен свят

 

Американска, първо издание

 

Превод: Веселин Лаптев

Редактор: Владимир Зарков

Формат 84/108/32

Печатни коли 18

 

ИК „Лира Принт“, София, 1996

Печат ДФ „Балкан прес“ — София

 

Larry Niven

THE INTEGRAL TREES

Copyright © 1983 by Larry Niven

Превод © Веселин Лаптев, 1996

© Лира Принт, 1996

ISBN 954-8610-07-8

История

  1. — Добавяне

От Пръстеновия свят към Мъгливия пръстен

Много отдавна Държавата използваше космически кораби с досветлинна скорост, за да подготви звездните системи за колонизация от Човека. Обикновено корабите-сеялки пътуваха векове по маршрути, които започваха и свършваха на Земята. Смесеният екипаж от граждани и каторжници-„трупоносци“ оставаше завинаги на кораба си. Върховното управление на мисията се упражняваше от вграден „съветник“ — киборг, истинският тиранин на корабния микрокосмос.

Но почти нищо не потръгна нормално, когато „Дисциплина“ достигна двойната звездна система състояща се от T3 и звездата на Левой. Около неутронна звезда се бе оформила гигантска обвивка с външния вид на поничка, а огромният обем на този почти празен облак спокойно можеше да бъде населен от Човека. Макар и съдържащ минимално количество използваема земя, Мъгливият пръстен бе създал огромно многообразие от форми на живот, пригодени за условията на безтегловност, повечето от които бяха годни за ядене и всички можеха да летят.

Мъгливият пръстен се стори на уморения екипаж на „Дисциплина“ като рай и затова всички отлетяха там. Оставиха на кораба единствено Шарлс Дейвис Кенди — киборга на кораба. Изминаха пет века и повечето от потомците на бунтарите бяха забравили за Земята, Държавата, дори за „Дисциплина“. Но Шарлс Дейвис Кенди никога не забравяше за хората и някъде съвсем близо до Мъгливия пръстен той чакаше…