Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Търсачи на талисмани (4)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
A Tale of Two Sisters, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Повест
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,6 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Еми (2013)
Допълнителна корекция и форматиране
Xesiona (2013)

Издание:

Ейми Трий. Гривната на кралицата

Английска. Първо издание

ИК „Ентусиаст“, София, 2008

Редактор: Мария Чунчева

Илюстрации: Гуен Милард

Коректор: Александра Худякова

ISBN 978-954-8657-23-5

История

  1. — Добавяне

Втора глава

Беше късен следобед, денят на концерта. Сезам изпробваше няколко нови лака за нокти и се беше лакирала в искрящорозово, жълто и зелено. Докато ги чакаше да изсъхнат, бе вперила поглед през прозореца и се чудеше какво точно да облече. Не можеше да повярва, че само след няколко часа ще види любимата си момичешка група — „Кристал Чикс“. Мечтата й щеше да се сбъдне. Коремчето й се свиваше само при мисълта за това.

dvete_sestri_sezam.png

Баща й Ник беше фотограф. Бяха го наели да снима на концерта и му бяха дали три безплатни билета. Взимаше със себе си Сезам и две нейни приятелки. Преди шоуто всички щяха да отидат зад кулисите, за да се запознаят с групата!

И както се бе замечтала, Сезам забеляза Чипс в градината. Дебнеше една птица!

— Чипс — извика тя. — Не!

Но беше късно. Точно преди да извика „Къш“ на птицата, той скочи. Но за нейно успокоение (и за жалост на Чипс), червеношийката отлетя, кацна на клона на ябълковото дърво и започна да чурулика. В този момент мобилният телефон на Сезам иззвъня. Беше съобщение от Джема, Мади също й бе пратила.

dvete_sestri_sms.png

Сезам се усмихна. Щеше да бъде забавна вечер с най-добрата й приятелка Мади Уеб и щурата Джема Грийн, която винаги вършеше някакви дяволии. Сезам отговори на съобщенията:

dvete_sestri_smsi.png

Докато прибираше мобилния си телефон, чу Лоси да я вика. Сезам тръгна надолу по стълбите, като ги взимаше по две, и отиде при баба си в кухнята, където тя правеше салата.

dvete_sestri_po_stylbite.png

— Ще нахраниш ли Чипс и Пинс, ако обичаш? — попита Лоси. — След това ще пием чай. Баща ти трябва скоро да се прибере.

— Толкова се вълнувам — каза Сезам и се отправи с танцова стъпка към шкафа, където стоеше храната за котки. — Не мога дори да ям.

— Трябва да хапнеш нещо — настояваше Лоси. — Боже, виж си ноктите!

Сезам размаха пръсти.

— Страшни са! — каза тя.

— Страховити направо — отвърна Лоси с усмивка.

Докато Сезам изсипваше котешка храна в купичките, Пинс я гледаше мило.

dvete_sestri_pins.png

— Къде е Чипс? — попита Лоси. — Обикновено не закъснява за ядене.

— Вероятно е в градината — каза Сезам. — Видях го да дебне една птичка.

Тя излезе навън, за да го потърси. Отначало нямаше и следа от него, но после чу едно жално „Мяу!“. Чипс се бе покатерил на ябълковото дърво и Сезам по никакъв начин не можа да го накара да слезе долу.

— Отивам да донеса стълба — каза Лоси — или ще стои там цяла нощ.

Катеренето по стълбата беше лесно. Трудната част беше убеждаването на Чипс да слезе от клона. Беше забил ноктите си, ръмжеше и фучеше. Отказваше да се помръдне, но Сезам също не се предаваше! Качи се на клона и започна да пълзи към Чипс.

dvete_sestri_chips.png

Усещаше как клонът се люлее. Чуваше шумоленето на листата, подухвани от бриза, виждаше сенките им, носещи се като пеперуди, на следобедното слънце…

Сезам се клатушкаше все по-силно и обви по-здраво с ръце скърцащия клон. Сноп слънчева светлина огря звънчето на врата на Чипс и сребристи звезди се привидяха на Сезам. За секунда имаше чувството, че пада. Какво ставаше? Да не би да бе открила път към Каризма…?

Мяу! Отчаяното мяучене на Чипс разтърси Сезам мигновено. Тя протегна ръка, хвана го и го свали долу. След няколко минути котето доволно похапваше от купичката си, сякаш нищо кой знае какво не се бе случило.

Докато Сезам помагаше на Лоси да сложат масата, си мислеше за странното, неясно усещане, което бе изпитала, докато беше на дървото. Разочарована бе, че не успя да се върне в Каризма, но може би си имаше причина? Още умуваше върху това, когато баща й влезе, размахвайки три пропуска, благодарение на които щяха да влязат зад кулисите на концерта. Мислите за Каризма се изпариха от ума на Сез и единственото, което се въртеше в главата й, бе как ще се запознае с „Кристал Чикс“!

* * *

Когато Сезам и Ник пристигнаха пред „Супердом“, стотици развълнувани фенове се редяха на опашка отпред. Ник се отправи към задната част на стадиона и паркира колата пред изход 4, където чакаха Мади и Джема.

— Здравейте — извика Сезам нетърпеливо.

Момичетата се прегърнаха и си побъбриха развълнувано за външния си вид, дрехите, прическите, направени специално за концерта. Накрая Сезам беше решила да облече бяло яке, къса пола и сребрист клин. Беше си сложила и любимото синджирче с медальона на него. Мади беше облякла блуза със зебров десен над впитите си дънки, а Джема изглеждаше невероятно с туника с леопардов десен, розови панталонки и ботуши.

dvete_sestri_prijatelki.png

— Вижте, направих нещо за вас — каза Джема и започна да рови из чантата си. Извади три еднакви гривнички в знак на приятелство. Бе сплела три розови нишки — любимият цвят на „Кристал Чикс“.

— Уау — каза Сезам, слагайки си нейната. — Страхотна е!

— Да, много благодаря, Джема — възкликна и Мади. — Изглеждаме толкова яко! Ще бъдем приятелки завинаги!

Джема беше доволна. Знаеше, че Мади и Сезам са най-добри приятелки, но се радваше, че караха и нея да се чувства специална. Щеше да бъде забавна вечер.

— Звезди, идваме! — извика тя и трите момичета отидоха при Ник на изхода.

Служителят на касата провери всички и им махна да влизат.

— Хайде — извика Ник. — Време е да се запознаете със звездите!

„Супердом“ беше огромна зала. Зад кулисите имаше много съблекални, като на всяка от тях пишеше името на изпълнителя.

— Ето ни и нас — каза Ник.

Сезам, Мади и Джема изпищяха от радост. Ник почука на вратата. Високо момиче, облечено в искряща розова туника, отвори вратата. Имаше руса коса, направена на бодлички, и ослепителна усмивка.

— Ти трябва да си Ник — каза тя. — Очаквахме те. Аз съм Кристал. Запознай се с Кори и Рива.

dvete_sestri_kristal_kora_i_iva.png

Сезам, Мади и Джема се запознаха с момичетата от групата и си побъбриха с тях.

Певиците бяха много приятелски настроени. Ник си погледна часовника. Имаше на разположение около 40 минути за фотосесията преди старта на шоуто.

— Най-добре да започваме — каза той.

— Добре — отвърна Кристал. — Последвайте ме.

Качиха се на огромна сцена, пълна с прожектори и оборудване. Минаха покрай машината за лед и се озоваха в оцветена в зелено мъгла.

— Чудесно! — каза Ник. — Застанете там.

Момичетата гледаха как Ник прави снимки на групата. Девойките от „Кристал Чикс“ заставаха в какви ли не пози, докато накрая Рива махна с ръка на Сезам, Мади и Джема да отидат да се снимат с тях.

Сезам беше замаяна от щастие. Когато хвана за ръце Мади и Джема, усети отново сърбежа от огърлицата, но беше прекалено развълнувана, за да му обърне внимание. В следващия момент стояха точно до „Кристал Чикс“, обвити в хладната зелена мъгла.

— Така — каза Ник. — Усмивки!

Светкавицата светна. Сезам, Мади и Джема мигнаха. Хиляди светлинки проблеснаха пред очите им. Сезам не усещаше вече пода под краката си, сякаш дълбока яма се бе отворила пред тях. Придържаше се за Мади и Джема.

И трите се въртяха в кадифена тъмнина, докато преминаваха през времето и пространството по пътя си към Каризма.

dvete_sestri_vodovyrtezh.png