Фердинанд Липс
Конспирацията срещу златото (4) (Погледът на един частен швейцарски банкер зад кулисите на властта)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Die Gold-Verschwörung, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 2 гласа)

Информация

Издание:

Фердинанд Липс. Конспирацията срещу златото

 

Издателство „Дилок“, 2006 г.

ISBN: 9549994597

История

  1. — Добавяне

За автора Фердинанд Липс

Фердинанд Липс е роден през 1931 г. в Швейцария и е един от доказаните и респектиращи авторитети в областта и пазара на злато. Кариерата му започва в банковото дело. След създаването й през 1968 г., е председател на управителния съвет на Rotschild Bank AG в Цюрих.

През 1989 г. открива своя собствена банка, Bank Lips AG, също в Цюрих. През 1998 г. се оттегля от активния професионален живот, като разпродава дяловете си от банката. Но Липс не е бездеен. Днес продължава да е активен в банковото и финансовото дело, както и в златодобивната индустрия. Той е член на управителния съвет на няколко фирми, между които и африкански златодобивни компании. Освен това е член на Foundation for the Advancement of Monetary Education (FAME) в Ню Йорк — организация, поставила си за цел да реформира световната валутна система.

До момента Липс има две книги: Книга на паричните авоари (1981), испанското издание е със заглавие Las Inversiones, и Пари, злато и истина (1991). Gold Wars (2002) е неговата трета книга, в която той споделя мнението си по темите „злато“, „златен стандарт“, „златно-девизен-стандарт“ и разказва различните опити за манипулация на златото, в крайна сметка целящи неговото отхвърляне. Конспирацията срещу златото е превод на Gold Wars; немското издание е актуализирано и допълнено.

Като швейцарец той посвещава важна част от книгата си на събитията, довели до частичната, но значителна разпродажба на швейцарските златни резерви.

Свободното си време Липс с удоволствие прекарва с двете си дъщери и в изследване на историята, архитектурата и философията. Живее недалеч от Цюрих. Липс е убеден привърженик на златния стандарт.