Серия
Амос Дарагон (4)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
La malediction de Freyja, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,3 (× 11 гласа)
Сканиране
Диан Жон (2010)
Разпознаване и корекция
Xesiona (2010)

Издание:

Браян Перо. Проклятието на Фрея

Канадска, първо издание

Редактор: Венера Атанасова

Коректор: Нина Славова

ИК „Хермес“, Пловдив, 2005

ISBN-10: 954-26-0399-1

ISBN-13: 978-954-26-0399-3


Митологични места и вълшебни предмети

Асгард: Това е обиталището на боговете, и по-точно на Асите, чийто представител е Один. Ваните — другата основна божествена раса, от която произхожда Фрея, живеят във Ванахейм. Гигантските зидове на Асгард били построени от Хримтурс. Той поискал ръката на Фрея в замяна на осемнадесетте месеца труд, но не я получил.

Валхала: Това е раят на викингите. Истинските герои, онези, които умирали храбро в битка, празнували там ден и нощ.

Игдразил: Този космичен ясен бил центърът на вселената според германо-скандинавската митология. Дървото поддържало деветте свята, в това число и трите човешки царства, както и тези на светлите елфи и на джуджетата, на тъмните елфи и на ледените великани.

Мьолнир: Така се наричал бойният чук на бога Тор. Предметът бил символ на разрушението, на плодородието и на възраждането. Божеството го използвало, за да защитава обитаващите Асгард богове от техните врагове — ледените великани.

Скидбладнир: Този вълшебен дракар, построен от талантливите джуджета, служел като боен кораб на боговете. Олицетворение на облаците, той се придвижвал с еднаква лекота както по земята и морето, така и във въздуха.