Фердинанд Липс
Конспирацията срещу златото (1) (Погледът на един частен швейцарски банкер зад кулисите на властта)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Die Gold-Verschwörung, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5 (× 2 гласа)

Информация

Издание:

Фердинанд Липс. Конспирацията срещу златото

 

Издателство „Дилок“, 2006 г.

ISBN: 9549994597

История

  1. — Добавяне

Благодарности и бележки към немското издание на Gold Wars: „КОНСПИРАЦИЯТА СРЕЩУ ЗЛАТОТО“

В голямата си част книгата е превод на Gold Wars, която беше издадена за пръв път в САЩ през 2002 г. Много неща бяха актуализирани. За немските читатели написах специална глава, озаглавена „Какво се случи с немското злато?“

Почти не съм променял главата за швейцарското злато. За него няма повече какво да се каже. Срамът си остава. За австрийското злато знам само, че Östereichische Nationalbank продава злато от години, а на 2 април 2002 г. направи фокуса да го търгува по абсолютния минимален годишен курс.

Благодаря на преводача Андреас Цантоп от Берлин за подготвителната работа; на студента Щефан Богнер от International School of Management, Дортмунд, за превода, разработката и компютърната помощ, както и на професор д-р Ханс Бьокер за ценните предложения.

Специална благодарност заслужава д-р Вернер Вютрих, Цюрих, за прочита на черновата и за научните забележки. Особена заслуга има брат ми Ханс Георг Липс, Ciry le Noble (Франция), който многократно критически преработи всички преводи и като бивш банкер направи много стилови и професионални предложения.