Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Лъки Сантанджело (5)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Dangerous Kiss, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,1 (× 16 гласа)

Информация

Сканиране
mehche
Разпознаване и корекция
ros_s (2011)
Допълнителна корекция и форматиране
Xesiona (2011)

Издание:

Джаки Колинс. Опасна целувка

ИК „Прозорец“, ООД, 1999

Редактор: Флора Балканска

Коректор: Стоянка Душева

ISBN: 954–733–076–4

История

  1. — Добавяне

Глава 14

— Знаеш ли кое е хубавото? — попита Мери Лу, като докосна леко ръката на Лени.

— Не, кое е? — попита Лени, загледан право напред, като караше поршето с висока скорост от нетърпение да стигне до Лъки колкото може по-бързо.

— Фактът, че ти си ми шурей. Роднина.

— Да — съгласи се Лени. — Това наистина е хубаво.

— И още — продължи Мери Лу, — че Кариока и Мария са братовчедки и са на една възраст. Двете са толкова сладки заедно. Наблюдавал ли си ги някога? Играят си с куклите с часове наред. Толкова е възхитително. Много се радвам, че са толкова близки.

— Зная — рече Лени. — Това, което ме радва, е, че растат без никакви предразсъдъци, понеже разбират, че независимо какъв е цветът на кожата, всички са еднакви.

— Така е.

— Впрочем — рече замислено той — майка ми бе абсолютна расистка, само че не го знаеше. Винаги подхвърляше всякакви груби неща за негрите, когато бях малък, и аз така и не разбрах какво всъщност има предвид, докато не поумнях достатъчно, за да осъзная. Естествено, никога не съм я обвинявал; тя не е била научена на друго.

— Майка ти сега живее във Флорида, нали?

— Най-после се махна от Калифорния. Срещнала един деветдесетгодишен пенсиониран гангстер, който я заведе в Маями. Виждам я веднъж годишно, когато идва да прекара Коледа с децата.

— Това мъчение ли е? — попита Мери Лу.

— Не — отвърна Лени. — Алис е поомекнала с възрастта. Преди години беше съвсем различна. Баща ми беше комедиант във Вегас, а мама — стриптийзьорка — Алис бомбата. Страхотно семейство бяхме!

— Я! — възкликна Мери Лу. — Майка ти е била стриптийзьорка. Това не те ли притесняваше, когато започна да излизаш с жени?

— Не. Но предполагам, че би могло. Никога не съм се замислял за това.

— Много ми харесва начинът, по който сте се запознали с Лъки — рече Мери Лу с въздишка. — Толкова е романтично, след като и двамата сте били женени за други хора и прочее.

— Е, знаеш историята. Нещата сами се подредиха. Тя остави съпруга си, а аз се разделих с жена си. После двамата с Лъки се събрахме и никой от нас не е поглеждал назад.

— Страхотна двойка сте — заяви Мери Лу.

— Същото се отнася и за вас със Стивън.

Мери Лу се ухили, напълно щастлива.

— Знам.