По-долу е показана статията за Марселин Деборд-Валмор от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Марселин Деборд-Валмор
Marceline Desbordes-Valmore
френска поетеса

Родена
Починала
23 юли 1859 г. (73 г.)
Националност Флаг на Франция Франция
Професия поет
Литература
Направление романтизъм
Подпис Signature of Marceline Desbordes-Valmore.png
Марселин Деборд-Валмор в Общомедия

Марселин Деборд-Валмор (на френски: Marceline Desbordes-Valmore) е френска поетеса и оперна певица от периода на романтизма.

Биография

Библиография

  • Élégies et romances (1819)
  • Elégies et Poésies nouvelles (1825)
  • Poésies Inédites (1830)
  • Les Pleurs (1833)
  • Pauvres Fleurs (1839)
  • Bouquets et prières (1843)
  • Poésies posthumes (1860; посмъртно)

Външни препратки