Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Легендата за Фаол (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Claimed by the Wolf Prince, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Новела
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
4,6 (× 17 гласа)

Информация

Форматиране
ganinka (2016)

Издание:

Автор: Маргарит Кей

Заглавие: Пленена от принца на вълците

Преводач: ganinka

Година на превод: 2016

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Читанка

Година на издаване: 2016

Тип: новела

Националност: американска

Редактор: Ralna

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10141

История

  1. — Добавяне

Пролог

Легендата разказва, че в една тъмна, бурна нощ преди много векове малка дървена лодка изпаднала в беда край бреговете на западна Шотландия, чупейки корпуса си в най-опасните, оголени скали, наречени Чудовището или Звяра. Всички на борда загинали в бурната нощ, с изключение на едно пеленаче, единствено дете на митичния шотландски войн, известен като Безстрашния. Все още в плетената тръстикова кошница, в която то спяло, бебето като по чудо било изхвърлено на брега на далечния необитаем остров Кентара.

Там било намерено от вълча глутница, която, вместо да разкъса гърлото му, го накърмила и го отгледала като един от тях, учейки го да възприеме техния начин на живот и вменявайки му всички свои качества. То оцеляло и израснало като мъж с вълчи дух, който живеел в него. В крайна сметка научил как да владее звяра в себе си, както и кога — и как — да освободи ужасяващата му сила.

От необикновеното същество произлязла раса от свирепи воини, Фаол, с потресаващо мото: „Faiceallach! Tha mise an seo! Пазете се! Аз съм тук!“.

В цяла Шотландия едновременно се страхували и почитали клана Фаол. Прочути с ненадминатите си умения в битка и неустоими за смъртните жени, воините живеели в несигурна симбиоза със своите шотландски съседи. Техният дом се намирал на отдалечения остров Кентара, където уникалната им култура била защитавана яростно. Воините Фаол рядко се появявали измежду хората с изключение на случаите, когато леърд им възлагал да използват силите си в битка, за да подпомогне каузата си. Тези искания често били отхвърляни, защото Фаол не били обикновени наемници. Честта им повелявала да предлагат услугите си само на правдиви каузи и използвали приходите за доброто на глутницата.

Въпреки че исканата цена била висока, победата на малкото привилегировани, използвали услугите им, била гарантирана. Но тежко на леърда, който не изпълнявал своята част от сделката, защото Фаол отнемали най-ценното му притежание.

Каквото или който и да било това.