Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Патрик Макланахан (7)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Tin Man, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
6 (× 1 глас)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Еми (2015)

Издание:

Дел Браун. Оловния войник

Американска. Първо издание

ИК „Бард“ ООД, София, 1999

Редактор: Олга Герова

История

  1. — Добавяне

Извадки от пресата

РАЗСЛЕДВА СЕ УБИЙСТВО В БРОНИРАНА КОЛА

„Сан Франциско Екзаминър енд Асошиейтед прес“, 26/11/97

Сан Рамон, Калифорния. Оукландската полиция, при разследване на убийството на полицай в бронирана кола и изчезването на неговия колега с 300 000 долара, рано сутринта в четвъртък е провела обиск на мотел в Сакраменто и, според местната полиция, е открила стотици хиляди долари.

Когато в 3:30 ч. офицерите предявили писмена заповед за обиск на стаята в „Мотел 6“, на булевард „Ричардс“ и улица „Джибуум“ в центъра на Сакраменто, не намерили никого.

Полицейските власти издирват изчезналия полицай Томас Франклин Уилок, когото смятат за главен заподозрян в престъплението.

Оукландската полиция не направи изявления за обиска в мотела.

Следователите подозират, че фаталният изстрел и очевидната кражба са поредните доказателства за една тревожна нова тенденция: служителите от силите за сигурност да се поддават на изкушението за бързо забогатяване.

„Страхът, че лицето, на което разчитате да ви охранява може да ви отнеме живота е нещо ужасно“ — казва Дан Конъли, председател на „Индипендънт кар оперейтърс асосиейшън“. Това все повече потвърждава широко разпространеното мнение, че в този бизнес човек не може да вярва на никого…

Четирима заподозрени в производство на дрога в мотел

„Лос Анжелис Таймс“, 15/11/97

Студио Сити, Калифорния. Полицейското управление на Лос Анджелис съобщи в петък, че четирима души са арестувани. Заподозрени са в използване на мотелска стая за производство на метамфетамин. Полицията е намерила апаратура и достатъчно реактиви за производство на дрога на стойност десетки хиляди долари.

… Поради факта, че за производството на метамфетамин се използват токсични вещества службата за опасни материали към Полицейското управление на Лос Анджелис също откликна на съобщението. „Материалът е силно отровен, той прониква през стени и килими“ — заяви сержант Майкъл Линдър, един от участвалите в ареста полицаи.

… По-голямо производство на метамфетамин има в селските райони, където производителите могат да използват електрогенератори, а вредните изпарения бързо се разсейват. „Човек трябва да се чувства наистина недосегаем, за да произвежда дрога в града, защото миризмата е твърде силна“ — подчерта Линдър…

Трафиканти наемат чужденци и ги подготвят за въоръжена охрана, съобщават от полицията

„Вашингтон поуст“, 30/10/97

Мексикански наркотрафикантски организации привличат чуждестранни наемници, с което повишават заплахата за американските служби за сигурност — съобщиха вчера представители на полицията.

… Организацията „Арелиано Фелис“ поддържа добре въоръжени и професионално обучени сили за охрана, които, по думите на мексиканските власти, напомнят на частна армия по своя характер.

… Авторитетни източници съобщават, че наемниците са предимно от Колумбия, Великобритания и Израел и се използват главно като инструктори за работа с по-съвършени експлозиви и бойна техника.

През 80-те години Меделинският кокаинов тръст в Колумбия е наел израелски наемници да обучават на работа с експлозиви неговата частна армия. Тогава съперничещият картел Каб е привлякъл около дузина британски и южноафрикански наемници да убият лидерите на Меделинската организация…

Закон срещу метамфетамина

„Сакраменто Бий“, 4/10/96

Вашингтон. Под непосредственото впечатление на проблема, обхванал Калифорния, в четвъртък президентът Клинтън одобри закон, с който се увеличават наказанията за производство на метамфетамин и се налагат нови ограничения върху химикалите, използвани за незаконното му синтезиране.

На церемонията по подписването, състояла се в Розовата градина на Белия дом, Клинтън каза, че новият закон ще служи като бариера срещу разрастването на проблема, обхванал сега главно Западното крайбрежие, в общонационална епидемия.

„Ние трябва да спрем метамфетамина преди той да се превърне в чумата на 90-те години“ — каза Клинтън. Този наркотик е станал причина броят на пациентите в заведенията за спешна медицинска помощ от района на Сакраменто да нарасне главоломно през последните години. „Законът ни дава възможност да сторим това“ — подчерта президентът.

Властите определиха метамфетамина като най-бързо нарастващата заплаха в страната…