Уилям Хюит
Автохипноза за по-добър живот (8) (Съзидателната сила на собствения ви глас)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Self-hypnosis for a Better Life, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,5 (× 11 гласа)

Информация

Допълнителна корекция и форматиране
dragonfly_elf (2011)
Източник
www.maxima.bg

Издание:

Уилям Хюит. Автохипноза за по-добър живот

 

Превод: Славянка Мундрова, 1999

Лира Принт, 1999

 

Copyright 1997 by William W. Hewitt

Published by Llewellyn Publications

St. Paul, MN 55164 USA

История

  1. — Добавяне

8. Твърдения за зрели хора

Този запис е предназначен да се използва преди лягане. Докато потъвате в съня, записът ще програмира голям брой мощни, положителни, градивни, полезни и успешни внушения на няколко равнища в подсъзнанието ви, за да получите възможността да обогатите всестранно живота си.

Всички чудеса започват в мисълта. Този запис зарежда различни равнища от подсъзнанието ви с чудотворни внушения. Слушайте го всяка вечер или колкото може по-често и наблюдавайте как се променя животът ви, докато вършите чудесата, които искате да се случат. Записът наистина действа, затова го използвайте често.

Магнетофонът ще спре автоматично, когато лентата свърши, затова не се опитвайте да оставате будни, за да го изключите. Просто се унесете в сън, докато слушате. Записаните послания ще продължат да въздействат на подсъзнанието ви дори когато спите.

Можете да слушате записа винаги, не само преди лягане.

Сценарий на записа, посветен на твърденията за зрели хора

Затворете очи и поемете дълбоко дъх. Започнете да се отпускате.

Искам сега да си представите как цялото напрежение и цялата скованост, всичките ви страхове и тревоги се оттичат от вас през темето ви. Нека потекат по лицето и шията, след това по раменете, гърдите, талията, хълбоците, бедрата, коленете, прасците, глезените и стъпалата, да стигнат до пръстите на краката. Цялата ви напрегнатост и скованост, всички ваши страхове и притеснения сега се отцеждат през върховете на пръстите на краката, вие се отпускате все повече и повече.

Сега искам да си представите, че слагам на всяко от коленете ви по една тежка торба с пясък.

Почувствайте как пясъкът притиска надолу коленете ви. Коленете ви стават по-тежки и повече се отпускат. В пясъка има вещество, което ви успокоява силно, и сега цялата скованост се стича в коленете ви. Те се вцепеняват още повече под тежестта на пясъка. А тежкото, сковаващо усещане се стича надолу по прасците, глезените, стъпалата и пръстите на краката. Всичко под коленете ви е вцепенено и още повече се вцепенява под тежестта на пясъка. Сега тежкото вцепеняващо усещане се надига към бедрата, нахлува в хълбоците и през талията навлиза в гърдите. Влива се в раменете ви, те се сковават и стават тежки. Потича надолу по цялата дължина на ръцете ви, по китките и пръстите. Връща се нагоре по цялата дължина на ръцете, към раменете и шията. Залива лицето и очите ви. Нахлува в клепачите, челото, качва се към темето, слиза надолу към тила и врата.

Докато вдишвате, си представете, че вдъхвате чиста и без никакъв мирис упойка. Тя се разлива из тялото ви. Усещате топлина, вцепенение, пощипване и колкото повече я вдишвате, толкова повече искате да продължавате. Дишането ви става все по-дълбоко и ви дава още от това спокойно, отпускащо, релаксиращо усещане. От този миг до края на сеанса ще се отпускате все повече и повече с всяко следващо вдишване.

Докато навлизате все по-надълбоко с всяко вдишване, ви предлагам следващите внушения, които ще ви бъдат от полза.

Повторете мислено на себе си следващите три внушения точно така, както ги казвам аз:

„Всеки ден във всяко възможно отношение аз ставам по-добър, по-добър и по-добър.“

„Положителните мисли ми донасят ползата и предимствата, които желая.“

„Напълно контролирам всяка сфера от живота си.“

Ще започна да броя в обратен ред от 10 до 1. Всяко следващо число, което казвам, ще ви отвежда на още по-дълбоко равнище на релаксация. 10, почувствайте как отивате по-надълбоко, 9, още по-надълбоко, 8, по-дълбоко и по-дълбоко, 7… 6… 5… 4… 3… по-дълбоко и по-дълбоко… 2… 1. Сега сте на най-дълбокото равнище на съзнанието. Предлагам ви следващите внушения, които ще ви бъдат от полза.

Вие сте добър и ценен човек. Ценен сте точно толкова, колкото и всеки друг.

Вие имате прекрасен ум и сега се учите да го използвате в по-голяма степен и по специален начин, за да обогатите живота си.

Вие контролирате собствения си живот и можете да направите всичко, което решите да направите.

Вие ще имате абсолютен успех и ще се радвате на успеха си.

Вашата аура излъчва силата и цветовете, които вие избирате, чрез вашето умствено, физическо и емоционално програмиране.

Вие избирате да бъдете в такова положително, здравословно и уравновесено състояние, че аурата ви да е мощна, чиста и сияеща от добронамерената енергия, която желаете.

Сега поемете дълбоко дъх и навлезте още по-надълбоко.

Повторете на себе си следващите внушения заедно с мене точно така, както ги казвам аз:

„Поемам пред себе си задължението да обогатявам живота си, като съзнателно използвам по-ефективно умствените си способности. Прибягването до този запис за самохипноза, за да програмирам съзнанието си с благотворни твърдения, е един от начините, по които по-ефективно използвам своите умствени способности.“

„Посвещавам се на създаването на по-добър живот за себе си и за всички, с които си взаимодействам.“

„Създавам в себе си източник на любов, успех и щастие, за да извличам полза за себе си и да излъчвам полза за другите.“

Сега ще започна да броя в обратен ред от 5 до 1. С всяко следващо число ще отивате на още по-дълбоко равнище на съзнанието. 5, почувствайте как навлизате по-надълбоко. 4, по-дълбоко и по-дълбоко. 3, още по-дълбоко. 2, още по-дълбоко. 1, сега сте на най-дълбокото равнище на съзнанието.

Предлагам ви следващите внушения за ваша полза.

Можете да помагате да се постига и разпространява доброто здраве, като всеки ден казвате и мислите следните думи: „Всеки ден във всяко отношение ставам по-добър, по-добър и по-добър.“

Вие сте това, което мислите. Сега задавате команда на мисълта си винаги да ви кара да ръководите живота си по такъв начин, че да сте щастливи и здрави. Вие ще слушате и ще се подчинявате на благотворните команди на своето съзнание.

Ще усещате естествената свобода да обичате в мисълта си и няма да изпитвате страх или отхвърляне.

Когато правите секс с партньор, който има желание за това, вие лесно и бързо ще бъдете стимулирани и ще се възбудите. Ще се наслаждавате докрай на сексуалното изживяване и ще доставите удоволствие както на себе си, така и на партньора си.

Вие сте красива, интелигентна и ценена личност. Всеки ден от този миг нататък ще бъдете все по-ценни за себе си и околните. Ще бъдете уверени, спокойни, умерени, очарователни, оптимисти и непоколебими в решителността си да правите това, което сте решили, за своето собствено щастие.

Докато работите, ще се чувствате уравновесени и спокойни. Независимо какво се случва, вие ще овладеете всяка ситуация хладнокръвно, тактично, без притеснение, без никакво напрежение.

Ще започна да броя в обратен ред от 10 до 1. Представяйте си образно всяко следващо число, докато ги изричам, и когато стигна до 1, вие ще бъдете на още по-дълбоко равнище на съзнанието, отколкото сте сега.

10… 9… 8… 7… 6… 5… 4… 3… 2… 1. Сега сте на най-дълбокото равнище на съзнанието. Докато продължавате да навлизате още по-надълбоко с всяко вдишване, ви предлагам следващите внушения, които ще са ви от полза.

Всеки ден силата на волята ви ще става все по-голяма и по-голяма.

Няма да позволявате на други хора или на обстоятелствата да управляват живота ви. Вие контролирате живота си и искате това да бъде точно така.

Няма да позволите да бъдете обезпокоени от никого, от нищо и от никакви обстоятелства. Нищо не може да ви притесни, ако не му позволите.

Дълбоко уважавате своите права и правата на другите хора. Съзнавате, че никой няма право да ви лишава от вашите права. Съзнавате и че нямате право да лишавате някого от неговите права.

Желаете да получавате повече любов и да давате повече любов, защото знаете, че любовта е най-мощната и най-благотворната сила.

Задължавате се да се изпълните с повече любов, като проявявате повече търпение, повече разбиране, като прощавате повече и бъдете по-внимателни в думите и постъпките си, като бъдете по-открити и по-честни.

Сега поемете дълбоко дъх и навлезте още по-надълбоко.

Всеки път, когато чуете гласа ми на този или на друг запис, ще навлизате още по-надълбоко, отколкото досега, и внушенията, които ви давам, ще навлизат още по-дълбоко и по-дълбоко в съзнанието ви за ваша полза. И това е точно така.

Докато продължавате да навлизате все по-надълбоко с всяко вдишване, ви предлагам следващите внушения във ваша полза.

Вие сте успял човек и се радвате на успеха си. Част от него се дължи на способността ви да управлявате рационално времето си. Вие планирате графиците и проектите си и изпълнявате плановете си веднага, без да позволявате да ви разсейват.

Вие сте способни и работоспособни и творческата ви мисъл знае какво да прави. Вашата творческа мисъл ще намери начин да ви насочи към най-подходящите условия и ситуации, за да извлечете най-много предимства от своите способности.

Изпълнени сте с обич, привличате любов и късмет към себе си.

Когато се любите, го вършите леко и въодушевено, открито и нежно, с много жар за взаимно удоволствие на вас и партньора ви.

Срещите с партньор, който е склонен да се люби с вас, ви стимулират лесно и здравословно. Вие обичате да се любите. Обичате да давате и да получавате любов.

Решени сте да живеете така, както решите, че е най-добре за вас. Разбирате, че никой друг няма право да решава какво да правите или как да живеете. Осъзнавате, че единственото ви ограничение е, че нямате право да правите или да казвате нещо, което да лишава другите от правата им.

Сега сте много релаксирани и ще продължите всеки ден да релаксирате още повече. Винаги ще бъдете ведри и спокойни, независимо става около вас. Каквото и да ви се случва, вие ще сте в състояние да намирате изход спокойно, зряло и с чувствителност. Защото сега се контролирате и не сте притеснени от никого, от нищо и от никаква ситуация.

Всеки ден ще виждате, че нагласата ви става все по-философска и не се тревожите за житейските проблеми.

Вие харесвате това, което сте, и обичате личността, в която се превръщате.

Вие обичате живота.

Всеки ден ставате все повече онази личност, която наистина искате да бъдете.

Всеки ден ставате все по-добри и по-добри.

Решени сте да постигнете целите си и да живеете така, както искате.

Вие сте успял човек и се радвате на успеха си.

Няма да се поддадете на изкушенията, за които сте сигурни, че противоречат на най-съкровените ви интереси. Ще държите твърдо на всичките си решения.

Вие сте добър, ценен, волеви човек и се харесвате.

Всеки ден ставате все по-силни и по-добри във всичко.

Притежавате превъзходен ум и от днес нататък ще го използвате по-ефективно.

Уверени сте, че всичко в живота ще работи за вас, и това ви кара да се чувствате добре.

Можете да говорите и да мислите толкова умно, колкото и всеки друг, чувствате се уверени във всяка ситуация.

Ще приемате хората такива, каквито са. Ще излъчвате топлота и ще виждате как хората ви отвръщат със същото.

Вие сте най-важният човек във вашия свят и няма да позволите на никого и на нищо да ви отнеме това качество.

Няма да позволите на нищо и никого да определя как да се чувствате. Вие се контролирате и избирате да бъдете щастливи, важни и ценни.

Усещате, че можете да не се намесвате в никоя дейност, която е потенциално вредна за вас в каквото и да било отношение.

Желаете да имате дълъг, изпълнен със здраве и щастие живот и умът ви ще насочва вашите действия и мисли по такъв начин, че да реализирате тази цел.

Всеки ден ще се чувствате все по-релаксирани, но и бодри.

Разбирате, че страхът е единственият враг на човека, и няма да позволите на никакъв страх да повлияе върху живота ви.

Няма да отлагате нещата, които трябва да направите.

Сега поемате задължението към себе си да не отлагате за утре онова, което можете да направите днес.

Вече никога няма да бъдете роб — на някого или на някаква работа. Вие сте собственият си господар и напълно се контролирате.

Когато работите, влагате всичко от себе си. Работите почтено срещу парите, които получавате.

Изпитвате силен интерес към работата си и сте много ентусиазирани да дадете най-доброто от себе си.

Поемате задължението да постигнете тотален успех и да му се радвате без остатък. Ще позволите на творческата си мисъл да ви доведе до този успех.

Ще постигнете успеха си, без да навредите на някого.

Вие създавате аура, която излъчва любов, цялостност, почтеност и равновесие. Тя ще привлича към вас всички неща, които са ви от полза и ви носят щастие и успех.

Благополучието е действителност във вашето мисловно и духовно равнище. Необходими са само време, настойчивост, търпение, практика и упоритост, за да могат целите ви да станат действителност във физическия свят. И това е точно така.

Сега ще се унесете в спокоен, отпускащ сън. Докато спите, всички внушения, получени от този запис, ще продължат да навлизат още по-надълбоко и по-надълбоко в съзнанието ви, докато проникнат във всяка част от него.

Когато сутринта се събудите, ще бъдете напълно освежени. Ще се чувствате уверени, щастливи и благонамерени. Когато утре се заемете с всекидневните си дейности, ще започнете да чувствате ползата от внушенията, които получихте тази вечер. Използвайте често този запис и ще получавате повече и по-стойностни блага.

Сега заспете.