Уилям Хюит
Автохипноза за по-добър живот (22) (Съзидателната сила на собствения ви глас)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Self-hypnosis for a Better Life, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,5 (× 11 гласа)

Информация

Допълнителна корекция и форматиране
dragonfly_elf (2011)
Източник
www.maxima.bg

Издание:

Уилям Хюит. Автохипноза за по-добър живот

 

Превод: Славянка Мундрова, 1999

Лира Принт, 1999

 

Copyright 1997 by William W. Hewitt

Published by Llewellyn Publications

St. Paul, MN 55164 USA

История

  1. — Добавяне

22. Самолечение

Благодарение на този запис ще успявате сами да лекувате болестите и нараняванията, като повикате на помощ собствените си творчески способности и умението сами да се лекувате под въздействието на самохипнозата.

Записът ще ви отведе в състояние на променено съзнание, което ще ви помогне да се справите с болестите или нараняванията, като със собствените си творчески възможности унищожите вредните „нашествия“. Ще давате указание на тялото си как да се лекува бързо и резултатно. Разбира се, трябва да спазвате и съветите на личния си лекар.

Използвайте записа поне веднъж на ден, докато се излекувате от болестта или нараняването. Добре ще е да го слушате по няколко пъти на ден, докато възстановите здравето си. Можете да ползвате записа цял живот, винаги щом се разболеете или се нараните.

След като оздравеете, служете си със записа от глава 21, за да поддържате здравето си. Ако редовно го ползвате, ще бъдете в състояние да сведете до минимум или дори напълно да отстраните всякакви заболявания. Естествено, трябва да се вслушвате и в съветите на личния си лекар. Тези два записа не заменят компетентната лекарска помощ.

Сценарий на записа, посветен на самолечението

Затворете очи и поемете дълбоко дъх, после издишайте до дъно, докато изпразните дробовете си. Изкарайте целия въздух. Повторете действието. Просто се отпуснете и издишайте целия въздух. Направете го още веднъж, но сега задръжте дъх, след като сте напълнили дробовете си с чист, освежаващ и успокояващ въздух. Задръжте така. Не отваряйте очи. Издишайте полека и почувствайте как напълно се отпускате.

Искам да си представите как цялото напрежение, цялата скованост, всичките ви страхове и тревоги изтичат от вас през темето ви. Нека се стекат по лицето и шията, след това по раменете, гърдите, талията, хълбоците, бедрата, коленете, прасците, глезените и стъпалата, да стигнат до пръстите на краката. Цялата ви напрегнатост и скованост, всички ваши страхове и тревоги сега се отцеждат през върховете на пръстите на краката и вие се отпускате все повече и повече.

Съсредоточете вниманието си върху пръстите на краката и им позволете да се отпуснат изцяло. Всеки пръст е вцепенен и тежък. Оставете това вцепенение да завладее стъпалата, глезените, прасците, коленете. Усетете го как се качва към бедрата, хълбоците, кръста и нахлува в гърдите ви. Почувствайте как дишате по-леко и по-дълбоко, по-равномерно и по-релаксирано. Сега позволете на усещането за дълбока релаксация да тръгне по раменете ви, по целите ръце, по китките и пръстите, а след това да се върне обратно към китките, по цялата дължина на ръцете и в раменете. Разлива се по шията, лицето, брадичката, бузите, дори ушите ви са релаксирани. Усетете как нахлува дълбоко в очите и клепачите ви. Клепачите ви са тежки и гладки. Влива се във веждите, потича по челото, отива към темето, слиза към врата ви.

Нова тежка вълна се надига от темето ви. Два пъти по-тежка от предишната. Два пъти по-тежка. Представете си огромна тежест на самото ви теме, нещо приятно, сковано и тежко. Почувствайте как тежко вцепенение потича по лицето и очите ви, по шията и раменете, стича се по гърдите, талията, хълбоците, бедрата, коленете, влива се в прасците, глезените, стъпалата и пръстите на краката. Вие сте изцяло релаксирани, отпуснати и се чувствате удобно от темето до върха на пръстите на краката.

Искам сега да си представите, че гледате една черна дъска. Представете си кръг на нея. В него ще написваме буквите от азбуката в обратен ред и след като напишете една буква в кръга, веднага трябва да я изтриете оттам и да се отпуснете още по-дълбоко и по-дълбоко.

Сега си представете черната дъска. Представете си кръга. Напишете буквата Я. Изтрийте и оттам и навлезте по-надълбоко. Напишете Ю в кръга, изтрийте и отидете по-надълбоко. Ь, изтривате и навлизате още по-надълбоко. Ъ, изтривате. Щ, изтривате. Ш, изтривате. Ч, изтривате. Ц, изтривате. Х, изтривате. Ф, изтривате. У, изтривате. Т, изтривате. С, изтривате. Р, изтривате. П, изтривате. О, изтривате. Н, изтривате. М, изтривате. Л, изтривате. К, изтривате. Й, изтривате. И, изтривате. З, изтривате. Ж, изтривате. Е, изтривате. Д, изтривате. Г, изтривате. В, изтривате. Б, изтривате. А, изтривате. Сега изтрийте кръга и забравете за черната дъска. Продължете да релаксирате още по-дълбоко. Почувствайте как потъвате в стола, как умът и тялото ви се носят все по-навътре в релаксацията, все по-надълбоко с всяко вдишване.

Вдишвайки, си представете, че това е чиста и без никакъв мирис упойка. Тя се разлива из тялото ви. Усещате топлина, вцепенение, пощипване и колкото повече я вдишвате, толкова повече искате да я вдишвате, дишането ви става все по-дълбоко и ви донася още от това спокойно, отпускащо, релаксиращо усещане. От този момент до края на сеанса ще се отпускате все повече и повече с всяко следващо вдишване.

Искам сега да си представите, че стоите на най-горното стъпало на солидно дървено стълбище. Усетете килима под краката си. Той може да е всякакъв на вид и цвят… измислете го. Сега протегнете ръка и докоснете парапета. Усетете гладкото полирано дърво под пръстите си. Стоите само на десет стъпки над етажа под вас. Стълбището слиза с лека извивка към долния етаж. Сега ще заслизаме по стълбите. С всяка стъпка надолу вие оставяте тялото си да се отпусне още повече. Когато стигнете долния етаж, ще се озовете още по-надълбоко, отколкото сте били досега. Сега слезте една стъпка на деветото стъпало, леко и без усилие. Усетете как навлизате още по-надълбоко. Сега надолу към осмото стъпало, още по-надълбоко. Сега още по-надолу към седмото… шестото… петото… четвъртото… третото… второто… първото. Вече сте на долния етаж. Пред вас има две врати. Едната е обозначена с номер 2 и има надпис „ЛЕЧЕНИЕ“. Отворете тази врата — вратата на лечението. От стаята през отворената врата избликва светлина. Влезте в стаята, в светлината през тази отворена врата. Сега сте в стаята. Огледайте се. Това е вашата стая, вашето място… вашето най-скрито място за лечение и тук вие сте свободни. Свободни да творите, да бъдете това, което сте. Да правите всичко, което поискате, а светлината, която грее в тази стая, е вашата светлина, която лекува. Вижте как тази лечебна светлина е навсякъде около вас, как ви огрява. Почувствайте лекуващата енергия на светлината. Сега нека тази лечебна светлина да се разлее из цялото ви тяло. Да влезе и в най-малката пора на кожата ви. Да ви изпълни докрай. Да изгони всяко съмнение. Да премахне целия ви страх и напрежение. Да изтласка всички вредни микроби, вируси, инфекции, отрови, бактерии и други неща, които действат зле на тялото ви. Вие сте чисти и сияете от ярката светлина във вашата стая.

Тази стая ще придава сила на всички ваши мисли, думи и постъпки, които допринасят да се излекувате. Всичко, което правите тук вътре, ще ви помага да оставате здрави. И това е така. Защото това е вашето изключително и най-съкровено място и тук напълно контролирате съдбата си.

Тук, в лечебната ви стая има някои специални неща, които ще ви помогнат да преодолеете болестите и нараняванията. В средата на стаята има меко, удобно синьо кресло, което може да се навежда и да се върти. То е синьо, защото синьото е цветът на лекуването. Разгледайте креслото си.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Приближете и седнете в него.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Почувствайте колко е удобно. Усетете лекуващия син цвят, който гали тялото ви и прониква в него. В това кресло ще си почивате, ще медитирате и ще се самолекувате.

Сега погледнете право пред вас. На не повече от метър насреща ви се намира голямо огледало със златна рамка. Разгледайте вашето огледало.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Това е вашето лечебно огледало, което притежава някои особени качества. След малко ще се възползвате от тях.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Отляво, близо до ръката ви има голяма сина кутия, към която са прикрепени проводници и две пластмасови тръбички. Това е специалният уред, с който след малко ще излекувате тялото си. Разгледайте го.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Вдясно, също близо до ръката ви, е синият медицински космически шкаф, в който има всичко необходимо за възстановяване на тялото ви. След малко ще го използвате.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

В този шкаф има бутилка минерална вода и пластмасови чашки, които след малко също ще използвате. Разгледайте ги. След няколко мига ще започнете да се лекувате по един изключителен начин. Няма да ви боли. Няма да сте болни. Фактически ще ви е добре през цялото време, докато трае оздравителната процедура. И това е така.

Сега сте готови да започнете да се лекувате сами. Първата важна стъпка е да пренастроите ума си по такъв начин, че да не излъчвате вредна, злобна, отрицателна енергия. Следвайте инструкциите ми, за да се пренастроите на положителна вълна.

Поемете дълбоко дъх, отпуснете се още повече, навлезте в още по-дълбоко равнище на съзнанието.

Повторете на себе си следните твърдения заедно с мен точно така, както ги казвам аз:

„Прощавам на себе си за всичките си мисли, думи и постъпки, които са били негативни към другите хора или към мене.“

„Прощавам на всички други хора за техните мисли, думи и постъпки, които са били негативни и насочени към мен.“

Ще спра да говоря за 30 секунди, докато изпращате послание на любов на хората, които имат особено значение за вас.

ПАУЗА 30 СЕКУНДИ

Сега нагласата ви е положителна и психическото ви здраве е по-добро. Повторете следното внушение на себе си точно така, както го казвам аз: „Всеки ден във всяко отношение ставам все по-добър и по-добър.“

Обърнете креслото надясно и погледнете към своя медицински космически шкаф. На него има три шишенца. Едното носи надпис „Лечебен лосион“. На второто пише „Витамини“.

На третото шишенце има надпис „Универсално лекарство“. След малко ще имате възможността да го изпробвате, но нека първо да ви кажа нещо за тези космически лекарства.

Лечебният лосион се използва външно. Ако се нараните или контузите, само трябва да вземете лосиона и да го нанесете на онази част от тялото, която искате да излекувате. Докато го нанасяте, си мислете: „Аз се лекувам.“

Витамините са космически капсули, в които са подходящо дозирани всички витамини и минерали, необходими на тялото ви.

Шишенцето с универсално лекарство съдържа хапчета, които лекуват всяка болест или инфекция. Трябва само да глътнете едно хапче, като си кажете: „Аз се лекувам от…“ и прибавите мислено името на болестта си. Ако не знаете името на това заболяване, кажете нещо от рода на: „Сега лекувам стомашните си проблеми“ или „Сега се лекувам от това, което в момента ме мъчи“. Да започнем.

Най-напред вземете шишенцето с витамините и чаша вода. Ще спра да говоря за десет секунди, докато вие поглъщате капсулата с витамини. Направете го сега.

ПАУЗА 10 СЕКУНДИ

Добре. Обогатихте тялото си с витамините и минералите, които са ви необходими.

След малко ще спра да говоря за 30 секунди, докато вие използвате лечебния лосион или вземате универсалното лекарство за конкретната си болест или нараняване. Знаете какво в момента не ви е наред и сега имате шанс да предприемете съответните мерки. Мислено си повтаряйте, че се лекувате, докато използвате лосиона или универсалното лекарство. Започнете.

ПАУЗА 30 СЕКУНДИ

Много добре. Готови сте да пречистите кръвта си. Завъртете креслото наляво и погледнете към апарата за пречистване.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Вземете двете пластмасови тръбички. Свържете едната с някое място от лявата страна на тялото ви, например с ръката или крака. С което и да е място.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Свържете другата тръбичка с което и да е място от дясната страна на тялото ви.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Включете апарата, като натиснете съответния бутон.

Забележете как тръбичките се изпълват с вашата кръв. Не боли. Чувствате се прекрасно.

Апаратът взема кръвта от дясната страна на тялото, пречиства я и изпраща чистата кръв обратно в тялото ви откъм лявата му страна. Цялата процедура ще отнеме десет секунди. Ще спра да говоря, докато вие пречиствате кръвта си.

ПАУЗА 10 СЕКУНДИ

Кръвта ви вече е пречистена. Преди да изключите апарата, трябва да направите още нещо. Този апарат има свойството да пуска микроскопични акулки в кръвоносната ви система. Това са благотворни, дружелюбни акулки, които ядат само вредните микроби, вирусите, бактериите, носителите на зарази и раковите клетки. След малко, когато вашите дружелюбни акулки навлязат в кръвообращението ви, можете мислено да им кажете да унищожат някакви конкретни неща. Например да премахнат раковите клетки или вируса на СПИН, или туберкулозния бацил, или каквато и да е инфекция. Вие знаете точно какво искате да отстраните от тялото си, затова го кажете на акулките, когато навлязат в кръвта ви.

Сега натиснете червения бутон на апарата. Той пуска в кръвта ви акулките. Ще спра да говоря за 30 секунди, докато те навлизат в кръвта ви и вие им казвате какво точно да унищожат. Направете го сега.

ПАУЗА 10 СЕКУНДИ

Можете да изключите апарата, като натиснете съответния бутон и откачите пластмасовите тръбички от тялото си. Сега кръвта ви е изпълнена с акулки, които търсят и унищожават посоченото.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Вече сте готови за най-драматичния и най-мощния от всички ваши методи за самолекуване. Завъртете се и застанете пред голямото огледало със златна рамка.

Вижте се в огледалото. То е чудотворно и ви дава възможността да поправяте всичко в тялото си. Ще ви обясня как действа и след това ще ви дам 90 секунди да работите сами.

Щом само поискате да направите нещо, вие сте в състояние да изследвате всяка част от тялото си в магическото огледало, и отвътре, и отвън. Ако има нещо, което да искате да поправите или да смените, можете да го направите. Нека да ви дам няколко примера. Да предположим, че според вас сърцето ви не работи добре — може би цветът му е нездрав или не изпомпва кръвта така, както според вас би трябвало. Сменете го. В космическия ви медицински шкаф има всякакви здрави части на тялото, от които имате нужда. Просто откачете дефектното сърце от образа си в огледалото и включете на негово място здравото, което сте взели от космическия медицински шкаф. Можете да правите това с всички части от тялото. Да допуснем, че нервите ви са изтощени. Сменете ги с нови.

Можете и да поправяте различни неща. Виждате разкъсана кожа — зашивате я. Има всякакви инструменти във вашия космически медицински шкаф. Виждате някакъв израстък или люспи някъде по тялото си — изрежете израстъка, остържете люспите. Можете да изгорите излишното, да го премахнете по какъвто искате начин.

На това равнище на съзнанието, с помощта на космическото лечебно огледало можете да си представяте цялото си тяло и да го поправяте. Ще спра да говоря за 90 секунди, докато вие сканирате тялото си отвън и отвътре и поправяте всичко, което се нуждае от поправяне. Не се притеснявайте за времето. Ако не успеете да свършите, можете отново да се върнете на този етап и да продължите работата, докато напълно поправите здравето си. Започнете сега.

ПАУЗА 90 СЕКУНДИ

Прекрасно. Вече извършихте процедурата за самолекуване и възстановихте здравето си, за да бъде точно такова, каквото искате да бъде.

Погледнете образа си в огледалото. Вижте как се е подобрил!

Сега влезте в своя огледален образ. Нека той се слее с тялото ви, да стане жива част от вас, да ставате все по-здрави с всеки изминал ден.

Погледнете сега нагоре. Слънцето е точно над главата ви. То ви топли и лъчите му ви лекуват.

Нека Слънцето слезе надолу и да застане върху главата ви.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Сега нека Слънцето влезе в главата ви и леко да се придвижи надолу по тялото ви. Да ви затопли. Да ви излекува.

Надолу в гръдния ви кош, през талията към стъпалата и да навлезе в пръстите на краката.

Отсега нататък ще бъдете все повече и повече онзи здрав човек, какъвто наистина искате да бъдете. Ще бъдете релаксирани и спокойни. Независимо какво става около вас, ще се справяте спокойно и като проявявате чувствителност. Ще ви е добре. Ще имате цялата енергия на света, която можете да използвате всеки ден. Лесно ще контролирате изцяло всеки аспект от живота си. Лесно ще разсейвате страховете, тревогите, съмненията и смущенията. Вие напълно контролирате живота си. И това е така.

Огледайте за последен път своята стая. Можете да се върнете тук винаги, щом пожелаете. Няма граници за това, което ще правите в стаята си. Няма граници.

Преживяхте променено състояние на съзнанието и навлязохте дълбоко в себе си, във вътрешното, заредено със сила и творчество място, което можете да използвате, за да се лекувате от болести и наранявания. Получихте това ценно средство, с което да поддържате доброто си здраве. Нека ви служи, за да се лекувате по-бързо и по-ефикасно. Само вие избирате дали да го направите или не. Защото сега се контролирате. Каквото и да решите да направите, можете да го направите. Ще имате абсолютен успех и ще му се радвате. Ще се радвате и на това, че с всеки изминал ден се чувствате все по-добре.

Другия път, когато чуете гласа ми на записа, ще се отпуснете десет пъти по-дълбоко, отколкото сега. Внушенията, които ви давам, тогава ще навлязат десет пъти по-дълбоко във всяко равнище на съзнанието ви.

След малко, когато се събуждате, ще се почувствате много релаксирани, ще бъдете напълно освежени, жизнени, бодри, пълни с енергия и увереност. Ще се чувствате много по-добре, отколкото преди, защото знаете, че сега вече тялото ви самостоятелно се лекува много по-добре.

За да се събудите, само трябва да броите с мен от 1 до 5 и на 5 да отворите очи, да се усетите релаксирани, освежени, бодри и в прекрасно настроение. Да се почувствате много по-добре, отколкото преди. 1… 2… 3… 4… 5. Отворете очи, напълно будни, чувствате се добре, по-добре отпреди. И това е така! Това е така!