Уилям Хюит
Автохипноза за по-добър живот (23) (Съзидателната сила на собствения ви глас)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Self-hypnosis for a Better Life, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,5 (× 11 гласа)

Информация

Допълнителна корекция и форматиране
dragonfly_elf (2011)
Източник
www.maxima.bg

Издание:

Уилям Хюит. Автохипноза за по-добър живот

 

Превод: Славянка Мундрова, 1999

Лира Принт, 1999

 

Copyright 1997 by William W. Hewitt

Published by Llewellyn Publications

St. Paul, MN 55164 USA

История

  1. — Добавяне

23. Световният мир (първи запис)

Този запис ще премахне духа на войната от вашето и от съвкупното съзнание, ще укрепи миролюбието у вас и другите.

Самохипнотичната процедура ще промени състоянието на съзнанието ви и то ще се пренесе в духовната сфера, където ще можете по-резултатно да излъчвате мисъл и енергия.

Сценарий на първия запис, посветен на световния мир

Затворете очи.

Поемете дълбоко дъх. Издишвайки, започнете да се отпускате.

Ще започна да броя в обратен ред от десет до едно. Представяйте си всяко число, докато ги изричам, оставете и всяко следващо число да ви отвежда в още по-дълбока релаксация.

Десет. Представете си числото десет и се отпуснете.

Девет. Вижте деветката и навлезте по-дълбоко.

Осем. Вижте осмицата и влезте още по-надълбоко.

Седем. Вижте седмицата и се отпуснете още повече.

Шест. Вижте шестицата. По-дълбоко и по-дълбоко.

Пет. Вижте петицата. Още по-дълбоко.

Четири. Вижте четворката. Отпуснете се още повече.

Три. Представете си числото три. Навлезте още по-надълбоко. Отпуснете се още повече.

Две. Вижте двойката.

Едно. Вижте числото едно. Много сте отпуснати, ще продължите да се носите още по-надълбоко с всяко издишване. И това е така.

Искам сега да си представите как гледате ясно, синьо пролетно небе. Един специален самолет изписва в това небе името ви с бели букви, пухкави, подобни на облачета. Вижте как името ви се носи пухкаво, бяло, подобно на облаче в ясното синьо небе.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Сега го оставете да се разпръсне. Нека вятърът разпилее името ви в синевата. Забравете го. Забравете дори, че имате име. Имената не са важни. Просто продължете да слушате гласа ми и се отпускайте все повече с всяко издишване.

Сега искам да си представите, че гледате огледало с размера на киноекран. То е разделено на четири сектора — горен ляв, горен десен, долен ляв и долен десен. Огледалото има черна рамка. Над него се чете надпис „ВОЙНА“. Разгледайте ограденото с черна рамка огледало с надпис „ВОЙНА“.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

След малко ще видите как в него се отразяват неща, свързани с войната.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Погледнете горния ляв сектор на огледалото. Вижте каква картина се оформя там. Представетете си група от мъже, жени и деца. Представете си ги. Сега вижте войници с автомати, които ги насочват към групата мъже, жени и деца, след което те падат мъртви. Този сектор от огледалото на войната се нарича „Унищожител на невинни хора“.

Сега мислено повторете следното изречение с мен точно така, както го казвам аз: „Не искам никога повече да има война. Казвам НЕ на войната!“

Сега вземете червен молив и напишете НЕ с едри букви през тази картина в огледалото.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Искам пак да кажете на висок глас изречението заедно с мен точно така, както го казвам аз: „Не искам никога повече да има война. Казвам НЕ на войната!“

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Погледнете горния десен сектор на огледалото. Вижте каква картина се оформя там. Представете си, че там виждате група млади жени, които държат бебета. Вижте ги. Представете си ги. Това са млади майки и съпруги, които никога вече няма да срещнат съпрузите си, убити във войната. Бебетата никога няма да видят бащите си. Този сектор от огледалото на войната се казва „Създател на вдовици“.

Сега мислено повторете следното изречение заедно с мен точно така, както го казвам аз: „Не искам никога повече да има война. Казвам НЕ на войната!“ Вземете своя червен молив и напишете НЕ с едри букви през тази картина в огледалото.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Искам пак да кажете на висок глас изречението заедно с мен: „Не искам никога повече да има война. Казвам НЕ на войната!“

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Сега погледнете долния ляв сектор на огледалото. Вижте каква картина се оформя там. Представете си голямото земно кълбо как е изложено на някакъв щанд. Група хора са го сграбчили с ръце и се опитват да го отнемат от друга група хора. Вижте ги. Представете си ги. Това са лидерите на нациите, които се опитват да управляват света и да лишат останалите хора от какъвто и да било контрол върху него. Този сектор от огледалото на войната се нарича „Жажда за власт“.

Сега мислено повторете следното изречение заедно с мен точно така, както го казвам аз: „Не искам никога повече да има война. Казвам НЕ на войната!“ Вземете своя червен молив и напишете НЕ с едри букви през тази картина в огледалото.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Искам отново да изречете на висок глас изречението, както го казвам аз: „Не искам никога повече да има война. Казвам НЕ на войната!“

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Погледнете към долния десен сектор на огледалото и вижте каква картина се оформя там. Представете си група търговци. Те продават пушки, самолети, експлозиви, ножове, амуниции и други оръжия. Други хора ги купуват и дават на търговците купища пари. Вижте ги. Представете си ги. Този сектор от огледалото на войната се казва „Алчност“.

Сега мислено повторете следното изречение заедно с мен точно така, както го казвам аз: „Не искам никога повече да има война. Казвам НЕ на войната!“ Вземете червения си молив и напишете НЕ с едри букви през тази картина в огледалото.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Искам отново до изречете на висок глас изречението точно така, както го казвам аз: „Не искам никога повече да има война. Казвам НЕ на войната!“

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Видяхте четири от най-грозните лица на войната. Тя е „Унищожител на невинни хора“, „Създател на вдовици“. Войната е „Жажда за власт“ и се подклажда от „Алчност“.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Ако сте десняци, погледнете надолу към десния си крак. До него стои една златна тухла. Ако сте левичари, погледнете към левия. До него стои една златна тухла.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Вземете златната тухла и я хвърлете с все сила срещу обрамченото в черен цвят огледало на войната. Тухлата го разбива на хиляди парченца.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Огледалото на войната вече не съществува. ПАУЗА 3 СЕКУНДИ Вие унищожихте войната в съзнанието си. И това е така.

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Искам сега да си представите, че гледате друго огледало с размерите на киноекран. То е разделено на четири сектора — горен ляв, горен десен, долен ляв и долен десен. Огледалото е нечупливо и има златна рамка. Над него пише „МИР“.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

След малко ще видите в това огледало отраженията на неща, свързани с мира.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Погледнете към горния ляв сектор на огледалото и вижте каква картина се оформя там. Представете си шумна градска улица. Представете си едно високо здание и знамето на вашата държава, което се вее на него. Вижте как един бял гълъб с маслиново клонче в човката долита до знамето и кацва на върха на пилона. Вижте как долу по тротоарите вървят мъже, жени и деца. Хората са усмихнати. Някои се спират и се ръкуват с познати. Други срещат приятели и се прегръщат с тях. Един полицай направлява движението на колите. Той не носи оръжие. По тротоарите вървят хора от всякакви раси: азиатци, африканци, бели, кафяви, мулати — от всички раси. Вижте тази сцена. Представете си я. Почувствайте топлотата на приятелството. Това са хора от целия свят, които живеят съвместно в мир и хармония. Този сектор от огледалото на мира се казва „Освобождаване от страха“.

Сега мислено повторете с мен следното изречение точно така, както го казвам аз: „Обичам мира и искам мир за всички хора, завинаги. Казвам ДА на мира!“

Вземете зелен молив и напишете ДА с едри букви през цялото отражение в огледалото.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Сега искам отново да повторите същото изречение с мен точно така, както го казвам аз: „Обичам мира и искам мир за всички хора. Казвам ДА на мира!“

Погледнете горния десен сектор на огледалото и вижте картината, която се оформя там. Представете си група млади семейства. Съпрузи и съпруги. Някои от съпругите държат бебета. Други деца се държат за ръцете на родителите си. Вижте ги. Представете си ги. Това са щастливи семейства, които живеят заедно години наред с любов и радост. Този сектор от огледалото на мира се нарича „Право на любов“.

Сега мислено повторете с мен следното изречение точно така, както го казвам аз: „Обичам мира и искам мир за всички хора, завинаги. Казвам ДА на мира!“

Вземете зеления молив и напишете ДА с едри букви през цялото отражение в огледалото.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Искам отново да повторите същото изречение с мен: „Обичам мира и искам мир за всички хора, завинаги. Казвам ДА на мира!“

Сега погледнете долния ляв сектор на огледалото. Вижте каква картина се оформя там. Представете си голяма заседателна маса. В средата й стои глобус. До него има копие на Статуята на Свободата. Лидерите на всички държави в света седят край масата. Те си говорят и се усмихват. Разискват как да разрешат проблемите по такъв начин, че всички да останат доволни. Съвместно използват познанията и ресурсите си. Вижте как някои от тях се ръкуват помежду си, след като са постигнали споразумение. Вижте тази сцена. Представете си я. Това са влиятелните световни лидери, които правят така, че да има мир за всички хора и завинаги. Този сектор от огледалото на мира се казва „Мирни решения“.

Мислено повторете сега с мен следното изречение точно така, както го казвам аз: „Обичам мира и искам мир за всички хора, завинаги. Казвам ДА на мира!“

Вземете зеления си молив и напишете ДА с едри букви през цялото отражение в огледалото.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Сега искам отново да повторите същото изречение с мен: „Обичам мира и искам мир за всички хора. Казвам ДА на мира!“

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Погледнете долния десен сектор на огледалото на мира. Вижте картината, която се оформя там. Представете си група търговци. Те продават стоки за дома. Мъже, жени и деца купуват храна, мебели, съдове, играчки, дрехи и други неща за дома на разумни цени. Плащат прилична цена на търговците и получават стойностни вещи в замяна на парите си. Всички се усмихват и са щастливи. Вижте тази сцена. Представете си я. Това са хора, които се радват на плодовете на труда си. Този сектор от огледалото на мира се нарича „Мирен напредък“.

Мислено повторете сега с мен следното изречение точно така, както го казвам аз: „Обичам мира и искам мир за всички хора, завинаги. Казвам ДА на мира!“

Сега със зеления молив напишете ДА с едри букви през цялото отражение в огледалото.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Отново повторете същото изречение точно така, както го казвам аз: „Обичам мира и искам мир за всички хора. Казвам ДА на мира!“

ПАУЗА 3 СЕКУНДИ

Разгледахте четири от многото красиви лица на мира. Той води до „Освобождаване от страха“, дава „Право на любов“. Мирът търси „Мирни решения“. Мирът ражда „Мирен напредък“.

Представихте си войната, отрекохте я и я унищожихте в своето съзнание. Създадохте и укрепихте мира в съзнанието си.

Силата на мисълта ви стана част от съвкупното съзнание. Така вие повлияхте на съвкупното съзнание да обикне още повече мира и да намрази войната. Това е добро. И това е така.

Всеки път, когато слушате този запис, ще релаксирате десет пъти по-дълбоко, отколкото преди, и всеки път мислите ви ще бъдат десет пъти по-ефективни, отколкото преди.

Добре е да слушате записа два пъти месечно. Ако го слушате веднъж седмично, е много добре. Ако го правите всеки ден, е превъзходно. Препоръчвам да се стремите към превъзходното. Колкото по-често слушате този запис, толкова по-голямо влияние ще имате върху съвкупното съзнание в полза на световния мир.

Ще започна да броя от едно до пет. Когато достигна до пет, отворете очи. Ще бъдете напълно будни и ще се чувствате добре.

Едно… две… три… полека се събуждате. Четири… пет… отворете очи, напълно будни, в прекрасно състояние.