Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Свирепия (8)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Real Team, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Биография
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
3,6 (× 8 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2012 г.)
Разпознаване и корекция
Dave (2018 г.)

Издание:

Автор: Ричард Марчинко

Заглавие: Свирепия 10

Преводач: Венцислав Градинаров

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Атика

Град на издателя: София

Година на издаване: 1999

Тип: мемоари; спомени; биография

Националност: американска (не е указана)

Печатница: Атика

Художник: Атика

ISBN: 954-729-056-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3403

История

  1. — Добавяне

Накрая

Е, това е — мъдрости от Истинския екип, от десет истински Воини. Не са ли страхотни? Но не ви ги давам — те са си мои. Трябва сами да си направите Истински екип. Разбира се, можете го. Вижте деветте ръководни принципа в началото на книгата. Помислете какво е повлияло на всяко от момчетата, какво ги е мотивирало, кое е имало голямо значение за ефективността им. Какво е отнесъл със себе си всеки от тях на излизане от Групите?

Искате опресняване за деветте ръководни принципи? Ето ги:

Важна е мисията, глупако. Определяйте ясно и точно целите и задачите си.

Направи си добре сметката. Когато се стигне до времето и парите, искайте каквото ви трябва, но знайте какво ви е необходимо наистина.

Осигури хора за всички длъжности. Определете какви умения са необходими на вашите оператори и се погрижете да не останат пропуски. Заобиколете се с талантливи хора.

Долу лапите. Имайте доверие, че хората ви ще свършат работа. Микромениджмънтът води до макронасирания.

Познавай хората си — те не са машини. Знайте кои са силните и слабите им страни. Знайте кои от нещата „зад сцената“ биха попречили на работата им.

Приветствай грешките. Възползвайте се от възможността да подобрявате ефективността на групата.

Млъквай и слушай. Насърчавайте хората си да помагат при решаването на проблеми. Те ще поддържат създаденото от тях. За да бъде ясна комуникацията, е необходимо винаги информацията да тече в две посоки.

Споделяй богатството. Награждавайте екипа си, когато се справя добре. Парите са страхотно нещо, но проявявайте творчество.

Преглътни болката. Изпълнявайте отговорностите си на ръководител на екипа. Запомнете, че лоялността е двупосочна.

Постоянните усилия

Тъй като не искам да деля своята Група с вас, най-малкото, което мога да направя, е да ви помогна да направите свои собствени екипи бойци по ваш воински образ и подобие.

Отново вземам назаем от „Просветено водачество“ петте начини за движение в положителна посока.

1. Празнувайте и малките успехи на екипа.

2. Вглеждайте се внимателно и добре в онова, което правите, за да постигнете тези успехи.

3. Насочвайте и пренасочвайте вниманието си върху конкретните си цели.

4. Помагайте на всички — на членовете на екипа, на всеки друг в организацията, на своите клиенти, на акционерите — разберете какви са общите ползи, ако постигнете целта си.

5. Постоянно търсете начини за по-добри възможности да изпълните своите цели.

 

Може би сега, след като сте стигнали на това място в книгата, ви се струва, че положението е твърде сложно, твърде трудно, за да се справите сами. А помните ли, казах ви, че сътворявам начин за обучение във водачество и умения за ефективно изграждане на екип? Ето ви информацията за тази дейност.

В „Кръстопът“

Центърът за обучение и развитие „Кръстопът“ ще съчетава концентрацията и ведростта, които човек получава единствено с напрегнат физически труд, с практическа, полезна информация. Тези два аспекта на обучението за водачи ще водят заедно до възможността да се направи разлика между уменията и способностите на клиентите ни. И тези умения ще бъдат предавани от истински Воини, истински водачи — бивши тюлени и морски пехотинци.

Центърът „Кръстопът“ ще предлага програми, разработени според нуждите на клиента. Имате възможност за избор между семинари по предводителство, упражнения за изграждане на екипи във фирмите, военни игри за деловия свят, програми за развитие за малки и големи, семинари за жени, както и тактически курсове за всички нива на правозащитните органи. Ако вие и семейството ви желаете да прекарате дълъг уикенд там, можете да го сторите. Ако вие и вашият управленски екип имате нужда да разберете как да теглите товара заедно, доведете ги в „Кръстопът“.