Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Обществото на Аркейн (7)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Fired Up, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,2 (× 55 гласа)

Информация

Сканиране
kati (2011)
Разпознаване и корекция
sonnni (2012)
Допълнителна корекция и форматиране
Xesiona (2012)

Издание:

Джейн Ан Кренц. Проклятието

ИК „Хермес“, Пловдив, 2010

Редактор: Даниела Атанасова

Коректор: Недялка Георгиева

ISBN: 978–954–26–0916–2

История

  1. — Добавяне

На моя брат Стив Касъл, с любов и благодарност за това, че ми откри света на Вегас.

Скъпи читателю,

Обществото „Аркейн“ се гради върху тайни. Малко от тях са по-опасни от тайните, пазени от наследниците на алхимика Никълъс Уинтърс и неговия яростен съперник Силвестър Джоунс.

Легендата за Горящата лампа датира от ранните години на Обществото. Никълъс Уинтърс и Силвестър Джоунс отначало били приятели, а после станали смъртни врагове. И двамата преследвали една и съща цел: опитвали се да открият начин за стимулиране на парапсихичните таланти. Силвестър тръгнал по пътя на химията и се заел с незаконни експерименти със странни билки и растения. В крайна сметка той създал злополучната формула, която внася смут в Обществото и до ден-днешен.

Никълъс избрал технологичен подход и изработил Горящата лампа — изобретение с неизвестни възможности. Излъчването на лампата предизвикало промени в неговата ДНК — генетично „проклятие“, предопределено да се предава на потомците му от мъжки пол.

Проклятието на Уинтърс поразява рядко, но когато това се случи, обществото „Аркейн“ има сериозни основания за безпокойство. Смята се, че мъжът от рода Уинтърс, който наследи генетично променения талант на Никълъс, е предопределен да стане Цербер, както в „Аркейн“ наричат психочудовището с множество смъртоносни таланти. „Джоунс и Джоунс“ и Управителният съвет са убедени, че тези демонични изчадия трябва да бъдат откривани и унищожавани възможно най-бързо.

Има само една надежда за тези мъже — Горящата лампа. Всеки от тях трябва да намери този артефакт и жена, която може да работи с енергията на сънищата, генерирана от лампата, за да обърне посоката на трансформацията, предизвикана от проклятието.

В настоящия роман за енергията на сънищата ще се срещнете с наследник на Никълъс Уинтърс в наши дни, чиято съдба е свързана с Горящата лампа. Той ще открие някоя от смъртоносните тайни на лампата. И ще срещне жена, притежаваща силата да промени съдбата му.

Надявам се да харесате романа.

Искрено ваша — Джейн