Симеон Николов

(автор и преводач)

По-долу е показана статията за Симеон Николов от свободната енциклопедия БГ-Фантастика, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на GNU Free Documentation License 1.2.

[±]
Симеон Славов Николов
писател
Sim.jpg
Професия: икономист
Националност: българин

Координати:
Адрес: София

Писател:
Псевдоним(и): Симеон Славов, Сим Николов
Жанр(ове): книги-игри, научна фантастика

Симеон Николов е писател на научна фантастика, автор на фантастични книги-игри и художник. Пише под името Сим Николов. Брат е на писателя Любомир Николов.

Биография

Сим (Симеон) Николов е роден в Севлиево през 1944 година, но израства в Казанлък. Брат е на Любомир Николов-Нарви. След като завършва Политехническия институт в град Тула, Русия, той става инженер, а после сменя няколко професии, пише и рисува. Негови текстове са участвували в почти всички конкурси за фантастика от 70-те години насам. Най-епичният му роман „Галактоптерикс“ още не публикуван. В творческия му актив влизат 14 книги-игри (всичките публикувани без псевдоним!), научнопопулярната „Робоерата“, редица преводи от английски език. Романът „Грешка от един милион години“ е отличен на конкурса „АРГУС — фантастика през 100 очи“.

Занимава се също така и с абстрактно изобразително изкуство. Участвувал е в изложби.

Произведения

Фантастика

Романи

Разкази

Книги-игри

Публикации

На български език

Фантастика

Самостоятелни издания
Участие в съвместни издания

Други