Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Самотния вълк (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Flight from the Dark, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Книга игра
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,2 (× 6 гласа)

Информация

Картинките са взети от http://www.projectaon.org/en/xhtml/lw/01fftd/title.htm

Илюстрации: Гари Чолк

История

  1. — Добавяне

На Мел и Ин

Малко предистория

В северната част на Сомерлунд от векове насам съществува обичай да се изпращат децата на Воините в манастира Каи. Там те изучават уменията и изкуствата на техните благородни бащи.

Монасите от Каи са майстори на бойните изкуства и децата се преизпълват с любов и уважение към тях въпреки трудностите на обучението. Защото един ден, когато най-подир постигнат тайните тънкости на Каи, те ще се върнат по домовете си готови духом и тялом да отблъснат постоянните нашествия на Мрачните властелини, нахлуващи от запад.

В древни времена, през епохата на Черната луна, Мрачните властелини започват война срещу Сомерлунд. Битката е дълго и мъчително изпитание на силите и завършва с победа на Сомерлунд в голямата битка при Маакенгордж. С помощта на своите съюзници от Дюренор крал Улнар разбива армиите на Мрачните властелини в прохода Мойтура и ги принуди да се оттеглят в бездънните пропасти на Маакенгордж. Вашна, най-могъщият от Мрачните властелини, е сразен от меча на крал Улнар, наречен Сомерсворд или Меча на слънцето. От онова време Мрачните властелини затаяват в гърдите си желание за мъст срещу Сомерлунд и двореца на Улнар.

Сега е утрото на празника на Фехмар, когато всички Воини на Каи пристигат в манастира за тържеството. Внезапно огромен тъмен облак се задава от запад. Чернокрилите чудовища, които изпълват небето, са толкова много, че закриват слънцето. Мрачните властелини, древните врагове на Сомерлунд, се хвърлят в атака. Войната започва.

В онова паметно утро ти, Самотния вълк (това е името, което ти даде Каи) събираш дърва за огрев в гората като наказание за твоето невнимание в клас. Когато вече се каниш да се върнеш, ти виждаш за свой ужас как огромен облак от черни същества се спуска надолу и скрива манастира.

Хвърляш дървата и се втурваш в битката, която вече е започнала. Но в непрогледния мрак се препъваш и си удряш главата в надвисналите клони на дърветата. Последното нещо, което виждаш преди да загубиш съзнание, са стените на манастира, които рухват на земята.

Минават много часове преди да дойдеш на себе си. Картината на разрухата предизвиква сълзи в очите ти. С глава, вдигната към ясното синьо небе, ти се заклеваш да отмъстиш на Мрачните властелини за избитите воини от Каи. Внезапно прозрение ти подсказва какво да направиш. Ти трябва да предприемеш опасно пътуване до столицата и да предупредиш краля за чудовищното предателство, което заплашва неговия народ. Трябва да го направиш, защото ти си последният от Каи, сега ти си Самотния вълк.

9217-map.jpgКарта на кралството, където се развива действието