Лино Алдани

(автор)

Повест

Разказ

Сваляне на всички:

По-долу е показана статията за Лино Алдани от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Лино Алдани
Lino Aldani
италиански писател
Роден
Починал

Националност Флаг на Италия Италия
Професия писател
Литература
Жанрове разказ, есе, роман
Направление научна фантастика

Лино Алдани (на италиански: Lino Aldani) е италиански писател.

Той е автор на научнофантастични романи, повести и телевизионни сценарии, както и на една театрална пиеса.

Учител по математика, той започва да публикува в края на 1960 г. Заедно с Масимо Ло Джаконо и Джулио Раиола основава списание „Футоро“ (Futoro) през 1963 г.

Библиография

  • La Fantascienza (1963), есе
  • Aleph 3 (1963) – първи написан роман, публикуван едва през 2007 г.
  • Quarta Dimensione (1964)
  • Quando le radici (1977), роман
  • Eclissi 2000 (1979), роман
  • Nel segno della luna bianca (1980), роман
  • La croce di ghiaccio (1989), роман
  • Themoro Korik (2007), роман
На български език

Източници