Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Pan de limón con semillas de amapola, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,6 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране
art54 (2022)
Разпознаване, корекция и форматиране
NMereva (2022)

Издание:

Автор: Кристина Кампос

Заглавие: Лимонов сладкиш с маково семе

Преводач: Мариана Китипова

Година на превод: 2021

Език, от който е преведено: испански

Издание: първо

Издател: Издателска къща „Хермес“

Град на издателя: Пловдив

Година на издаване: 2019; 2021

Тип: роман (не е указано)

Националност: испанска

Печатница: Печатница „Алианс Принт“ ЕООД

Излязла от печат: 22.01.2019

Отговорен редактор: Деметра Димитрова

Коректор: Атанаска Парпулева

ISBN: 978-954-26-1861-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/17345

История

  1. — Добавяне

Благодарности

Нямаше да успея да напиша този роман без моите приятелки, с които споделям живота си и които често са източник на вдъхновение за всичко, което пиша. Затова искам да изкажа дълбоката си благодарност на Мариан Коромина, Киара Аройо, Ана Манреса, Мария Алехандре, Ана Леон, Моника Пуга и Тере Енрик. На новите ми приятелки Мар Саенс и Мануела Морено… и особено на Клара Тареро, защото без теб, Клара, образът на Марина би бил невъзможен.

Също искам да благодаря на страхотния женски екип от издателство „Планета“, които бяха до мен и ме съветваха през цялото време. Благодаря, Нурия Валс, за това, че ме свърза с тях. Благодаря, Ракел М. Барио, за мъдрите ти бележки.

Бих искала да благодаря на хората, които откликнаха с готовност и чиито думи, макар че разговаряхме малко, ми помогнаха много за тази книга. На Мигел Анхел, собственик на „Кан Молинс“, пекарната във Валдемоса, която беше движещата сила на тази история. На Лизи Люк и на приятелката, с която тя ме запозна и на която пожелавам скоро да прегърне сина си. На Роса Естеве за поправките на майоркски. На Пере Пуч за Лорд Блек. На Ави Льоренс за това, че ми предостави познанията си по гинекология.

На приятелите ми от детството Марк Морменео и Давид Басан за това, че са край мен и днес. На Хавиер Олиден — че ми е още приятел. На Пали Амилибия — че е приятел на всички. И на Кике Камин за неизчерпаемото му великодушие. Роман Ловердос, изгубих следите ти, преди петнайсет години доказа, че си истински приятел. Благодаря, Томас Шнайдер, нямаше да мога да напиша и ред за Германия, ако не те познавах.

Най-много благодаря на вас, мамо, татко, за това, че се грижите толкова добре за децата ми винаги, когато съм имала нужда от това.

И накрая, благодаря и на теб, Жауме, за всичко.

Край