Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Where Is God in a Coronavirus World?, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Религиозен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
4 (× 7 гласа)

Информация

Корекция
logixoul (2020 г.)
Източник
veren.bg

Издание:

Автор: Джон К. Ленокс

Заглавие: Къде е Бог в свят с коронавирус?

Преводач: Юлиана Ненова

Година на превод: 2020

Издание: първо

Издател: Верен

Град на издателя: София

Година на издаване: 2020

ISBN: 978-619-231-034-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/13945

История

  1. — Добавяне

Посвещавам на един свят в болка.

Дж. К. Л.

Благодарности

Бих искал да благодаря на хората, които ми помогнаха по различни начини за този проект: специално на Тим Торнбъроу, неуморния директор на издателство The Good Book Company, както и на главния редактор Карл Лафертън и на моя научен консултант д-р Саймън Уенъм.

Въведение

Ние живеем в уникално време. Като че ли настъпва нова ера в историята на човечеството. Независимо дали сте християнин, или не, пандемията от коронавируса е объркваща и обезпокоителна за всички нас. Как да я осмислим и как да започнем да се справяме с нея?

Тази книга се състои от мои размишления за сегашните ни преживявания. Започнах да я пиша преди седмица, а междувременно положението бързо се промени, както и несъмнено ще продължава да се променя. Възгледите, които излагам тук, са лично мои и не бива да се приписват на университетските организации, с които съм свързан. Тези мои възгледи неизбежно ще са несъвършени и недообмислени. Извинявам се за това.

Призовавам своите читатели да разглеждат настоящата книжка, все едно седим заедно в някое кафене (о, да можехме само!) и вие сте ми задали въпрос за корицата на книгата. А аз оставям чашката си с кафе на масичката и се опитвам да ви дам искрен отговор. Всичко, което следва, е това, което бих се опитал да Ви кажа за утеха, подкрепа и надежда.