Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Търсачи на талисмани (11)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Mirror of Deception, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Повест
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,6 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
Еми (2013)
Допълнителна корекция и форматиране
Xesiona (2013)

Издание:

Ейми Трий. Огледалото на лъжата

Английска. Първо издание

ИК „Ентусиаст“, София, 2010

Редактор: Мария Чунчева

Илюстрации: Гуен Милард

Коректор: Александра Худякова

ISBN 978-954-8657-57-0

История

  1. — Добавяне

Първа глава

Една сутрин, скоро след последното посещение на Сезам в Каризма, кралица Чаровна покани своята добра приятелка Сребърната фея на гости в двореца.

— Получих много странно писмо от една от пазачките на портите — започна Чаровна и подаде на Феята навит свитък.

ogledaloto_na_lyzhata_kralitsa_i_feja.png

„Ваше Височество,

Имам удоволствието да Ви уведомя, че търсачките на талисмани Сезам Браун и Мади Уеб намериха талисмана-делфин.

За съжаление, докато Сезам беше в Каризма, феите на Зорган откраднаха огърлицата й и избягаха с нея. Съжалявам, че не бях в състояние да помогна с нещо. Боя се обаче, че сега магьосникът от Кулата би могъл да навреди сериозно на Сезам!

Тя навярно е в опасност.

С уважение,

Селена

Пазач на порта номер десет

Скалата на русалките“

— Много се радвам, че Сезам е намерила моя сребърен делфин — продължи Чаровна. — Това е прекрасна новина! Но какво общо имат тук Зорган и огърлицата?

Сребърната фея въздъхна.

— Ваше Височество, признавам, че знаех за плановете на Зорган да открадне огърлицата на Сезам. Той вече няколко пъти опитва да стори това. Просто не исках да Ви тревожа. И без това си имате достатъчно грижи! Веднъж или два пъти използвах магическите си сили, за да попреча на феите на магьосника да откраднат огърлицата. За съжаление обаче, този път не можах да ги спра.

— Защо тази огърлица е толкова специална? — попита Чаровна.

— Сезам много си я обича — отвърна Сребърната фея. — Огърлицата е много важна за нея. Ако Зорган притежава вещ, която е от такова значение за Сезам, той би могъл… — Феята замълча, защото знаеше, че следващите й думи ще шокират кралицата. — Зорган може да омагьоса Сезам така, че тя да занесе на него вълшебната гривна и всички намерени талисмани.

ogledaloto_na_lyzhata_medaljon.png

— Квисто! — възкликна Чаровна. — Това е ужасно! Не можем ли да направим нещо?

Сребърната фея опита да успокои приятелката си.

— Смятам, че огърлицата вече не може да е особено полезна на Зорган. Получих видение. Видях го да държи огърлицата на Сезам. Медальонът на нея беше отворен. Една от снимките вътре липсваше. Магьосникът изглеждаше много ядосан.

Чаровна погледна феята объркано. Чудеше се дали някога ще разбере докрай тайнствената си приятелка.

— Какво имаш предвид? — попита кралицата.

— Има възможност заклинанието на Зорган срещу Сезам да се провали — обясни Феята. — Но магьосникът няма да се откаже лесно. Със сигурност е намислил нещо опасно!

По нежното лице на кралицата се изписа свирепа решителност.

— Твърде дълго търпях — каза тя. — Този подъл магьосник заплашва бъдещето на Каризма. Трябва да бъде сразен веднъж завинаги! Още днес ще свикам общ съвет. Моля те, ела и ти. Имам нужда от подкрепата ти.

ogledaloto_na_lyzhata_tajna.png

По-късно през деня най-високопоставените сановници на кралицата се бяха събрали около грамадната маса в Залата на държавния съвет и обсъждаха как да се справят със Зорган магьосника. От едната страна на кралицата седеше Сребърната фея, а от другата — Дорк, най-довереният й офицер.

Присъстваше и канцлерът — пълен мъж на име Робъстъс, който надуваше бузи и удряше с юмрук по масата.

ogledaloto_na_lyzhata_dyrzhaven_syvet.png

— Зорган е заплаха за всички ни! — гърмеше той.

— Съгласен съм — обади се и министър-председателят, мъж с тих глас и аленочервени коса и брада. — Проклетникът наистина е заплаха. Причинява само проблеми!

— Имаме нужда от план — измърмори ръководителят на Плановия отдел. През по-голямата част от времето той драскаше с пачето си перо в един бележник. Беше написал думата „план“ и я беше подчертал много пъти.

Офицер Дорк се прокашля.

— Ъъъ, можем да свикаме армията, Ваше Височество — съгласи се той. — Трябва да довършим Зорган веднъж завинаги!

ogledaloto_na_lyzhata_plan.png

Красивата млада кралица огледа мъжете един по един, като бавно навиваше къдрица на пръста си.

— Мисля, че можем да го спрем и без да прибягваме до насилие — каза тя. — Нещата и без това са достатъчно лоши, нека не ги влошаваме допълнително! Следващия път, когато Сезам дойде в Каризма, трябва да се погрижим за нейната безопасност. Колкото по-бързо тя намери всичките талисмани и ми ги върне, толкова по-добре. Зорган е могъщ магьосник, но дори и той не може да се мери със силата на моята гривна!

— Права сте — съгласи се Сребърната фея. — Нека се опитаме да разрешим конфликта по мирен начин. Но ако не успеем, може и да се наложи да спрем Зорган със сила!