Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Живая и мёртвая вода (Целебная сила йонов для обновления клеток), (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,3 (× 4 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване и корекция
dan

Издание:

Максим Баринов. Лечение с жива и мъртва вода: Лечебната сила на йоните за обновяване на клетките

Хомо футурус, София, 2006

История

  1. — Добавяне

ВЪВЕДЕНИЕ

Проблемът за здравето в наши дни е свързан преди всичко с въпроса за доверието. С него се сблъскват всички специалисти, когато започнат да въвеждат в лечебната практика някой нов лекарствен препарат или определена методика. Представете си: лекарството е преминало през редица сериозни изпитания, доказало е своята ефективност и уникалност, нещо повече — демонстрирало е своето превъзходство над други терапевтични методи… И какво? Най-често това е недостатъчно, за да започне активното му внедряване в лечебната практика, дори да е най-гениалното произведение на медицината за последното хилядолетие!

Експериментите, научните обоснова — всичко това е само началото на пътя. И подобно състояние на нещата по принцип не е лишено от основания. Хората трябва да повярват в уникалността на предлагания препарат или методика, да се доверят на нечий опит, дума, авторитет. А вярата в успеха е основната съставка на резултатното лечение. Смятам, че читателите ще се съгласят с мене.

Добре е, ако има специалист, готов да консултира човека, решил да опита новото средство за борба с една или друга болест. А ако няма? И какво да правят тези, които са се разочаровали от методите на лечение, предлагани от официалната медицина, и желаят да се заемат със самолечение? Отново на преден план излиза проблемът за доверието. Този път относно литературата, от която се черпи необходимата информация.

Навярно основният критерий, с чиято помощ може да се определи струва ли си да се доверяваме на една или друга книга, е критичната позиция на автора на това издание. Човекът, според чиито препоръки се готвите да се лекувате, трябва да ви убеди в своята правота, да ви даде възможност да разгледате темата от всички страни — както силните, така и слабите. Само обективният поглед може да бъде най-близо до истината, а следователно и най-надежден. А кое в сферата на медицината (и официалната, и народната) може да бъде по-важно от надеждността?

Като автор на тази книга ще се постарая да бъда обективен. Заедно с вас ще подложим на щателен анализ един уникален метод на лечение (за който сега за съжаление повечето лекари само бегло са чували) и ще вземем решение: наистина ли темата на нашето обсъждане заслужава внимание? Можем ли да се отнасяме сериозно към новия метод на лечение и без страх да го прилагаме на практика? Какви резултати да очакваме от него?

И така, време е да свалим картите на масата: лекарството, за което искам да ви разкажа, от една страна е много просто, а от друга — и до днес не е изучено докрай. Ще поговорим за живата и мъртвата вода, за нейното използване при лечението на най-разнообразни заболявания — от леки битови изгаряния до профилактика на раковите тумори. Ще се запознаем и с уникалния апарат, който може да се използва в домашни условия, ще поговорим за хората, чиито съдби се оказаха свързани с този апарат…

Жизнените и смъртоносните сили на водата е темата на книгата, която сега държите в ръце. Трябва ли смъртоносните свойства на тази известна на всички течност да се приравняват с вредните? За това ще узнаете малко по-нататък.

Впрочем, за вредната вода. Може би предпочитате соковете? Минералната вода? А знаете ли, че една много известна напитка полицаите носят със себе си, за да измиват кръвта от асфалта? Впрочем лимонената киселина, влизаща в състава на тази напитка, е чудесно средство за почистване на фаянс… Това е само за сведение…

Жива и мъртва вода… Мит? Приказка?

Наистина в руския (а и не само в руския) фолклор мотивът за търсенето на жива вода е един от най-често срещаните и любимите. Но какво става ясно: оказва се, че приказката е всъщност истина. Ще попитате как така? Точно това ще ви разкажа, уважаеми читатели.