Кръстьо Кръстев
WWW.MUTANTI.COM (1) (Балкански киберпънк роман)

Към текста

Метаданни

Данни

Година
(Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5 (× 4 гласа)

Информация

Кръстьо Кръстев написа „WWW.MUTANTI.COM“ малко преди 2000 г. Публикува го с продължение в списание „Фрас“, което определи и структурата на романа. Когато завърши текста, му предложих да го публикувам в Мрежата и Кръстьо се съгласи, като дописа две нови глави — Log 1 и Log2. Сега, 11 години по-късно, ми хрумна, че няма да е лошо да форматирам романа като е-книга и да го пусна из Мрежата. Така и направих. Приятно четене.

Весел Цанков

2012 г.

История

  1. — Добавяне

Кой съм аз?

Ето нещо, което бих искал да знам…

И все пак — ЕГН-то на героя от WWW.MUTANTI.COM е моето ЕГН.

Завършил съм училището в китния софийски квартал Слатински редут, известно с това, че в него сме учили аз и Гунди. Който не знае кой е Гунди, да прочете съответната литература.

В едно далечно зимно утро излязох от училище с моя приятел Ники Пекарев, днес известен художник, пресякох улицата и вместо да си купя, като истински представител на подуенската философска школа, цигари от будката отсреща, купих си вестник „Средношколско знаме“. Там видях, че мои връстници пишат смешки, представих си колко много се харесва това на девойките и се хвърлих с главата надолу в морето на хумора и сатирата.

Винаги мислете преди да направите нещо!

Завършил съм и журналистика в Софийския университет. С мен учиха много светли образи, както и сегашни политически личности, директори на телевизии и видни хомосексуалисти, чиито имена ще запазя в тайна.

Работил съм в редакция „Хумор, сатира и забава“ на Националното радио. Сега работя във в. „Стършел“. Както се казва, вестник с характер. Написал съм разни книги, сред които „Представлението свърши“, „Блус в Подуене“, „В собствен сос“.

За ценителките на вечното и непреходното: женен съм, но все пак…

Кръстьо Кръстев

2000 г.