Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Хрониките на Земята (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The 12th Planet, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,5 (× 25 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2011 г.)
Разпознаване, корекция и форматиране
zelenkroki (2011 г.)

Издание:

Зекария Сичин. Дванадесетата планета

Американска, първо издание

Превод: Крум Бъчваров

Редактор: Иван Тотоманов

Художествено оформление на корица: „Megachrom“ — Петър Христов

Компютърна обработка ИК „БАРД“ ООД Линче Шопова

Формат 60/90/16 Печатни коли 25

ИК „Бард“ ООД — София, 2002 г.

ISBN: 954-585-401-4

История

  1. — Добавяне

Пролог: Битие

Днес, след като наши космонавти кацнаха на Луната и когато наши автоматични космически кораби проучват други планети, вече не е невъзможно да вярваме, че някога в миналото по-високо развита извънземна цивилизация е пратила свои космонавти на планетата Земя. Всъщност мнозина популярни писатели предполагат, че древни артефакти като пирамидите и гигантските каменни скулптури са дело на посетители от друга планета.

В тези интересни хипотези обаче няма нищо ново. Дори самите древни народи вярвали, че на Земята са идвали по-висши същества „от небето“ — древните богове. Само че популярните писатели не дават отговори. Ако такива същества наистина са идвали на Земята, кога са дошли, как са дошли, откъде са дошли и какво са правили по време на престоя си?

Тук предлагаме да дадем отговори на тези въпроси. С помощта на Стария завет като отправна точка и като привличаме за доказателствен материал единствено текстове, рисунки и артефакти, останали от древните близкоизточни народи, ние ще стигнем по-далеч от интересните въпроси и провокативните предположения. Ще докажем, че в миналото космонавти от друга планета наистина са посещавали Земята.

Ще посочим планетата, от която са дошли тези космонавти.

Ще разчетем сложната древна космология, която по-добре от съвременните науки обяснява как се е появила Земята и другите планети от Слънчевата система.

Ще разкрием древни съобщения за небесен сблъсък, в резултат на който в орбитата на Слънцето била привлечена външна планета, и ще докажем, че всички древни религии се основават на сведения и почит към този дванадесети представител на нашата слънчева система.

Ще докажем, че тази Дванадесета планета е била родният свят на древните посетители на Земята. Ще представим текстове и небесни карти, свързани с космическите полети до Земята, и ще установим кога и защо са идвали тук.

Ще ги опишем и ще покажем как са изглеждали, как са се обличали, с какво са се хранили, ще дадем представа за техните кораби и оръжие, ще проследим дейността им на Земята, тяхната любов и ревност, успехи и борби. Ще разкрием тайната на „безсмъртието“ им.

Ще разгледаме драматичните събития, довели до „сътворението“ на човека, и ще разкрием методите, с помощта на които било извършено това. Ще се занимаем с обърканите връзки между човека и неговите божества и ще хвърлим светлина върху истинското значение на фактите, предадени ни в разказите за райската градина, вавилонската кула, потопа, възникването на цивилизацията, трите клона на човечеството. Ще покажем как човекът — надарен биологически и материално от създателите си — прогонил своите богове от Земята.

Ще докажем, че човек не е сам и че бъдещите поколения отново ще се срещнат с носителите на Небесното царство.